Стоян Алексиев: Изградихме паркинг и преобразихме голямо пространство в „Северен"

Голямо междублоково пространство в район „Северен" бе преобразено и бе превърнато в привлекателно място с модерна инфраструктура.
„След като премахнахме ламаринените гаражи останаха кални петна, бетони и отпадъци, които създаваха неприятна гледка около блоковете на бул. "Васил Априлов" 99-121. Съзнавайки необходимостта от благоустрояване, разчистихме и изградихме  нов обществен паркинг за 50 автомобила", съобщи кметът на района Стоян Алексиев.
Той заяви, че проектът е стъпка към решаване на въпроса с липсата на места за паркиране.
„Извършихме ремонт на улицата, осигурявайки отводняване и нов подход към блоковете и паркинга. Освен паркоместа и нови дъждоприемни шахти, в пространството бе изграден просторен тротоар с LED осветление, а във вазите по него засадихме дръвчета, които допълват зелената атмосфера и допринасят за красотата на квартала", обясни кметът на „Северен".
Той благодари на гражданите за търпението и подкрепата по време на изпълнението на този проект.
„Все още има много работа пред нас и се ангажирам да продължа с благоустрояването на район "Северен". Вярвам, че съвместните усилия на администрация и граждани ще доведат до преобразяването на нашия квартал и ще създадат по-добра среда за всички нас", допълни Стоян Алексиев.

Стоян Алексиев: Готов е проектът на нова детска градина в „Северен", работим вече по втори обект.

Грижата за децата и подкрепата за родителите е основен приоритет за кмета на район „Северен" Стоян Алексиев.  Именно за това той работи активно за решаване на един от най-наболелите проблеми с липсата на места в детските градини и ясли.
„Вече е готов проектът за нова детска градина с физкултурен салон на ъгъла на улиците „Победа" и „Св. Иван Рилски" до СУ „Пейо Кр. Яворов". Тя ще разполага  с 4 групи за над сто деца. Имаме издадено разрешение за строеж и се търси финансиране", съобщи кметът на „Северен" Стоян Алексиев.
Той допълни, че освен това се проектира още една нова детска градина  с физкултурен салон за  4 групи за 100 деца двора на ДГ „Бреза", на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови" до СУ „Христо Г. Данов". Това означава допълнителни над 200 места за най-малките жители на района.
„С изграждането на новите детски градини ще се реши проблемът с липсата на места  в интерес и на родителите, и на децата", каза още Стоян Алексиев. Той обясни, че разкриването на допълнителни места в детските градини помага на родителите да се чувстват по-уверени и спокойни. А това им дава възможност да се фокусират върху своята работа и ангажименти, знаейки,  че за децата  се полагат безопасни и качествени грижи.
Освен това наличието на физкултурни салони предоставя допълнителни възможности за развитие и здравословен растеж на децата.
Детските градини създават идеална среда за социално взаимодействие и създаване на приятелства както между децата, така и между родителите. Новите заведения ще предоставят на родителите сигурност, удобство и възможности за развитие на техните деца. Те представляват важна инвестиция в бъдещето на общността и допринасят за по-добро качество на живот за всички, коментира кметът на район „Северен" Стоян Алексиев.

"СУ "П.Кр. Яворов" триумфира в Междуучилищния футболен шампионат на район 'Северен'"

Успешно приключи Междуучилищния футболен шампионат за купата на район "Северен", който се състоя на 6, 7 и 8 юни 2023 година. Състезанието се проведе на футболното игрище "Екстрийм", разположено на булевард "България" 156-158.
Седем отбора от ученици от 5-7 клас - СУ "П.Кр. Яворов", СУ "Христо Г. Данов", ОУ "Панайот Волов", ОУ "Райна Княгиня", ОУ "Димитър Димов", СУ "Никола Вапцаров" и ФК "Екстрийм" участваха в турнира и се изправиха един срещу друг в интензивни мачове.
След изиграването на всичките 9 срещи, бяха определени полуфиналистите за четвъртия кръг и финалистите за петия кръг. В полуфиналите се класираха отборите на СУ "П.Кр. Яворов", СУ "Христо Г. Данов", ОУ "Панайот Волов" и ОУ "Райна Княгиня".
В първия полуфинал, СУ "П.Кр. Яворов" се изправиха срещу ОУ "Райна Княгиня". След изключително равностойна игра, СУ "П.Кр. Яворов" се наложиха след изпълнение на дузпи и се класираха за финала.
Във втория полуфинал ОУ "Панайот Волов" и СУ "Христо Г. Данов" също предложиха вълнуващ мач. В крайна сметка, ОУ "Панайот Волов" успяха да се класират за финала след драматичен обрат и изпълнение на дузпи.
Финалът беше истински спектакъл, като СУ "П.Кр. Яворов" и ОУ "Панайот Волов" се изправиха един срещу друг.
Мачът беше изключително напрегнат и пълен с емоции. След интензивна игра, която държеше всички на крачка от екстаза, СУ "П.Кр. Яворов" победиха и заслужено вдигнаха купата на шампионата.
На финала имаше специален гост - Петър Андреев, младежки национал на България и футболист на ФК "Локомотив" Пловдив. Кметът на район "Северен" г-н Стоян Алексиев заедно с него връчиха наградите на всички участници. Вратарите, полузащитниците и нападателите, които се отличиха с невероятните си умения, бяха наградени с призове. Всички участници получиха грамоти, а отборите от призовата тройка получиха медали и футболни топки.
„Искам да поздравя всички играчи за отличната им представа и ангажимента, които проявиха през цялото състезание. Благодаря на всички, които се включиха и направиха това събитие възможно! Видяхме колко много усилия и страст бяха вложени от всички участници в това състезание. Футболът има способността да обединява хората и да създава приятелства, а днешният ден беше доказателство за това.
Искам също така да изразя искрена благодарност към всички треньори, ръководители и учители, които работиха упорито, за да подготвят отборите си и да ги водят през това състезание.
Надявам се, че тези млади таланти ще продължат да развиват своите умения и страст към играта, защото те имат потенциал да постигнат големи постижения в бъдеще и да представят нашата страна с гордост“ коментира кметът Стоян Алексиев.

10.06.2023 г – Парк „Рибница“ от 17:00 ч.
12.06.2023 г – Парк „Моливчета“ от 17:00 ч.
12.06.2023 г – Парк „Рибница от 18:00 ч.
14.06.2023 г – Парк „Мизия“ от 17:00 ч.
14.06.2023 г – Парк „Рибница от 18:00 ч.
16.06.2023 г – Парк „Рибница“ от 17:00 ч.

Елате и се потопете в магията на изкуството
Една седмица, изпълнена с творчество и забавление за малки и големи!

В три от любимите паркове в Район "Северен", вие и вашите деца ще можете да се  включите в нашите арт работилници с школа по рисуване "Драсканици", при това напълно безплатно!
А вечерите, всички заедно ще се насладим на прекрасните танцови, музикални и театрални изпълнения на сцената в парк "Рибница".

Ще видим малките и големи таланти от Народно читалище "Проф. Кирил Дженев-2018":
Танцьорите от Школа за народни танци "Луди Млади"
Талантливите балерини на Балетна школа "Фламинго"
Вокална школа "Melodious" ще изпеят любимите си песни
Наши гости ще са актьорите от театър "Елени", които ще зарадват малчуганите с театър за деца.
А за финал ще отстъпим сцената на професионалистите от Фолклорен ансамбъл "Тракия", за да покажат как се прави!

Седмица на изкуствата в Район "Северен" се организира от Народно Читалище "Проф. Кирил Дженев - 2018" Пловдив и Район "Северен", Община Пловдив.
Проекта е финансиран по компонент "Гражданска активност" към Община Пловдив!

Заповядайте, ще ви очакваме!

<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>
Страница 25 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!