info

info

Вторник, 07 Май 2024 16:14

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 09 ЮНИ 2024 Г., ПОРАДИ РЕМОНТ В СУ „П. КР. ЯВОРОВ“ ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ 009, 010, 011, 012 и 013 ЗА РАЙОН „СЕВЕРЕН“, ОБЩИНА ПЛОВДИВ СЕ ПРЕМЕСТВАТ ВЪВ ФЕГ „АНТОАН ДЬО СЕНТ-ЕКЗЮПЕРИ“ – УЛ. „ВУК КАРАДЖИЧ“ № 13А

 

 
Сряда, 24 Април 2024 16:23

ИЗБОРИ - ЕП.НС 09.06.2024

ГРАФИК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА МАТЕРИАЛИ НА 08.06.2024 Г. нов

 

Списък на заличените лица от избирателните списъци за ЕП

 

Списък на заличените лица от избирателните списъци за НС

 

Заповед № 24РД09-251-23.05.2024

 

График за провеждане на обученията на членовете на СИК

 

НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 09 ЮНИ 2024 Г., ПОРАДИ РЕМОНТ В СУ „П. КР. ЯВОРОВ" ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ 009, 010, 011, 012 и 013 ЗА РАЙОН „СЕВЕРЕН", ОБЩИНА ПЛОВДИВ СЕ ПРЕМЕСТВАТ ВЪВ ФЕГ „АНТОАН ДЬО СЕНТ-ЕКЗЮПЕРИ" – УЛ. „ВУК КАРАДЖИЧ" № 13А

ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК – ЧАСТ II - 2 (ЗА ПУБЛИКУВАНЕ) за гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 9 юни 2024 г. (чл. 42, ал. 1 ИК)

 

ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК - ЧАСТ II (ЗА ПУБЛИКУВАНЕ) за произвеждане на избори за народни представители на 9 юни 2024 г. (чл. 42, ал. 1 ИК)

 

Заповед № 24РД09-197 от 24.04.2024

 

Заповед № 24РД09-196 от 24.04.2024

 

ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК – ЧАСТ I (ЗА ПУБЛИКУВАНЕ) за гласуване в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 9 юни 2024 г. (чл. 42, ал. 1 ИК)

 

ИЗБИРАТЕЛЕН СПИСЪК (ЗА ПУБЛИКУВАНЕ) за произвеждане на избори за народни представители на 9 юни 2024 г. (чл. 42, ал. 1 ИК)

Нови детски площадки за игра радват малчуганите от детска ясла „Мечо пух" в „Северен", съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Те са факт благодарение на сътрудничеството между кметството, родителите и екипа на детското заведение.
„Погрижихме се и възпитаниците на ДЯ " Мечо пух" в "Северен" да играят на две нови безопасни детски площадки. Адмирации за съдействието на родителите", заяви Алексиев.
Той отново припомни, че грижата за най-малките жители на района е сред основните приоритети в работата на екипа му. Доказателство за това са изградените от началото на мандата му 23 модерни и безопасни детски площадки в различните квартали.
„Освен това работим активно за разкриване на още места в детските заведения. Имаме проект и строително разрешение за градина с физкултурен салон за 4 групи на ъгъла на улиците „Победа" и „Св. Иван Рилски". Проектираме още една нова детска градина с физкултурен салон за 4 групи за 100 деца в двора на ДГ „Бреза". Това означава допълнителни над 200 места за най-малките жители на района", припомни кметът на „Северен" Стоян Алексиев.

Кметът на район "Северен", Стоян Алексиев кани всички граждани на 15-ти и  16-ти юли на кино под открито небе.
Проектът "Кино под звездите"  и това лято ще гостува в  район Северен.

Жителите на север от река Марица могат да се насладят в две поредни вечери на напълно безплатни  кино прожекции на открито. В  парк "Рибница на 15-ти юли от 21:00 часа ще бъде излъчен филмът „ Бягство „ -  американски екшън , копродукция на България и Великобритания с участието на Итън Хоук и Селена Гомес в главните роли. За втората прожекция организаторите са предвидили комедията  „ Доктор на повикване” , който ще се излъчи в парк "Красива България" – на 16 юли от 21:00 часа.
Филмите ще бъдат прожектирани на огромен екран с размер 12 х 7 метра, с брилянтно качество и професионално озвучаване.

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година. Проектът е финансиран от община Пловдив по Компонент 1 - “Фестивали и значими събития”.

Четвъртък, 13 Юли 2023 15:18

ЗАПОВЕД № 23РД09-372 - 12.07.2023

Съвместна акция по облагородяване на детската площадка на ул. „Борба“ № 5/7 се проведе през изминалата седмица.
По инициатива на управителния съвет на етажната собственост с адрес ул. „Борба“ № 7, администрацията на район „Северен“ предостави материали под формата на боя и четки за боядисване.
Живущите взеха активно участие, като боядисаха пейките, беседките, пясъчниците и кътовете за игра на детската площадка.
С тази поредна акция се цели редовно поддържане на съоръженията, за постигане на по-добри условия за отдих и приятна атмосфера на децата.
„Благодаря на етажната собственост за проявената инициатива, както и на всички граждани включили се в реновирането на местата за отдих. Искрено се радвам, че заедно работим за поддържането на по-чиста и по-добра среда за нашите деца“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Поредна детска площадка бе открита в „Северен". Тя е 23-та поред и се намира в квартал „Захарна фабрика", съобщи кметът на района Стоян Алексиев.
„Много често ме питат защо е толкова важно да се правят нови безопасни детски площадки. Категоричният ми отговор е - защото е в интерес на хората, а грижата за децата, техните родители, баби и дядовци е мой основен приоритет", подчерта Стоян Алексиев.
Той подчерта, че детските площадки са място за весели игри на много деца едновременно, за тържества на открито и там се създават нови приятелства.
„Освен съоръженията, поставяме ново осветление, засаждаме дръвчета и храсти за по-чист въздух и зеленина за живущите. Искрено се надявам по този начин да се подобри живота на съгражданите ми", каза още кметът на район „Северен" Стоян Алексиев.

Фестивал "Пловдив СтоЛица на песента", който е  иницииран и организиран от Сдружение АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР в град Пловдив. Той се провежда от пет години и е финансиран от Община Пловдив.
Фестивалът представя най-успешните вокални школи в България, които гостуват и представят свои музикални програми заедно с фестивалния оркестър.
Всяка година деца от различни градове и школи се присъединяват към фестивала. Гостуващите състави и солисти са от най-атрактивните и изявени в България.
На 23 юни 2023 година в район "Северен" в парк "Рибница" ще се проведат изпълнения на Вокална Студия Дъга - Тийн, Емили Джамбазова, Иванина Колева, Теодора Патова, Весела Колева, Десислава Гинчева, Виктория Димова и Вокалните групи на Арт Войс Център, съпътствани от Комбо състава на Биг Бенд Пловдив под диригентството на Николай Гешев.

Входът за концерта е свободен, а началният час е 19:00.

Стоян Алексиев: Изградихме паркинг и преобразихме голямо пространство в „Северен"

Голямо междублоково пространство в район „Северен" бе преобразено и бе превърнато в привлекателно място с модерна инфраструктура.
„След като премахнахме ламаринените гаражи останаха кални петна, бетони и отпадъци, които създаваха неприятна гледка около блоковете на бул. "Васил Априлов" 99-121. Съзнавайки необходимостта от благоустрояване, разчистихме и изградихме  нов обществен паркинг за 50 автомобила", съобщи кметът на района Стоян Алексиев.
Той заяви, че проектът е стъпка към решаване на въпроса с липсата на места за паркиране.
„Извършихме ремонт на улицата, осигурявайки отводняване и нов подход към блоковете и паркинга. Освен паркоместа и нови дъждоприемни шахти, в пространството бе изграден просторен тротоар с LED осветление, а във вазите по него засадихме дръвчета, които допълват зелената атмосфера и допринасят за красотата на квартала", обясни кметът на „Северен".
Той благодари на гражданите за търпението и подкрепата по време на изпълнението на този проект.
„Все още има много работа пред нас и се ангажирам да продължа с благоустрояването на район "Северен". Вярвам, че съвместните усилия на администрация и граждани ще доведат до преобразяването на нашия квартал и ще създадат по-добра среда за всички нас", допълни Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>
Страница 1 от 2
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!