info

info

Стоян Алексиев: Готов е проектът на нова детска градина в „Северен", работим вече по втори обект.

Грижата за децата и подкрепата за родителите е основен приоритет за кмета на район „Северен" Стоян Алексиев.  Именно за това той работи активно за решаване на един от най-наболелите проблеми с липсата на места в детските градини и ясли.
„Вече е готов проектът за нова детска градина с физкултурен салон на ъгъла на улиците „Победа" и „Св. Иван Рилски" до СУ „Пейо Кр. Яворов". Тя ще разполага  с 4 групи за над сто деца. Имаме издадено разрешение за строеж и се търси финансиране", съобщи кметът на „Северен" Стоян Алексиев.
Той допълни, че освен това се проектира още една нова детска градина  с физкултурен салон за  4 групи за 100 деца двора на ДГ „Бреза", на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови" до СУ „Христо Г. Данов". Това означава допълнителни над 200 места за най-малките жители на района.
„С изграждането на новите детски градини ще се реши проблемът с липсата на места  в интерес и на родителите, и на децата", каза още Стоян Алексиев. Той обясни, че разкриването на допълнителни места в детските градини помага на родителите да се чувстват по-уверени и спокойни. А това им дава възможност да се фокусират върху своята работа и ангажименти, знаейки,  че за децата  се полагат безопасни и качествени грижи.
Освен това наличието на физкултурни салони предоставя допълнителни възможности за развитие и здравословен растеж на децата.
Детските градини създават идеална среда за социално взаимодействие и създаване на приятелства както между децата, така и между родителите. Новите заведения ще предоставят на родителите сигурност, удобство и възможности за развитие на техните деца. Те представляват важна инвестиция в бъдещето на общността и допринасят за по-добро качество на живот за всички, коментира кметът на район „Северен" Стоян Алексиев.

"СУ "П.Кр. Яворов" триумфира в Междуучилищния футболен шампионат на район 'Северен'"

Успешно приключи Междуучилищния футболен шампионат за купата на район "Северен", който се състоя на 6, 7 и 8 юни 2023 година. Състезанието се проведе на футболното игрище "Екстрийм", разположено на булевард "България" 156-158.
Седем отбора от ученици от 5-7 клас - СУ "П.Кр. Яворов", СУ "Христо Г. Данов", ОУ "Панайот Волов", ОУ "Райна Княгиня", ОУ "Димитър Димов", СУ "Никола Вапцаров" и ФК "Екстрийм" участваха в турнира и се изправиха един срещу друг в интензивни мачове.
След изиграването на всичките 9 срещи, бяха определени полуфиналистите за четвъртия кръг и финалистите за петия кръг. В полуфиналите се класираха отборите на СУ "П.Кр. Яворов", СУ "Христо Г. Данов", ОУ "Панайот Волов" и ОУ "Райна Княгиня".
В първия полуфинал, СУ "П.Кр. Яворов" се изправиха срещу ОУ "Райна Княгиня". След изключително равностойна игра, СУ "П.Кр. Яворов" се наложиха след изпълнение на дузпи и се класираха за финала.
Във втория полуфинал ОУ "Панайот Волов" и СУ "Христо Г. Данов" също предложиха вълнуващ мач. В крайна сметка, ОУ "Панайот Волов" успяха да се класират за финала след драматичен обрат и изпълнение на дузпи.
Финалът беше истински спектакъл, като СУ "П.Кр. Яворов" и ОУ "Панайот Волов" се изправиха един срещу друг.
Мачът беше изключително напрегнат и пълен с емоции. След интензивна игра, която държеше всички на крачка от екстаза, СУ "П.Кр. Яворов" победиха и заслужено вдигнаха купата на шампионата.
На финала имаше специален гост - Петър Андреев, младежки национал на България и футболист на ФК "Локомотив" Пловдив. Кметът на район "Северен" г-н Стоян Алексиев заедно с него връчиха наградите на всички участници. Вратарите, полузащитниците и нападателите, които се отличиха с невероятните си умения, бяха наградени с призове. Всички участници получиха грамоти, а отборите от призовата тройка получиха медали и футболни топки.
„Искам да поздравя всички играчи за отличната им представа и ангажимента, които проявиха през цялото състезание. Благодаря на всички, които се включиха и направиха това събитие възможно! Видяхме колко много усилия и страст бяха вложени от всички участници в това състезание. Футболът има способността да обединява хората и да създава приятелства, а днешният ден беше доказателство за това.
Искам също така да изразя искрена благодарност към всички треньори, ръководители и учители, които работиха упорито, за да подготвят отборите си и да ги водят през това състезание.
Надявам се, че тези млади таланти ще продължат да развиват своите умения и страст към играта, защото те имат потенциал да постигнат големи постижения в бъдеще и да представят нашата страна с гордост“ коментира кметът Стоян Алексиев.

10.06.2023 г – Парк „Рибница“ от 17:00 ч.
12.06.2023 г – Парк „Моливчета“ от 17:00 ч.
12.06.2023 г – Парк „Рибница от 18:00 ч.
14.06.2023 г – Парк „Мизия“ от 17:00 ч.
14.06.2023 г – Парк „Рибница от 18:00 ч.
16.06.2023 г – Парк „Рибница“ от 17:00 ч.

Елате и се потопете в магията на изкуството
Една седмица, изпълнена с творчество и забавление за малки и големи!

В три от любимите паркове в Район "Северен", вие и вашите деца ще можете да се  включите в нашите арт работилници с школа по рисуване "Драсканици", при това напълно безплатно!
А вечерите, всички заедно ще се насладим на прекрасните танцови, музикални и театрални изпълнения на сцената в парк "Рибница".

Ще видим малките и големи таланти от Народно читалище "Проф. Кирил Дженев-2018":
Танцьорите от Школа за народни танци "Луди Млади"
Талантливите балерини на Балетна школа "Фламинго"
Вокална школа "Melodious" ще изпеят любимите си песни
Наши гости ще са актьорите от театър "Елени", които ще зарадват малчуганите с театър за деца.
А за финал ще отстъпим сцената на професионалистите от Фолклорен ансамбъл "Тракия", за да покажат как се прави!

Седмица на изкуствата в Район "Северен" се организира от Народно Читалище "Проф. Кирил Дженев - 2018" Пловдив и Район "Северен", Община Пловдив.
Проекта е финансиран по компонент "Гражданска активност" към Община Пловдив!

Заповядайте, ще ви очакваме!

Уважаеми съграждани,

С радост Ви каня да се присъедините към нас на 1-ви юни в парк "Рибница" от 17:30 часа, за да отпразнуваме Деня на детето.
Ще имаме много забавления, интересни активности и игри.
Ще рисуваме, ще гледаме театър, ще има игри и томбола!

Ще Ви очакваме!

Събитието ще се проведе на 1 юни 2023 година в парк "Рибница" от 10:30 часа.
В програмата има включени много интересни изпълнения от младите таланти на района.

Ето и техните представления:
1. Мажоретен състав от СУ "Никола Вапцаров".
2. Клавирно изпълнение от Стилиян Илиев, 11б клас, СУ "Пейо Кр. Яворов".
3. Дует с песента "Hurt" на Кристина Агилера, с акомпанимент на пиано от Стилиян Илиев, 11б клас, и Виктория Илиева, 6а клас.
4. Изпълнение на "Джиновски танц" от ОУ "Димитър Димов".
5. Соло на гайда от Виктор Гаров, 7а клас, СУ "Пейо Кр. Яворов".
6. Песента "Бабата на Бетовен" в изпълнение от Емили Мициду от ОУ "Димитър Димов".
7. Песен от Валерия Георгиева, 1б клас, СУ "Никола Вапцаров".
8. "Северняшки танц" от ОУ "Димитър Димов".
9. "Селско шопско хоро" от СУ "Христо Г. Данов".
10. Балетно изпълнение на "Усмивката на детето" от Мария Йорданова от ОУ "Димитър Димов".
11. Песен в изпълнение от Виктория Илиева, 6а клас, - "Кажи ми докога?", СУ "Пейо Кр. Яворов".
12. Песента "Мечти" от СУ "Христо Г. Данов".
13. Изпълнение на "Пазарджишка копаница" от СУ "Христо Г. Данов".
14. Песен от Виктория Пенева от ОУ "Димитър Димов".
15. Песента "Приятели" от СУ "Христо Г. Данов".
16. Мажоретен състав със специално изпълнение "От векове за векове" от ОУ "Димитър Димов".

Очакват Ви много забавления и прекрасно настроение. За финал на събитието ще се проведе томбола с много награди, което ще добави още вълнение и радост.
Входът за празничната програма е свободен и Ви каним да се присъедините към нас, за да се насладите на изключителните таланти на децата от район "Северен".

От 17,30 ч. на  27 май (събота) на откритата сцена в парк „Рибница" (район „Северен") децата ще могат да гледат най-новият спектакъл на театър „Хамелеон" - „Новите дрехи на царя". Представлението  е част от Фестивала за децата и семейството „Синьо лято" 2023 и подарък за най-малките от екипа на Фондация „Заедно" в Пловдив. Събитието е част от Културния календар на Община Пловдив и се реализира със съдействието на районния кмет Стоян Алексиев.

„Новите дрехи на царя" - една от най-известните приказки на Х. К. Андерсен - е изпълнена с теми и послания, които са много актуални днес – искреността, глупостта, властта, лъжата, която повторена много пъти се превръща в истина. Постановката на актьорите от театър „Хамелеон" поставя и темата за показността, която в днешно време служи на много хора, за да демонстрират своите качества или материални блага, да се хвалят пред обществото, повлияни от материализма и консуматорския начин на живот.

Музикалното оформление на театралния спектакъл е по музика на Йохан Себастиан Бах.

 Художествен консултант: Анна-Валерия Гостанян

Сценография: Мария Карамаркова

Технология на сценографията: Стоян Лазаров

Кукли: Ангелина Янакиева

Участват: Даниел Русев, Даниела Русева, Цветелина Николова

По музика на Йохан Себастиан Бах

 Фестивалът „Включи квартала – Театър в парка“ отново гостува в район „Северен“.

Любителите на театъра ще могат да гледат невероятния комедиен спектакъл „На живо от оня свят“ на 23.07.2022г.(събота) в парк „Рибница“, кв. Кършияка. Прожекцията стартира в 20:30 часа и е напълно безплатна.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

Театърът не е подходящ за деца под 12 години.

„НА ЖИВО ОТ ОНЯ СВЯТ“

 Автор: Жан Ноел Фенуик

Постановка: Ивайло Христов
Участват: Албена Михова, Кирил Ефремов и Евгени Будинов

Прекрасните актьори от спектакъла ще ни пренесат в света на театралното изкуство с брилянтна игра и много усмивки.


Входът е свободен!

Заповядайте!

 

<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>
Страница 2 от 2
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!