Петък, 01 Март 2024 15:02

График за събиране на едрогабаритни отпадъци от 4 до 9 март 2024 г.

Събирането по квартали на излязла от употреба покъщнина – дивани, фотьойли, шкафове, маси, столове, матраци, дюшеци, дограма и др., продължава и идната седмица.

За да не се образуват нерегламентирани сметища, от „Чистота“ призовават гражданите да спазват графика и да изнесат обемните вещи край контейнерите непосредствено преди да минат машините – рано сутринта или късно предишната вечер.

Едрогабаритни отпадъци се приемат всекидневно на специализираната площадка на ул. „Даме Груев“ 64А. Там пловдивчани могат да предадат също до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти, както и до 6 гуми от лични автомобили, напомнят от предприятието.

Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване – хладилници, печки, перални, телевизори и др., могат да се предадат след подадена заявка на тел. 080014100. По договор на Общината с „Елтехресурс” АД /www.eltechresourse.com/ мобилен екип събира уредите от посочените адреси напълно безплатно.

Седмичен график за събирането на едрогабаритни отпадъци на територията на Район „Северен“:

Всекидневно от 4 до 9 март (от понеделник до събота) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – ул. „Напредък“; на запад – ул. „Напредък“; на юг – ул. „Лайка“; на изток – бул. „Васил Априлов“;

- ул. „Еледжик“.

Всекидневно от 5 до 8 март (от вторник до петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Северен“; на запад – ул. „Брезовско шосе“ и бул. „Цар Борис III Обединител“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Северен“.

На 5 март (вторник) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „България“; на запад – ул. „Победа“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“.

На 6 март (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайони в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад – ул. „Васил Левски“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“;

- на север – бул. „България“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – ул. „Победа“.

На 7 март (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад ул. „Петър Шилев“; на юг – бул. „България“; на изток – ул. „Васил Левски“.

На 8 март (петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – жп линията Пловдив-Карлово, гара „Филипово“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Дунав“; на изток – ул. „Брезовско шосе“;

- кв. „Гаганица“.

Умоляват се жителите да се съобразят с графика на ОП "Чистота" за събиране на едрогабаритни отпадъци, с цел превенция образуването на нерегламентирани сметища около контейнерите за смет.

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!