Вторник, 27 Август 2013 12:33

В “Северен” премахват опасни детски площадки и незаконни обекти

В "Северен" премахват опасни детски площадки и незаконни обекти

Акция за премахване на опасни съоръжения от детски площадки и незаконни обекти стартира вчера в район "Северен", съобщи районният кмет инж. Ральо Ралев.

Металните катерушки от площадките на пл. "Чехов", ул. "Лайка", ул. "Делянка" и ул. "Стефан Ботев" (зад "Луксор") се отстраняват, защото има опасност децата да се наранят. Непосредствено до тях са изградени нови съоръжения, които отговарят на изискванията за безопасност, посочи инж. Ралев.

Паралелно с това се разчистват и общински терени до автогара "Север". Кметът на района издаде през юли заповед за премахване на три незаконни търговски обекта. Павилионите са поставени върху терени публична общинска собственост, като в единия случай няма договор между наемателя и районната администрация за ползването му, а във втория – споразумението не е подновено повече от 1 година, разясни инж. Ралев. Вчера собствениците на търговските обекти са започнали доброволно да ги премахват.

Днес предстои да бъде вдигната незаконна гаражна клетка на ул. "Баткун", която е поставена върху общински терен, а утре ще бъде премахнат тухлен гараж зад хипермаркет "Кауфланд" на ул. "Брезовско шосе". При втория случай собствениците са подали документи за узаконяване на обекта, но той е поставен върху терен, попадащ в улична регулация и не може да остане на мястото си, обясни районният кмет.

Акцията по премахване на незаконните обекти ще приключи в сряда.

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!