Петък, 02 Август 2013 11:05

Разлив на бул.Дунав

Тази сутрин около 9 часа в районната администрация на „Северен” е получен сигнал за голям разлив на маслообразно вещество на бул. „Дунав”, в непосредствена близост до бензиностанцията на OMV, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Разливът е с дължина около 100 метра и ширина – около 6-7 метра по северното платно на бул. „Дунав”, включително и кръстовището с бул. „Васил Априлов”.

 

Районната администрация незабавно уведоми Трето РУП и Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”. Районът веднага бе отцепен от патрулни коли на полицията и пожарната. От ОП „Чистота” беше доставено необходимото количество пясък, който бе посипан на уличното платно.

 

Направеният анализ на разлятото вещество установи, че е органично масло, каза кметът инж. Ралев. Чрез монтираните камери на кръстовището на двата булеварда – „Дунав” и „Васил Априлов”, е установено превозното средство, причинило разлива.

 

Благодарение на координираните и ефикасни действия на администрацията на „Северен”, Трето РУП, ОУ ПБЗН и ОП „Чистота” бяха предотвратени трагични инциденти, подчерта кметът инж. Ралев.

Две нови тенис маси са монтирани до  новата фитнес -  площадка на бул. „България" пред очна клиника „Луксор". Освен това е изградено капково напояване и са монтирани уреди за телескопично разпръскване на вода по средната ивица и от двете страни на бул. „България" от бензиностанцията на „Лукойл" до магазин „Алати". Наесен там ще бъдат засадени рози и други цъфтящи храсти.

Капково напояване и телескопични разпръскватели ще има и на Карловско шосе до края. В момента на Карловско се изгражда осветлението, след което ще се направи и облагородяването, уточни кметът инж. Ралев.

Темата за достъпа на възрастни хора с двигателни увреждания до пенсионерските клубове бе обсъдена на специална среща, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Създадена е организация и още днес служители на районното кметство и от ОП „Жилфонд” започват ремонтна дейност за оптимизация на пространствата в непосредствена близост до четирите пенсионерски клуба. По този начин ще бъде осигурен безпроблемен и безопасен достъп на възрастните хора, които използват специални средства за придвижване.

На срещата бяха поставени и въпроси за участие на възрастните хора с двигателни увреждания в социално-културната дейност, съобщи още инж. Ралев. Той обеща на пенсионерите да бъдат включени в мероприятията, които организира районната администрация.

Кметът на „Северен” инж. Ральо Ралев е изпратил уведомителни писма до началника на Трето РУП и до собственика на „Международен панаир Пловдив” АД за получени сигнали от граждани, които са подали жалби в кметството срещу шума от провеждания в момента в Панаирното градче hip hop фестивал.

На дежурния телефон в районното кметство и на служебния e-mail са получени стотици сигнали от живеещи в Кършияка за силна музика, която звучи в Панаира в късните часове снощи. Кметът инж. Ралев направи проверка и установи, че не са издавани разрешения от служители от районната администрация, а също и от голяма община, за мероприятие след 22 часа.

<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 345 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!