ПК „Надежда“ в район „Северен“ отбеляза Международния ден на жената-8-ми март с весело тържество с много настроение, песни и танци. „Бъдете винаги жизнерадостни и щастливи, мъдри и очарователни! Съхранете младежкия дух в себе си, но подкрепяйте младите с Вашия ценен опит и съвети!“, обърна се към дамите заместник-кметът на „Северен“ Илиян Козарев, който бе гост на празника. Председателят на ПК „Надежда“ Цветана Сотирова поздрави всички жени със стихотворението на Христо Фотев „На майка ми“.А техническият сътрудник на клуба Диана Христева пожела на дамите приятни моменти заедно и много нови екскурзии с настъпването на пролетта. Пенсионерите бяха зарадвани от кметството на район „Северен“ с желан от тях подарък-столове за клуба. В края на събитието бе извито кръшно хоро.

Децата от 3 гр. „Калинки“ в ДГ „Космонавт“ в район „Северен“ представиха мило тържество за най-хубавия празник-8-ми март.С много вдъхновение и любов те рецитираха стихотворенията: „Чуваш ли, мамо“, „Теменужка“, „Нашата баба“, „Подарък за мама“ и „Мамо“. С радост изпълниха песните: „Кокетка“, „Пролет в гората“, „Братче и сестриче“ и „Миличка Бабо“. Интересна хореография направиха момчетата, които казвайки „За всички грижи досега, приеми от мен „Благодаря“, излязоха на импровизираната сцена с огромни червени сърца, изписани с вълшебната думичка „Благодаря“. С признателност към своите майки и баби децата представиха танците: Танц за лалето и „Обич“.Момчета и момичета танцуваха по двойки с балони под формата на сърца. „Поздравления за всички деца, които с талант и много емоции ни показаха колко много обичат своите майки и баби.Адмирации за дамите от педагогическия екип на ДГ „Космонавт“ и техния директор Десислава Тотева за това, че възпитават малчуганите в уважение и любов към празника на Жената, Майката, Бабата“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството.В края на събитието той получи специален подарък-табела на ценностите на група „Калинка“ в детското заведение.Подобен бе връчен и на директора. На мероприятието присъства и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.

Пъстро тържество сътвориха децата от ДЯ „Палечка“ в район „Северен“ по случай 8-ми март-вълшебния празник на мама.Те изпълниха песните: „Цветя за мама”, Празник има мама“, „Мартенички бели и червени”, „Песен за мама“ и „Песен за семейството”. Представиха танците „Врабчо весело запява” и „Танц на калинките”. Последва куклен етюд, в който момиченцето Бети реши да подари на своята майка хубав дар- Слънцето, Луната и Звездите. Малчуганите поздравиха гости и родители със своите стихчета. С още един куклен етюд бе дадено началото на Монтесорско занимание. Главни герои в него бяха коте, бяло и червено кълбенце. Кълбетата обясниха на котето, че не са за игра, а от тях децата ще направят мартенички.Малчуганите седнаха в кръг и започнаха да творят със старание и сръчност. „Няма нищо по-радостно от думите „Честит празник, мамо!“. От изключително важно значение е споделянето- на тревогите, на радостите и постиженията на нашите деца.Радвам се, когато радост грее в очите Ви, гордост има в душите Ви от това, че сте отгледали и възпитали добри деца, защото всичките са удивително различни и прекрасни, уникални и неповторими!“, обърна се към всички майки директорът на ДЯ „Палечка“ Павлина Димова. „На всички деца, които с толкова любов и желание пяха, танцуваха и изработиха мартеници за своите майки, пожелавам да са здрави и все така любознателни.Адмирации за всички дами от медицинския персонал на детското заведение и техния директор, които ежедневно полагат грижи и внимание към децата, за да ги учат да уважават прекрасни празници като този-Деня на жената и майката“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството. В края на този чуден и вълнуващ празник всяко дете подари балон във формата на сърце на своята майка, защото „всяка майка е най-добрата“.

Две нови залесителни акции бяха проведени в район „Северен“. В зелената площ пред ул. „Самара“ 13 бяха посадени 7 чинара от служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“. Втората акция се осъществи в зелената площ на ъгъла на бул. „България“ и ул. „Победа“, където бяха засадени 4 американски ясена. „Специални благодарности на дарителите, осигурили добре школувани дървета с диаметър на стъблото минимум 3 см и височина 3 м. Благодарим и на гражданите, които с желание се включиха в двете инициативи.Заедно работим за поддържането на по-чиста и по-зелена околна среда“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>
Страница 29 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!