Четвъртък, 16 Май 2013 22:14

В навечерието на 24-ти май.

     Днес, в навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура, инж. Ральо Ралев, Кмет на район „Северен”, се среща с ръководители и учители от образователните институции на територията на района, за да почетат заедно ренесансовото дело на светите братя равноапостоли Кирил и Методий. Тържественото честване на най-вдъхновяващия български празник събира дейци на просветното дело, които укрепват незаменимата роля на извисения човешки разум, продължават всеотдайно да вграждат българския дух, извор са на познание и мъдрост, на красота и вдъхновение.за над 1400 деца и над 7000 ученици.

През тази година инж. Ральо Ралев с голямо уважение към всеотдайния им труд отличава с почетната грамота на район „Северен” най-изявените ръководители на учебни заведения, които са гордост за просветното дело в нашия град.

За безспорния им професионализъм и издигане авторитета на българското просветно дело сред номинираните са директори на детски градини и училища със знаменателни годишнини: по случай 45 години от създаването на ОДЗ „Славей” се отличава с грамота Ели Камбурова, директор; по случай 35 години от създаването на ЦДГ „Захарно петле” се отличава с грамота Цветанка Лазарова, директор; по случай 55 години от създаването на ЕГ „Пловдив” се отличава с грамота Пенка Стайкова, директор; по случай 55 години от създаването на ЕГ „Иван Вазов”се отличава с грамота Мариана Димитрова, директор.

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!