Петък, 09 Ноември 2018 13:32

Вдъхновени от природата

Кметът на „Северен” инж.Ралев даде старт на проекта „Вдъхновени от природата” в НУ „Христо Ботев” гр.Пловдив

 

 

Нов вътрешно-училищен проект стартира днес в НУ „Христо Ботев” в район „Северен” на тема „Вдъхновени от природата”.

Официални гости на началното училище с директор г-н Иван Пенев и заместник-директор г-жа Таня Дачева бяха кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и заместник-кметът на района г-жа Лариса Кътова.

Децата с възторг и аплодисменти посрещнаха своите гости, като развяха българския флаг и изпълниха песента „Вятър ечи, Балкан стене”.

При влизане в училището ги посрещна есенна изложба, вдъхновена от природата, произведение на възпитаниците на школото.

Проектът, стартирал днес е част от националната стратегия за грамотността, а акцент бе „четенето с разбиране”.

Посетени бяха най-големите – учениците от четвъртите класове на училището.

На всеки клас кметът Ралев прочете по един прекрасен разказ от български майстор-разказвачи като Елин Пелин и Ангел Каралийчев.

Разказите бяха свързани с различни природни явления, а след прочита им учениците трябваше да отговорят каква е поуката от разказа и дали са разбрали какво всъщност е искал да каже авторът. Във всички класове учениците се справиха блестящо със задачата и отговаряха с богатството от поговорки в българския език. След разказа учениците задаваха въпроси на кмета на „Северен” от всякакво естество – за работата и задълженията, които има, за личните, морални и комуникативни умения, за личния му живот и други, а той с усмивка отговаряше на малките любопитни деца. Инж.Ралев сподели с учениците за качествата, които трябва да притежава всеки един ръководител и ги увери, че трябва непрестанно да залягат над учебниците, за да придобиват увереност в знанията и уменията си, както и да имат самочувствието на интелигентни млади хора.

 Галя от четвърти клас, която днес празнува своя десетгодишен юбилей изпълни като поздрав прекрасна народна песен на гостите и съучениците си, а те я аплодираха бурно.

Инж.Ралев получи като подарък от децата химикал, с който да подписва важните ежедневни документи, а той развълнувано им благодари.

С усмивки и много добро настроение ръководството на районната администрация се раздели с четвъртокласниците като си пожелаха все по-чести срещи на хубави празнични дни.

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!