205 шумни и нетърпеливи палавници от една до шест години заедно с родителите и учителите си ще отпразнуват празника на своята градинка в потъналия с цветя двор. За многобройните си гости децата са подготвили песни, танци, изложби, спортни надпревари и много изненади.

     Специален гост на тържеството ще бъде Кметът на района инж. Ральо Ралев, който ще се присъедини към радостното множество на празнуващите, за да ги поздрави за юбилея и за блестящите резултати в учебно-възпитателната работа.

     В деня на своя празник ОДЗ „Славей” има с какво да се похвали: сградата е санирана, оборудването и е подновено, а екипът от педагози работи по цели осем проекта. Учителите са блестящо подготвени и половината от тях имат професионално-квалификационни степени, което е прецедент за града.

„Най-голямото украшение на институцията обаче са децата – здрави, усмихнати, обгърнати с обичащите ръце на родителите и учителите си, те растат с високо самочувствие и позитивен поглед към света, с богата емоционалност и съзнание за род и родови ценности.” Допълни инж. Ралев. Всички в ОДЗ „Славей” се стремят да ги направят добри и щастливи деца – днес е денят, когато те ще покажат какво са научили и колко е хубаво да си част от „славейчетата” на Пловдив!

 

Точно в 10,30 часа малките възпитаници на детската градина посрещнаха още от вратата кмета с „ Добре дошъл”. Директорът на градинката г-жа Т. Пенкова приветства гостите и родителите и даде начало на днешния празник по случай предстоящите Великденски празници.

Малчуганите пяха песни за пролетта, за Великден, показаха своите умения и в народните танци. Две от момичетата, които са златни медалистки от 2012 година, представиха невероятно изпълнение по художествена гимнастика.

Инж. Ралев благодари на всички участници, като им пожела здраве, много усмивки и много приключения в ЦДГ „ Весела”. Той увери родителите, че много скоро сградата на детската градина ще стане още по-уютна и привлекателна, след като бъде санирана по спечелен вече проект за енергийна ефективност.

Строително-ремонтните дейности в „Северен” продължават, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. От днес започва запълването на дупки по осем улици. Това са: „Ораческа”, „Мизия”, „Панагюрище”, Сливница”, „Братаница”, „Полковник Дрангов”, „Оборище” и „Стефан Ботев”. Инж. Ралев съобщи още, че уличното платно на кръстовището на улиците „Мизия” и „Йоан Екзарх” вече е разширено. „Реконструкцията е направена с цел подобряване организацията и безопасността на движението и безопасното придвижване на пешеходците”, уточни кметът на „Северен”.

Фронталната фасада на училището беше почистена от графитите, а след това учениците я боядисаха. Гимназистите направиха оборка на отпадъците в двора на гимназията и на междублоковите пространства на ул. „Вук Караджич“. Кметът инж. Ральо Ралев и директорът на „Чистота“ Иван Стоянов изнасяха чувалите с отпадъци на определеното за целта място. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“, която ще се проведе в цялата страна на 20-ти април, събота. Кметството на район „Северен“ осигури за учениците бои, валяци, чували, ръкавици и предпазни облекла.

<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 348 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!