Мащабна залесителна акция бе проведена в район „Северен“ вчера. Служители на районната администрация съвместно с представители на ОП „Градини и паркове“ засадиха 31 американски ясена и 9 чинара в зелените площи по бул. „България“ от №13 до №192. „Специални благодарности на дарителите, осигурили добре школувани дървета с диаметър на стъблото минимум 3 см и височина 3 м. Благодарим и на гражданите, които се включиха в мероприятието.С тази инициатива направихме компенсаторно улично залесяване.Стремим се към постигане на по-чист въздух и обогатяване на зелената система на района“, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Решен е дългогодишен проблем с паркирането и е изпълнен още един ангажимент към живущите на ул.“Достоевски“ 2 в кв. „Гагарин“ в „Северен“. Това съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Изграден е нов паркинг по желание на гражданите в квартала.Направен е нов тротоар, допълнителни дъждоприемни шахти на улицата и паркинга, както и джоб за контейнери. Предстои обособяването на 25 паркоместа и поставяне на паркоскоби, съобразно нуждите на жителите. Процедурата по отдаването на паркоместата ще бъде при спазване на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив.

Важно!!! Поради отлагане за неопределено време на изграждането на новия бул. “Северен” (бивш бул. “Димитър Стамболов”), ще се извърши ремонт на павирания участък от болница “Свети Иван Рилски” до ЖП гара “Филипово”. Ремонтните групи ще работят от четвъртък (23.03.2023г.) до събота (25.03.2023г.) от 8:30ч. -16:00ч. Молим за разбиране за причиненото неудобство и внимателно шофиране.

Прекрасен спектакъл изнесоха децата от 4 „А“ група в ДГ „Бреза“ в район „Северен“. Той бе посветен на хубавите мартенски празници-Първа пролет и Благовещение. Малчуганите възпроизведоха обичая „българска сватба“. Показаха традициите от вземането на булката до венчавката и подписването.Всички деца бяха облечени в народен, битов стил.Педагозите старателно бяха подготвили репликите в рими.А родителите изгледаха спектакъла с интерес и усмивки на лицата. Децата представиха песните „На мегдана сред село, залюляло се хоро“, „Боряно, Борянке“ и танца „Бащи и дъщери“.Танцът бе много вълнуващ, тъй като татковците излязоха на сцената и с голямо желание се включиха в него.Последва майсторско изпълнение на гайда от учителя по музика Драгомир Варимезов. „Пожелавам свежестта и пъстротата на пролетта да бъдат винаги в душите Ви.Нека дните Ви са изпълнени с прекрасни споделени мигове, слънце, усмивки и сбъднати желания“, обърна се към гости и родители директорът на ДГ „Бреза“ Нели Димитрова. „Поздравявам малчуганите за чудесно изнесения спектакъл, с който ни показаха всички ритуали около провеждането на една истинска българска сватба.Адмирации за преподавателите и директора на ДГ „Бреза“ за това, че запознават децата с народните традиции и ги учат в спазване на обичаите и съхранение на българския дух“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството. На събитието присъства и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.И двамата получиха подаръци от директора Нели Димитрова-красиви пластики с пролетни мотиви.

<< Начало < Предишна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следваща > Край >>
Страница 28 от 363
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!