Понеделник, 16 Септември 2013 02:00

Първи учебен ден!

Кметът на район „ Северен" инж. Ральо Ралев откри точно в 10 часа учебната година в Начално училище „ Христо Ботев". Той поздрави най-малките ученици – първокласниците, които днес за първи път прекрачват школската врата и подари на всяко едно от тях комплект учебни пособия. Инж. Ралев пожела на всички „ На добър час!".
По-късно кметът присъства и на тържеството по случай началото на учебната година в Езикова гимназия „ Иван Вазов". Той се обърна към учениците, като сподели, че се гордее с успехите на учениците в едно от най-престижните училища в Пловдив и им пожела много сили и успехи по пътя към знанието.
В ЦДГ „ Захарно петле" в район „ Северен" също дадоха старт на новата учебна година с много песни, танци и стихотворения, които инж. Ралев изгледа с интерес.
Точно в 10 часа и народният представител от ПП ГЕРБ Стефан Дедев откри новата учебна години в СОУ „ П. Яворов". Той пожела успешен старт на всички малки и големи ученици, а на първокласниците подари подарък за училище.

Кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев и заместник-кметът Анастасия Маташева ще присъстват на откриването на новата учебна година 2013/2014 в НУ „Христо Ботев". След официалната церемония, кметът ще зарадва всички първокласници с подаръци.
Инж. Ралев е подготвил за малчуганите комплекти с учебни пособия, необходими за усвояването на първите умения по писане и четене. 560 първокласници в район „Северен" ще прекрачат училищния праг за първи път на 16 септември.
Народният представител от ГЕРБ Стефан Дедев ще присъства на откриването на учебната година в СОУ „П. Яворов". Общинският съветник от ГЕРБ в Общинския съвет – Пловдив Георги Къчков ще бъде във Френската езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери" за тържествения старт на новата година, а колегата му д-р Димитър Христозов – в Езикова гимназия „Пловдив". Двамата общински съветници живеят на територията на район „Северен".
Откриването на новата учебна година е в 10 ч. в понеделник, 16 септември.

Четвъртък, 05 Септември 2013 09:52

Важно уведомление

Уведомяваме гражданите на район "Северен", че на 10.09-2013 г. от 06:30 до 13:30 часа ще се осъществи втората масова (есенна) обработка срещу акари (кърлежи). Ще се работи по тревните площи на детските площадки и междублоковите пространства в района.

Децата в района на бул. „България” 230 съвсем скоро ще имат възможност да играят в обновена детска площадка.

Екипи на ОП „Градини и паркове” и на районното кметство ще започнат от днес да облагородяват междублоковото пространство, за да стане привлекателно място за игра на малчуганите и отдих на възрастните хора. Детската площадка ще бъде възстановена, като се предвижда част от катерушките да се подновят с безопасни за игра съоръжения, а пясъчникът ще бъде подновен. В минипарка ще има нови кошчета и пейки.

В момента служителите премахват старите бордюри и на тяхно място ще се сложат нови. Паралелно с това ще бъдат изградени и нови алеи. Възстановяването на градинката ще продължи със заравняване на тревните площи и засяване с нов райграс.

Напролет облагородяването на пространството ще продължи със залесяване с цветя и храстчета, ще се направят и цветни алеи.

<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 343 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!