От днес стартира преасфалтирането на бул. „България“ в участъка от служебния вход на Панаира до моста на Адата.

Движението в отсечката няма да бъде спирано, за да не се блокира трафика в града. Преасфалтирането ще се извършва поетапно, за да се осигури преминаването на автомобилите. Работата започна от южното платно и трябва да бъде приключена за 10 работни дни. След това за същия период от време ще се извършат ремонтните дейности и по северното платно. По график преасфалтирането трябва да приключи за 1 календарен месец. Изпълнител е фирма „Инжстрой“.

Този участък на бул. „България“ е един от най-компрометираните в района, с най-много дупки. Полагането на нов асфалт в тази отсечка на практика е продължение на Рогошко шосе, което е напълно готово, уточни кметът инж. Ралев.

Днес по обяд беше подновен и ремонтът на Карловско шосе. Затворено за движение е западното платно на бул. „Васил Левски“ от ТЕЦ Север до моста на „Ален мак“. Там работи фирма „Пътища“ АД

От днес започва изкърпването на дупки на 11 улици в „Северен“, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Ще бъдат запълнени дупките в два основни квадранта. Първият е между Новотел „Пловдив“ и хотел „Санкт Петербург“ и включва улиците „Сливница“, „Братаница“, „Оборище“, „Полк. Дрангов“, а вторият е в района на църквата „Св. Иван Рилски“ и включва улиците „Стефан Ботев“, „Панагюрище“, „Мизия“, „Ораческа“, „Огражден“ и „Иван Рилски“. Отделно от това ще се работи и по ул. „ Брезовско шосе” в участъка към търговиите и бившата зеленчукова борса. Изкърпването на дупките се извършва от пловдивска фирма, която изпълнява обществената поръчка след отправена публична покана, уточни кметът инж. Ралев. Срокът за изпълнението на дейностите е 10 дни. За запълването на дупките в посочените улици са предвидени 60 000 лева.

Продължава облагородяването на парка пред бившата поликлиника “Надежда”, съобщи кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев. През декември миналата година там беше открита нова детска площадка, отговаряща на всички изисквания на европейските директиви: в парка бяха монтирани нови катерушки, изградени нови пясъчници и поставени нови пейки. Сега предстои да се направи пълна подмяна на тротоарните алеи и да се изградят нови пешеходни алеи. Зелените площи ще бъдат облагородени, предвижда се да се направят цветарници и бетонни вази, да се засадят нови цветя, храсти и дръвчета, разказа инж. Ралев. Близо до детската площадка ще се изгради фонтан с чешмичка. Реконструкцията ще стартира през следващата седмица. „Искаме да превърнем парка в оазис за почивка на живеещите в района и притегателно място за децата”, каза кметът инж. Ралев.
Улица-тупик, водеща от бившето кино „Георги Търнев” към бул. „България”, ще бъде преасфалтирана. Ремонтът започва следващата седмица, когато се очаква метеорологичните условия да са подходящи, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев. Улицата няма име, намира се от източната страна на СОУ „П.К. Яворов” и не беше предвидена в строителната програма на района за тази година. Но след сигнали на живущите в района, че я използват, за да стигнат до блоковете и гаражите си, кметът решава и тази улица да бъде ремонтирана. За преасфалтирането на цялата уличка са необходими около 10 000 – 15 000 лева, които ще бъдат осигурени от предвидените в бюджета на районното кметство средства за аварийни ремонти. За цялата 2013 г. „Северен” разполага със 195 000 лева. „Наскоро бяха подменени плочките пред СОУ „П.К. Яворов” и беше затворено движението пред читалище „Георги Търнев” и близката детска площадка. След това отводнихме уличката и направихме дъждоприемна шахта”, припомни кметът инж. Ралев. Преасфалтирането ще отнеме около 10 дни.
<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 350 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!