Съвместна акция по почистване ще проведат утре, 19 април от 9,30 часа , ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“, ОП „Чистота“ и служители от администрацията на район „Северен“, съобщи кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“, която ще се проведе в цялата страна на 20-ти април, събота. Акцията се организира от директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов, Николай Георгиев – организатор по чистотата в район „ Северен” и директора на ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“ Мариела Николова. Кметството на район „Северен“ осигурява за учениците бои, валяци, чували, ръкавици и предпазни облекла. 19-ти април е обявен за неучебен екологичен ден за ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“. Всички ученици ще се включат в кампанията, уточни директорът Мариела Николова. Гимназистите ще почистят графитите от фронталната фасада на училището, ще засадят храсти и дървета, осигурени от ОП „Паркове и градини“, и ще почистят района на учебното заведение, включително междублоковите пространства. Акцията ще стартира в 9.00 ч. с разпределение на учениците по различните дейности. В 9.30 ч. в почистването ще се включат и представителите на кметството от район „Северен“.

Дупките по улица "Димитър Стамболов" са вече запълнени, съобщи кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев. В кметството са постъпвали многократно сигнали от граждани и фирмите- превозвачи от масовия градски транспорт за състоянието на улицата. Паважът на места напълно е липсвал. "В рамките на един работен ден се извърши текущия ремонт на ул. "Димитър Стамболов" и дупките в най-компрометираните участъци бяха запълнени", каза кметът инж. Ралев.

По покана на кмета на район „Северен“ инж. Ральо Ралев днес се проведе среща с директорите на учебните заведения, в които ще бъдат разположени избирателни секции, във връзка с организацията на парламентарните избори на 12 май. В съвещанието участва и работната група от администрацията на района, която отговаря за организационно-техническата подготовка на изборите в „Северен“. Кметът инж. Ралев обърна специално внимание на директорите, че е необходимо да се осигурят подходи за хора с увреждания, а също така че секциите за хора с увреждания трябва да са разположени на първия етаж на всяко учебно заведение. Директорите на училища трябва да осигурят на 11 май, събота, служители от училищата, които да отворят стаите, където ще има изборни комисии за нареждане на параваните за гласуване, бюлетините и урните. На територията на район „Северен“ ще бъдат разкрити 67 секционни избирателни комисии. Освен това в изборния ден 12 май ще работи и една подвижна СИК. 25 жители на района с увреждания са подали заявления, че искат да гласуват в мобилната избирателна комисия.

Администрацията на район „Северен“ ще се включи в кампанията на bTV “ Да изчистим България за един ден“ следващата събота, съобщи кметът инж. Ральо Ралев. Служителите от кметството ще бъдат ангажирани в почистването на бул. „Марица север“ в участъка от моста на бул. „Васил Априлов“ до моста на бул. „Цар Борис III Обединител “. Освен това ще направи уборка на детските площадки пред бившата поликлиника „Надежда“, на улиците „Дилянка“ и „Лайка, изградената от Зонта клуб площадка на бул. „Дунав“, зелените пространства около МБАЛ „Пловдив“, индустриалната зона на ул. „Георги Бенев“. Голяма фирма в района е изявила желание да почисти парк „Рибница“. Директорите на детските градини и училищата в района ще се включат активно в почистването на детските и учебните заведения. Кметството е осигурило техника за почистване на „Рогошко шосе” - от траурния парк до екарисажа, както и на бул. „Северен“. Рециклираните отпадъци ще се събират на три места: парк Рибница, до пазара на ул. „Огражден“ и до моста на Герджика. Кметът на „Северен“ инж. Ральо Ралев отправи апел към жителите на района да се включат в инициативата за почистването. Гражданите могат да получат чували и ръкавици в отдел „Екология“ от понеделник до петък от 9 до 16 ч. На самия 20 април чували и ръкавици ще се раздават на трите сборни пункта – парк Рибница, пазара на ул. „Огражден“ и моста на Герджика.
<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 349 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!