Сряда, 30 Октомври 2013 09:58

Днес започва ремонта на ул. "Ибър"

Във връзка с множество сигнали от жители на район „ Северен” относно състоянието на ул. „ Ибър”, днес започва ремонта на тази улица , съобщи инж.Ральо Ралев – кмет на район „ Северен”.

Тази улица е в изключително лошо състояние, паважа е пропаднал, тъй като това е една от натоварените улици в района с непрекъснат трафик на леки автомобили.

Всички участъци, които са компрометирани ще бъдат възстановени от днес.

Район „ Северен” предварително се извинява за причиненото неудобство на всички водачи на МПС, на които ще се наложи да използват ул. „ Ибър” в близките дни.

Нов тротоар с дължина около 100 метра е направен на „ Рогошко шосе” , съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Изграждането е във връзка с множество сигнали на граждани и фирми, че няма условия за безопасно движение на пешеходците по булеварда. Досега в този пътен участък не е имало тротоари и пешеходната зона е била използвана за паркиране на автомобили и камиони. След изграждането на новия тротоар, са монтирани антипаркинг колчета, разказа инж. Ралев.

Реновирането на кварталното спортно игрище на ул. „Иван Рилски" между ул. Бързея" и ул. „Панагюрище" завърши, съобщи кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев.
Игрището е разчертано за два вида спорт – футбол и баскетбол. Монтирани са 2 нови футболни врати с мрежи и две баскетболни съоръжения. Цялата площадка, която е с площ около 400 кв. м., е обезопасена с мрежа, за да не излизат при игра топките извън очертанията й.
Кметът инж. Ралев подчерта, че ремонтните дейности са извършени за кратък срок от около 2 седмици. Реновирането на спортното игрище е направено с подкрепата и финансовата помощ на фирма „Техем сървисис".

Сряда, 09 Октомври 2013 10:05

Репатрират коли в „Северен“

На 10 октомври, четвъртък, започва акция по вдигане на изоставени коли в район „Северен". За репатриране са предвидени 12 автомобила, съобщи кметът инж. Ральо Ралев. Те ще бъдат откарани на паркинга на ул. „Георги Бенев" 4.
На 10 октомври изтича 90-дневния предупредителен срок, в който собствениците можеха да представят в районното кметство документ за преминат технически преглед, че колите са в движение, или да ги преместят на собствен терен.
На репатрирането ще присъства 4 членна комисия, в която участват представители на III РУП, ОП „Паркиране и репатриране", на фирмата, ангажирана за вдигането на автомобилите, и експерт от отдел „Екология" на район „Северен".
Кметът инж. Ралев припомни, че собствениците на изоставените коли бяха предупредени със стикери съгласно Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС.

<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 342 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!