Ден на християнското семейство в ДГ “Бреза”

 

С песни, танци и много искрени детски усмивки бе отбелязан 21-и ноември - Денят на християнското семейство в детска градина “Бреза” в Пловдив. По покана на директорката Нели Димитрова специален гост на празника бе кметът на район “Северен” г-жа Венцислава Любенова. Тя благодари за топлото посрещане, а и за доброто представяне на децата. Любенова поднесе на ръководителя му красив цветен букет. 

Районният кмет зарадва малчуганите с най-любимото им - детски книжки и цветни моливи.

“Няма по-хубава и истинска от детската прегръдка. Още веднъж искам да гарантирам, че здравето, щастието и доброто образование на децата в района ни са сред най-главните ми приоритети”, коментира след края на тържеството г-жа Любенова.

Припомняме, че през тази седмица тя провежда лични срещи на място във всяка една от градините в “Северен”, за да се запознае от първо лице с всички нужди и проблеми.

Днес празнуваме деня на християнското семейство. Началото му се за неговото честване идва през 1929г.когато с решение на Светия Синод, празника Въведение Богородично е обявен и за Ден на християнското семейство и православната младеж. 

 

 

  Семейството е извор на нов човешки живот и най-доброто училище, което дава знания за християнските добродетели, традиции и ценности.

Пожелавам всеки един от вас да съхранява и да предава посланията, които са важни за нас, за да бъдат децата ни добри, справедливи и уважаващи ближния!

Вторник, 21 Ноември 2023 20:18

Защото "Северен" заслужава!

Скъпи, съграждани! Информираме Ви, че вече активно работим за облагородяването и залесяването на важни за район “Северен” и хората му пространства. 

Вчера кметът Венцислава Любенова проведе работна среща с народния представител от “Продължаваме промяната-Демократична България” проф. Христо Даскалов. Като член на комисиите и по земеделие и образование той обеща пълната си подкрепа. 

 

“Имаме уверението на проф. Даскалов, че той лично ще ни съдейства за контакт с Института по залесяване, за да можем по-бързо, и с тяхната експертна подкрепа, да реализираме зелените ни идеи. Хората искат това от нас”, коментира след срещата районният кмет на “Северен” Венцислава Любенова. По думите й има необходимост и от създаването на комисия към администрацията, която да обследва състоянието на всички дървета и зелени площи в района. “Силните ветрове от почивните дни отново показаха, че по този показател има несвършена работа”, подчерта още Любенова.

Проверка на състоянието на базите и условията, в които се отглеждат децата, ще направи на място през тази седмица новоизбраният кмет на район “Северен” Венцислава Любенова. С екипа си тя ще посети всяко едно от седемте детски заведения, част от които имат и филиали, за да се запознае лично с нуждите и проблемите.

 

През миналата седмица Любенова покани на среща директорите на детските градини. Ръководителите им представиха накратко дейността и условията в групите. 

“Като кмет, но и като жена и майка, искам да съм спокойна, че децата ни получават най-добрата грижа. Ако има места, където това не е така, ще съдействаме спешно с каквото можем”, подчерта Любенова и припомни, че детското здраве и образование са сред главните й управленски приоритети.

<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>
Страница 21 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!