Петък, 02 Август 2013 11:05

Разлив на бул.Дунав

Тази сутрин около 9 часа в районната администрация на „Северен” е получен сигнал за голям разлив на маслообразно вещество на бул. „Дунав”, в непосредствена близост до бензиностанцията на OMV, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Разливът е с дължина около 100 метра и ширина – около 6-7 метра по северното платно на бул. „Дунав”, включително и кръстовището с бул. „Васил Априлов”.

 

Районната администрация незабавно уведоми Трето РУП и Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”. Районът веднага бе отцепен от патрулни коли на полицията и пожарната. От ОП „Чистота” беше доставено необходимото количество пясък, който бе посипан на уличното платно.

 

Направеният анализ на разлятото вещество установи, че е органично масло, каза кметът инж. Ралев. Чрез монтираните камери на кръстовището на двата булеварда – „Дунав” и „Васил Априлов”, е установено превозното средство, причинило разлива.

 

Благодарение на координираните и ефикасни действия на администрацията на „Северен”, Трето РУП, ОУ ПБЗН и ОП „Чистота” бяха предотвратени трагични инциденти, подчерта кметът инж. Ралев.

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!