За улеснение на пловдивчани екипи на „Чистота“ продължават да събират по кварталите излязла от употреба покъщнина – шкафове, дивани, фотьойли, маси, столове, матраци, дюшеци, дограма и други обемни вещи.

За да не се образуват нерегламентирани сметища, едрогабаритните отпадъци трябва да бъдат изнесени край контейнерите непосредствено преди да минат машините – рано сутринта или късно предишната вечер, и да се поставят така, че да не затрудняват движението на автомобилите и пешеходците и да не се унищожават зелените площи.

От общинското предприятие напомнят, че всекидневно – без почивен ден, от 8:30 до 18:00 часа, разделно събрани отпадъци от домакинствата се приемат безвъзмездно на специализираната площадка на ул. „Даме Груев“ № 64А. Там пловдивчани могат да предадат също до 1 куб. м строителни отпадъци и до 6 броя гуми от лични автомобили.

Желаещите пък да се освободят от стари хладилници, печки, перални, телевизори и друго излязло от употреба електрическо и електронно оборудване могат да подадат заявка на тел.: 080014100. По договор на Общината с „Елтехресурс” АД /www.eltechresourse.com/ мобилен екип събира уредите от посочените адреси напълно безплатно.

Седмичен график за събирането на едрогабаритни отпадъци на територията на Район „Северен“:

Всекидневно от 18 до 23 март (от понеделник до събота) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – ул. „Напредък“; на запад – ул. „Напредък“; на юг – ул. „Лайка“; на изток – бул. „Васил Априлов“;

- ул. „Еледжик“.

Всекидневно от 19 до 22 март (от вторник до петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Северен“; на запад – ул. „Брезовско шосе“ и бул. „Цар Борис III Обединител“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Северен“.

На 19 март (вторник) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „България“; на запад – ул. „Победа“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“.

На 20 март (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайони в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад – ул. „Васил Левски“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“;

- на север – бул. „България“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – ул. „Победа“.

На 21 март (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад ул. „Петър Шилев“; на юг – бул. „България“; на изток – ул. „Васил Левски“.

На 22 март (петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – жп линията Пловдив-Карлово, гара „Филипово“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Дунав“; на изток – ул. „Брезовско шосе“;

- кв. „Гаганица“.

Умоляват се жителите да се съобразят с графика на ОП "Чистота" за събиране на едрогабаритни отпадъци, с цел превенция образуването на нерегламентирани сметища около контейнерите за смет.

За първи път в Пловдив : „Ден на Изкуствения интелект“ събира световноизвестни учени, студенти, професионалисти и любители, запленени от новите технологии

 

В събитието си партнират Пловдивския филиал на Технически университет – София, Клъстер „Изкуствен интелект-България“ и Google Developer Groups, Пловдив. Под патронажа на кмета на район „Северен“ Венцислава Любенова. 

 

За първи път в Пловдив си дават среща професионалисти, любители, студенти и ученици в рамките на събитието „Ден на изкуствения интелект“, което ще стартира на 15 март /петък/ в 9.15ч.. в Аулата на Технически университет-София, Филиал Пловдив на ул. „Цанко Дюстабанов“ 25Лекции ще изнесат  световноизвестни учени, работещи в сферата на изкуствения интелект. 

Официалното откриване е в 9.30ч. Веднага след това започва презентацията на д-р Себастиан Хеслер, специалист по молекулярна генетика, работил вЦентъра за мозъчни науки към Харвардскияуниверситет, а в момента директор на изследователски център „NERF“ в град Льовен, БелгияНеговаталаборатория съчетава системни невронаучниизследвания и съвместно невро-инженерствоза даразкрие част от принципите на мозъчната функция

В 10.30ч. лекция ще изнесе профд-р ДимитърПроданов от Института по информационни икомуникационни технологии (ИИКТна Българскатаакадемия на наукитекойто е част от екипа и наМеждууниверситетския център по микроелектроника(Imec) в гр.ЛьовенБелгия. Той ще представи работата в новата Лаборатория по невротехнологии в БАН , част от финансирания от ЕС проект „VIBraTE” ERA Chair. Лабораторията се фокусира върху изучаванетона мозъка и взаимодействието му с имплантираниелектродиизползвайки съвременни методи замоделиране и експериментиране

Между 11ч.-12 ч. е предвидена среща на членовете на „Клъстер Изкуствен интелект-България“ с представители на бизнеса, академичната общност и студенти. 

В 13.30ч. започва уъркшоп по програмиране на изкуствен интелект, в който могат да се включат както професионалисти, така и начинаещи програмисти. Участниците ще бъдат потопени вразлични темивключително машинно обучениеобработка на естествен езиккомпютърно зрение идруги.

Гости на събитието ще бъдат още :

проф. Джин Делбеке- участник в няколко европейскиизследователски проекта за зрителни протезистимулация и запис на периферни нервиДоктор по неврология от университета Макмастър Хамилтънв гр.ОнтариоКанада

Доц. Димитру Балеану  от Института по атомнафизика в гр. Букурещ, Румъния

 

Кристина Ескенази - председател на КлъстерЗдравеопазване и живот“ член на Управителнитесъвети на Клъстер за изкуствен интелект -България“ и КРИБ – Конфедерация на работодателите ииндустриалците в Българиядиректор „Женскопредприемачество“ за региона на Югоизточна Европавъв Venture Build Studio – VenRize, както и основателна Международната асоциация за женскопредприемачество в областта на биотехнологиите„Global Digital Technologies Health Network“. 

 

Ден за Изкуствен Интелект е част от серия срещина глобалната инициатива „Build with AI“, която за първи път се провежда в Пловдив. 

Build with AI 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!