Инж. Ральо Ралев – Кмет на район „ Северен” днес откри трапезария за хранене на социално-слаби граждани в район „ Северен”, в помещение на СОУ „ Никола Вапцаров” в квартал „ Гагарин”. „ Това е една от трите трапезарии в района, които отварят врати днес. В тях всеки ден 300 социално-слаби граждани ще получават топла храна”, съобщи кметът. Услугата ще се предоставя от днес до края на месец март 2013 година. Останалите две места, където ще се раздава топлия обяд са за квартал „ Захарна фабрика” – ОУ „ Димитър Димов”, и за квартал „ Кършияка” - СОУ „ П. Яворов”. „ В район „ Северен” са одобрени всички желаещи да получават топъл обяд. Спокоен съм, че през студените зимни месеци няма да има жители на района, останали без прясна и топла храна”, сподели още инж. Ралев. Той допълни, че социалните трапезарии са възможни благодарение на отпуснатите средства от Община Пловдив.

Петък, 14 Декември 2012 10:12

Нова социална трапезария

На 17.12.2012 год. / понеделник/ от 11,30 часа кметът на район " Северен" инж. Ральо Ралев ще открие трапезария за хранене на социално-слаби граждани в СОУ " Никола Вапцаров" - ул. " Огражден" №10. Заповядайте!

Неделно училище откриха днес кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев и народният представител от ГЕРБ Стефан Дедев. На събитието присъстваха много родители, гости и жители на квартала. Отец Лазар и отец Кристиян отслужиха водосвет за здраве и успех на начинанието. „ Благодарим от сърце на народния представител г-н Дедев и на кмета на район г-н Ралев, че откликнаха веднага на идеята на църковното настоятелство да открием това неделно училище”, казаха свещениците. Те не спестиха благодарностите си за финансовата помощ, която им оказали, както и за подсигуреното оборудване на залата и учебните помагала. „ Няма нищо по-хубаво от това нашите деца да се учат на ценностите в християнството”, каза инж. Ралев. Стефан Дедев допълни още, че догодина предстои в другата част на сградата да се открие и социална трапезария за хранене на нуждаещи се. Помещението там също се нуждае от ремонт, но с общи усилия той е убеден, че всичко се постига.

Поредна новоизградена кучешка площадка е вече факт в район „Северен“ - съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Площадката за свободно разхождане на домашни любимци се намира в кв.“Гагарин“, западно от бул.“Дунав“ №178. Позиционирна е на площ от 600 кв.м. , а живущте наблизо ще могат да я използват по предназначние и да разхождат своите любимци в ограденото за целта място.

<< Начало < Предишна 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Следваща > Край >>
Страница 358 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!