Картите за безплатно пътуване в градския транспорт на децата от 7 до 14 години все още не са отпечатани. Веднага след като бъдат доставени от печатницата на Българската народна банка, ще започне и тяхното издаване. Това съобщиха от  „Организация и контрол на транспорта“ по повод многобройни запитвания от родители.

От общинското предприятие уточниха и необходимите документи, които трябва да бъдат представени: копие на акта за раждане на детето, лична карта на родителя с постоянен адрес в Пловдив или удостоверение за настоящ адрес в града, актуална малка цветна снимка на детето (с размер на снимките в личните ученически карти).

Гражданите ще бъдат своевременно информирани, когато картите бъдат получени. Те ще се издават в бюро „Байкал“ – на бул. „Цар Борис III Обединител“ № 157, и в бюрото на ул. „Отец Паисий“ № 42. При необходимост пунктовете са в готовност да удължат работното си време.

Според прието през декември миналата година постановление на Министерския съвет безплатното пътуване в градския транспорт на децата от 7 до 14 години влиза в сила от 1 февруари, но за целта трябва да им бъде издадена карта, напомниха от „Организация и контрол на транспорта“. 

 

 

Екипи на „Чистота“ със специализирана тежка техника продължават да събират по кварталите излезли от домашна употреба дивани, фотьойли, шкафове, маси, матраци, дюшеци, дограми и др. За да се избегне образуването на нерегламентирани сметища, обемните вещи трябва да бъдат изнесени край контейнерите късно вечерта или рано сутринта преди да минат машините.

От общинското предприятие напомнят, че без почивен ден работи специализираната площадка за разделно събрани отпадъци от домакинствата, която се намира на ул. „Даме Груев“ № 64а. Там пловдивчани могат да предадат безвъзмездно както едрогабаритни отпадъци, така също до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти и до 6 гуми от лични автомобили.

Седмичен график за събирането на едрогабаритни отпадъци на територията на Район „Северен“:

Всекидневно от 29 януари до 3 февруари (от понеделник до събота) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – ул. „Напредък“; на запад – ул. „Напредък“; на юг – ул. „Лайка“; на изток – бул. „Васил Априлов“; ул. „Еледжик“.

Всекидневно от 30 януари до 2 февруари (от вторник до петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Северен“; на запад – ул. „Брезовско шосе“ и бул. „Цар Борис III Обединител“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Северен“.

На 30 януари (вторник) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „България“; на запад – ул. „Победа“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“.

На 31 януари (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайони в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад – ул. „Васил Левски“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“;

- на север – бул. „България“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Марица“; на изток – ул. „Победа“.

На 1 февруари (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад ул. „Петър Шилев“; на юг – бул. „България“; на изток – ул. „Васил Левски“.

На 2 февруари (петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – жп линията Пловдив-Карлово, гара „Филипово“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Дунав“; на изток – ул. „Брезовско шосе“; кв. „Гаганица“.

Умоляват се гражданите да се съобразят с графика на ОП "Чистота" за събиране на едрогабаритни отпадъци, с цел превенция образуването на нерегламентирани сметища около контейнерите за смет.

 

Във връзка с кампанията “Зрънце любов” на 22.01.2024 г. на гости на децата от ДГ”Дъга” беше д-р Добромир Добрев - координатор проекти към Българско дружество за защита на птиците BirdLife Bulgaria. С интересна и вълнуваща презентация той разказа на малчуганите за различните видове птици, които се срещат в гр. Пловдив и за изчезващите такива. Даде разнообразни съвети за грижата към птиците през зимния период, за да се подпомогне оцеляването им. От своя страна децата показаха хранилките направени от тях с много желание и любов, напълнени със семенца и поставени в дворното пространство на детската градина.

Д-р Добромир Добрев връчи на г-жа Палийска - директор на детското заведение, Удостоверение за специален принос към кампанията “Зрънце любов”.

Благодарим на БДЗП, че срещаме в тяхно лице съмишленици за възпитаване на децата в грижа и интерес към природата и нейните обитатели!

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 14 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!