ОП „Чистота“ продължава да събира по кварталите стари дивани, фотьойли, шкафове, маси, матраци, дюшеци, дограма и други излезли от употреба обемни вещи от домовете. За да се избегне образуването на нерегламентирани сметища, гражданите трябва да изнесат едрогабаритните отпадъци край контейнерите вечерта или рано сутринта преди да минат екипите със специализирана тежка техника.

От общинското предприятие напомнят, че стара покъщнина се приема всекидневно на специализираната площадка на ул. „Даме Груев“
№ 64 А. Там могат безвъзмездно да се предадат също до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти и до 6 броя гуми от лични автомобили. За повече информация – тел. 032/675 817.

Пловдивчани, които имат стари и непотребни електроуреди – телевизори, перални, хладилници, печки и др., могат да ги предадат за по-нататъшна обработка и рециклиране, като подадат заявка на тел. 080014100. Мобилен екип ще събира уредите от посочените адреси напълно безплатно. Това става по договор на Община Пловдив с „Елтехресурс” АД /www.eltechresourse.com /.

Седмичен график за събирането на едрогабаритни отпадъци на територията на Район „Северен“:

Всекидневно от 5 до 10 февруари (от понеделник до събота) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – ул. „Напредък“; на запад – ул. „Напредък“; на юг – ул. „Лайка“; на изток – бул. „Васил Априлов“; ул. „Еледжик“.

Всекидневно от 6 до 9 февруари (от вторник до петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Северен“; на запад – ул. „Брезовско шосе“ и бул. „Цар Борис III Обединител“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Северен“.

На 6 февруари (вторник) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „България“; на запад – ул. „Победа“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“.

На 7 февруари (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайони в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад – ул. „Васил Левски“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“;

- на север – бул. „България“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Марица“; на изток – ул. „Победа“.

На 8 февруари (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад ул. „Петър Шилев“; на юг – бул. „България“; на изток – ул. „Васил Левски“.

На 9 февруари (петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – жп линията Пловдив-Карлово, гара „Филипово“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Дунав“; на изток – ул. „Брезовско шосе“; кв. „Гаганица“.

Умоляват се гражданите да се съобразят с графика на ОП "Чистота" за събиране на едрогабаритни отпадъци, с цел превенция образуването на нерегламентирани сметища около контейнерите за смет.

       От 5 февруари (понеделник) в Пловдив започва издаването на картите за безплатно пътуване в градския транспорт на децата от 7 до 14 години. Те вече са отпечатани в печатницата на БНБ, предадени са на куриери и утре следобед (2 февруари, петък) се очаква да бъдат доставени и разпределени  по специализираните бюра в града. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

За издаването им е необходимо да бъде представено копие на акта за раждане на детето, лична карта на родителя с постоянен адрес в Пловдив или удостоверение за настоящ адрес в града, актуална малка цветна снимка на детето (с размер на снимките в личните ученически карти).

Картите ще се издават в следните 6 специализирани пункта:

- бюро „Байкал“ – бул. „Цар Борис III Обединител“ №157;

- автогара „Север” – ул. „Димитър Стамболов” №2;

- ул. „Отец Паисий” №42;

- бул. „Македония” №2 – зад автогара „Родопи“;

- бул. „Освобождение” №33 (на гърба на „Оазис 5”);

- бул. „Източен” №48, етаж 6 (централен офис).

Работното време на гишетата е от 8 до 17 ч., но при необходимост то може да бъде удължено.

Пет години след титлата „Европейска столица на културата“, Фондацията затвърждава Пловдив като фестивалния град на България

 

Фондация „Пловдив 2019“ обявява четвърта отворена покана след годината на титлата с ясна посока да запази успешния модел за развитие на наследството от инициативата „Европейска столица на културата“.

През 2023 година ОС Пловдив подкрепи тригодишен план за работа на фондация „Пловдив 2019“, с което даде възможност на екипа на Фондацията не само да продължи да подкрепя едни от най-мащабните събития в страната, но и да гарантира съфинансиране на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост.

Приоритет на отворената покана за големи събития и фестивали е обогатяването на културния афиш в Пловдив и утвърждаването на града като фестивална дестинация на културната карта на Европа.

В конкурса могат да участват културни организации и независими куратори и артисти от България с предложения за реализация на събития и фестивали на територията на град Пловдив, представящи: музика, визуални изкуства, театър, танц, филмово изкуство, литература, фотография, дигитални изкуства, образование, иновации, творчески индустрии.

Период на кандидатстване е от 01-ви февруари до 04-ти март 2024 г., а календарът от събития може да започне най-рано на 08-ми април и да продължи до 31-ви октомври 2024 г.

Общият бюджет за настоящата отворената покана е 1 000 000,00 лв., без определен праг на финансирането за проект, което дава възможност за реализация на фестивали и събития с различен мащаб и публики.

Важно условие е, че Фондация „Пловдив 2019“ ще има възможност да изплаща аванси по настоящата отворена покана само след одобрен и гласуван от Общински съвет на град Пловдив бюджет на Фондация „Пловдив 2019“ за 2024 г., но сключването на договори с всички одобрени участници може да се случи след обявяване на резултатите от поканата, за да не се ограничи своевременния старт на подготовката по проектите.

 

Необходимите документи за кандидатстване са на сайта на „Пловдив 2019“

https://plovdiv2019.eu/.

 

Екипът на Фондацията е на разположение и за възникващи въпроси на имейл адрес:

opencall2019@plovdiv2019.eu

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 13 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!