Уважение, добронамереност и желание за диалог демонстрираха гражданите на район „Северен“, които дойдоха в първия приемен ден на новоизбрания кмет от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Венцислава Любенова. Тя посрещна всеки с думите: „Моята врата ще е винаги отворена за Вас. Ще работя за това Вие, като граждани, да се чувствате добре там, където живеете“. 

Любенова бе приятно изненадана от топлото посрещане, което гражданите й показаха. Благодари за неочакваните подаръци, които получи от някои и дошлите да се срещнат с нея граждани.

 

Сред очакванията на хората са подобряване на инфраструктурата и цялостната среда в района, както и културните събития в Пловдив да не се случват само в центъра на града, а да стигат и до кварталите в периферията. Граждани сигнализираха и за необезопасени пешеходни пътеки, детски площадки, които се нуждаят от облагородяване и за липсващи чешмички и химически тоалетни в големи обществени пространства и паркове.

 

Районният кмет изслуша внимателно всеки от гражданите и се запозна с казуси, които определи като наистина обществено значими. 

Венцислава Любенова напомни, че приемното време на кмета е в дните в сряда и четвъртък от 15 до 17 часа, с предварително записване, но още веднъж подчерта, че няма да върне гражданин, дошъл при нея с проблем или идея за по-доброто бъдеще на района.

Кметът на район “Северен” Венцислава Любенова разпореди спешна проверка в ДГ “ Славей” след сигнала за няколко деца с хранително натравяне. Тази сутрин Любенова светкавично посети детската градина, за да се увери лично какво се случва, и да окаже съдействие за разрешаване на породилата се ситуация.
“Детското меню се готви на място в градината. От ястията са консумирали всички деца, но с хранителни разстройства са малчуганите само от една група”, обясни пред районната администрация директорката на детското заведение Любка Биволарска. От детското заведение не изключват вероятността вирус да е причината за неразположението на децата. 
Екипи на ОД на БАБХ и  РЗИ-Пловдив вече са взели проби. “Очакваме резултатите. Категорична съм, че не трябва да се допускат никакви компромиси със здравето на децата ни. Ако има виновни, те ще понесат своята отговорност”, коментира след проверката Венцислава Любенова. Заедно с районния кмет на място бяха главните експерти по здравеопазване и образование Петя Кирова и Магдалена Георгиева, както и главният юристконсулт на “Северен” Манол Митев. Районната администрация настоява за пълна координация между отделните институции, отговорни за детското здраве и образование и за своевременно разрешаване на случая. “Грижата за децата е основен приоритет на новия кметски екип на района”, подчерта Венцислава Любенова. По думите й след случилото се всички деца са в добро общо състояние. Но такива инциденти не трябва да бъдат допускани отново.
Сряда, 15 Ноември 2023 15:53

Добре дошли в район "Северен"

Както поверява българската традиция - с погача, красив букет и менче с вода за успех и късмет администрацията на пловдивския район “Северен” посрещна новоизбрания кмет от “Продължаваме промяната - Демократична България” Венцислава Любенова. След като положи клетва, тя отиде на работното си място, за да се срещне с колегите си, с които още от първия ден се захващат с разрешаването на натрупаните проблеми. В кабинета на кмета я въведе досегашният ръководител на администрацията Стоян Алексиев. 
На официалното стъпване в длъжност присъстваха част от общинските съветници на ПП-ДБ и новоизбраният кмет на район “Западен” Тони Стойчева. 
Пред колегите си от района Любенова заяви, че ще разчита на професионализма на всеки от тях. Обеща да приложи нови, по-високи стандарти и умения, които е натрупала като дългогодишен експерт в Ирландия и председател на Външната комисия в парламента. 
Сред приоритетите в новия мандат ще бъдат приключването на започнатите и забавените ремонти, особено на „Брезовско шосе“, озеленяването и проблемите с паркирането. “Ще се работи активно за модерна и прозрачна община в услуга на хората”, амбицирана е Любенова.
Вторник, 31 Октомври 2023 11:34

ЗАПОВЕД АЛКОХОЛ

Кметът на Район „Северен" забранява продажбата, сервирането и употребата на алкохол и

спиртни напитки в границите на Район „Северен" - в заведенията за обществено хранене и други
обществени места, с изключение на тези, в които се провеждат предварително планирани семейни
тържества, за периода от 06.00 ч. до 20.00 ч. на 05.11.2023 г.

<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>
Страница 22 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!