Четвъртък, 14 Февруари 2013 14:28

Трифон Зарезан

Кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев днес беше гост на тържеството на хората от третата възраст по случай Трифон Зарезан. Повече от 60 човека се бяха събрали в пенсионерския клуб на ул. „ Гонда вода” в квартал „ Гагарин”, за да отбележат днешния празник. Специални гости бяха представители на туристическо дружество, на Аграрния университет и бизнесмени от района. Леля Данче подари на кмета специална бутилка вино от 1985 година, като му пожела здраве и късмет, и все така да почита възрастните хора от района. С много стихове и богата музикална програма премина тържеството, а на изпроводяк инж. Ралев каза, че му е изключително топло и приятно да бъде сред по-възрастните хора.

Местната комисия за Борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни (БППМН) в район „Северен” проведе отчетно събрание за дейността си през 2012 г, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев, който е и председател на комисията. През отчетния период Местната комисия за БППМН активно е взаимодействала с: инспекторите Детска педагогическа стая, Отдел „Закрила на детето”, Център за превенция и социална адаптация, Комплекс за социални услуги „Деца и семейства” (КСУДС) с Център за работа с деца на улицата и отпадащи от училище (ЦРДУ), Районна прокуратура, III и IV РУП, Училищните комисии, Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи (ЦСРИДРГ) по проект на организация „Ига”-Пазарджик.

В 9 часа служителите на администрацията и представителите на фирмата, която извършва тази дейност започнаха с премахването на незаконен бетонен гараж, който се намира на ул. „ Разкопаница”, след моста на „ Карловско шосе”. В 11 часа работата продължава по отстраняване на още три незаконни гаражи и един метален навес, намиращи се на ул. „ Петър Шилев” в квартал „ Захарна фабрика”. „ Всички тези временни преместваеми съоръжения са поставени без да са издавани съответните разрешителни от районната администрация за ползване на общинския терен, нямат договорни отношения, което означава, че ползвателите им не заплащат и дължимите такси за ползването им. „, обясни инж. Ралев. Той е категоричен, че ще бъде безкомпромисен към всеки, който си позволява да ползва общински терени, без да заплаща за това.

Кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев ще издаде заповед за спиране на незаконно строителство в жилищна сграда на бул. "Дунав" № 76, в съседство с ВУАРР. Разпореждането е въз основа на два констативни акта за отклонение от издаденото от районната администрация разрешително за остъкляване и покриване на терасата. Проверка на нарочно сформирана комисия от специалисти в района установи, че Д. Т., собственик на един от апартаментите, извършва строителство в разрез на одобрените инвестиционни проекти и издаденото разрешително. При огледа на място е констатирано, че са разрушени всички външни и вътрешни стени в жилището без да има съгласие от съседите. Кметът инж. Ралев разпореди проверката след като в районната администрация постъпи жалба от управителя на етажната собственост на сградата. В сигнала се посочва, че Д. Т. е заплашвал собствениците на останалите 24 апартамента в сградата, за да му дадат Съгласие за разкриване на покрива и направа на надстройка, тъй като покривът е обща част съгласно Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). В жалбата се посочва, че ако Д.Т. не се съобрази с мнението на останалите живеещи в сградата, те ще предприемат гражданско неподчинение.

<< Начало < Предишна 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Следваща > Край >>
Страница 355 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!