casper

casper

От  23.07.2021г. 10 часа започва изплащането на възнагражденията за членовете на СИК за Парламентарните избори 11.07.2021 година.

Моля заповядайте на каса стая 6 в сградата на район "Северен".

О Б Я В Л Е Н И Е

Община Пловдив – Район „Северен” обявява свободно място в имот – частна общинска собственост, находящ се в гр. Пловдив, в УПИ І – 503.38, жилищно застрояване, кв. 17 – нов /кв. 1 – стар/ по регулационния план на кв. „Захарна фабрика и Тодор Каблешков”, ПИ с идентификатор 56784.503.38 по КК на гр. Пловдив, ул. „Напредък” за ситуиране на 1 /един/ брой СПО (стационарен преместваем обект - павилион), по чл. 56, ал. 1 от ЗУТ и Наредба за реда за поставяне на преместваеми обекти за увеселителна, търговска или друга обслужваща дейност и елементите на градското обзавеждане на територията на Община Пловдив /НРППОУТДОДЕГО/ - за търговия и услуги, в зона за търговия, приета с Решение № 513, взето с Протокол № 23 от 20.12.2012 г. на Общински съвет – Пловдив и одобрена устройствена схема по чл. 56 от ЗУТ с Протокол № 5 от 01.07.2021г. на РЕСУТ при район „Северен”, за ситуиране на СПО - павилион, както следва:

- Част от имот – частна общинска собственост за поставяне на 1 бр. СПО /стационарен преместваем обект/, с площ от 30.00 кв.м. - /5.00м.6.00м/ и с предназначение – за търговия,услуги и склад.

Срок за подаване на заявление по образец: всеки работен ден от 09.07.2021г. до 22.07. 2021г. включително, от 8:30 часа до 17:00 часа.

Място за подаване на заявление: деловодството на Община Пловдив – Район „Северен”, бул. „Цар Борис III Обединител” № 22А, стая № 5.

Кандидатите следва да бъдат физически и юридически лица, регистрирани по смисъла на Търговския закон или лица, регистрирани в регистър БУЛСТАТ.

 

При заявен интерес на повече от един кандидат за обект, съгласно изискванията на § 4 от ПЗР на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив, ще бъде проведен публичен търг или конкурс по реда на Раздел III от същата.

Допълнителна информация може да бъде получена на адрес: гр. Пловдив, бул. „Цар Борис III Обединител” № 22 А, стая № 27 или на тел. 032/ 901 163.

Четвъртък, 27 Май 2021 11:25

Преброяване 2021

ОБЯВА ЗА НАБИРАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕБРОИТЕЛИ И КОНТРОЛЬОРИ

 

Общинската преброителна комисия за община  Пловдив обявява процедура по набиране на документи за допълнителни преброители и контрольори за Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г.

При предстоящото преброяване на населението ще бъдат необходими около 30 хиляди преброители и контрольори, като над 25 хиляди от тях вече са набрани. По-голям е недостигът на преброители в големите градове – София, Пловдив, Варна, Стара Загора. Повече от необходимия брой кандидати за преброители има в Северозападна България.

Задължителните изисквания за кандидатите за преброители и контрольори са: да са навършили 18 години, да имат поне средно образование и да не са осъждани.

В периода от 25 май до 10 юни 2021 г. кандидатите трябва да попълнят заявление и автобиография по образец, съгласие за обработка на личните им данни, да предоставят своя снимка (или дадат съгласието си да бъде използвана снимката от Регистър „Български документи за самоличност“), копие от диплома за завършено образование и документ, удостоверяващ IBAN.

Документите се подават в деловодството на община Пловдив район "Северен", след което се разглеждат от общинската преброителна комисия.

В периода 18 септември - 3 октомври 2021 г. преброителите ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 8.00 ч. сутрин до 20.00 ч. вечер, включително събота и неделя.

При Преброяване 2021 населените места на територията на страната ще бъдат разделени на преброителни участъци, като всеки ще съдържа приблизително 100 – 120 жилища и 250 – 300 лица. Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече участъка, в зависимост от преброените онлайн лица.

Един преброител би могъл да изработи средно около 400.00 лв. за един преброителен участък при 50% електронно преброени, но ако преброи два или три участъка, неговото заплащане може да достигне над 1 000 лв.

Заплащането е по вече определен ценоразпис. За преброено лице ще се заплаща 2.50 лв., за преброено жилище – 1.00 лв., а за преброена сграда – 0.70 лева. От преброените онлайн домакинства преброителят ще трябва да получи специален код, генериран от информационната система, като за това ще получи 0.80 лева.

Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от Националния статистически институт, като преди това ще преминат специално обучение и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Заявлението за кандидатстване за преброител или контрольор е по образец и се подава в общината, в която предпочитате да бъдете наети. Документите за кандидатстване ще могат да се изтеглят от сайта на Преброяване 2021 и в сайтовете на общините.

Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България ще се проведе в периода 7 септември - 3 октомври 2021 година, като ще премине на два етапа:

  • Първи етап - чрез попълване на електронна преброителна карта по интернет от 7 септември 2021 г. до 17 септември 2021 година.
  • Втори етап - чрез посещение на преброител на домакинствата - от 18 септември 2021 г. до 3 октомври 2021 година.

При нужда от допълнителна информация или съдействие може да се обадите на тел.: 02 9078430.

НАРУШЕНИЯ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ

 

  1. 1.Разхождане на домашен любимец на територията на детски градини, ясли и училища – нарушение на чл. 12 от Наредбата за отглеждане на домашни кучета и котки.
  2. 2.Разхождане на домашен любимец на територията на здравни заведения – нарушение на чл. 12 от същата наредба.
  3. 3.Разхождане на домашен любимец на територията на обособени детски и спортни площадки – нарушение на чл. 12.
  4. 4.Разхождане на домашен любимец на територията на градските паркове и градини, или определени части от тях, които не са определени със заповед от районния кмет за разхождане на кучета – нарушение на чл. 12.
  5. 5.Разхождане на домашен любимец на места, обозначени от общината със забранителни знаци – нарушение на чл. 12.
  6. 6.Разхождане на домашен любимец без нашийник и неразтеглив повод – нарушение на чл. 13.
  7. 7.Разхождане на домашен любимец с повод над 1,5 м. и без намордник от следните породи – кавказка овчарка, българско овчарско куче /каракачанка/, германски дог, немска овчерка, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул, стаорширски териер, мастиф, американски булдог, както и едри кучета с агресивен характер – нарушение на чл. 13 от Наредбата.
  8. 8.Проява на агресия на кучето, застрашаваща живота или здравето на хора и животни – нарушение на чл. 11.
  9. 9.Домашен любимец без надзор – нарушение на чл. 11 от Наредбата.
  10. 10.Замърсяване с екскременти на кучето без да се събират и изхвърлят в съдове за отпадъци - нарушение на чл. 11.
  11. 11.Отказване от представяне на ветеринарномедицински паспорт на кучето и удостоверение за административна регистрация и платена такса – нарушение на чл. 11.

 

Раздел III   ОТ НАРЕДБА ЗА ОВЛАДЯВАНЕ ПОПУЛАЦИЯТА НА БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ КУЧЕТА И КОТКИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Присъствие на куче – домашен любимец на обществени места

Чл. 11. (1) На обществени места собственикът, водачът или стопанинът на куче – домашен любимец е длъжен:

1. Да предотврати всяка проява на необоснована агресия на кучето – домашен любимец и да не допуска ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни.

2. Да не оставя кучето – домашен любимец без надзор и да осигурява постоянен и непосредствен контрол върху поведението му.

3. Да не допуска контакт на заразно болно и опасно куче – домашен любимец с други животни и хора.

4. Да не използва кучето – домашен любимец за комерсиални цели – просия, фотография, игри на късмета, хазарт и бой с други животни.

5. Да събира и изхвърля в съдове за отпадъци екскрементите на кучето – домашен любимец.

6. Да носи със себе си следните регистрационни документи на кучето – домашен любимец:

а. Ветеринарномедицински паспорт или копие от него;

б.Удостоверение за административна регистрация и платена такса за притежаване на куче за текущата или предходната година или копие от него. Всяко издадено удостоверение от общината е валидно до 31-ви март на следващата календарна година от издаването му.

(2) Собственикът, водачът или стопанинът е длъжен да предоставя документите на кучето – домашен любимец пред ветеринарните и/или общински власти при поискване.

Чл.12. (1) Забранява се присъствието и разхождането на кучета – домашни любимци:

1. На територията на детски градини, ясли и училища;

2.На територията на здравни заведения;

3. На територията на обособени детски и спортни площадки;

4. На територията на градските паркове и градини, или определени части от тях, които не са определени със заповед от районния кмет за разхождане на кучета – домашни любимци;

5. На места, обозначени от общината със забранителни знаци.

(2) Преминаването на кучета – домашни любимци, водени от своя собственик, водач или стопанин през градските паркове и градини, които не са определени със заповед от районния кмет, е допустимо само при строго спазване изискванията на чл.13, ал.1, т.1 от настоящата наредба.

(3) Задължават се кметовете на районни администрации да изградят обособени (оградени и оборудвани) места за свободно разхождане на домашни кучета на територията на съответния административен район.

(4) Задължават се районните администрации да обявят на видно място в сградата на администрацията, както и да публикуват в интернет страницата на районната администрация списък на местата, определени за свободно разхождане на домашни кучета. При необходимост списъците да бъдат своевременно актуализирани.

Чл.13. (1) Собственикът, водачът или стопанинът на куче – домашен любимец е длъжен да разхожда кучето си с нашийник и неразтеглив повод, а кучетата от породите: кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанка), германски дог, немска овчарка, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул, стафорширски териер, мастиф, американски булдог, както и едри кучета с агресивен характер – с неразтеглив повод до 1,5 м. и с намордник.

(2) От намордник са освободени кучета – водачи на незрящи хора;

(3) Поводът и намордникът не са задължителни на обособените места за свободно разхождане на кучета – домашни любимци, определени със заповед от кмета на района;

(4) При пътуване със средствата на масовия градски транспорт собственикът, водачът или стопанинът е длъжен да води кучето – домашен любимец на къс неразтеглив повод и с намордник, или в транспортен кафез. От намордник при пътуване в градския транспорт са освободени кучета – домашни любимци по ал. 2 на чл. 13. Имат право на пътуване само животни, регистрирани съгласно изискванията на чл. 4, ал.1 от настоящата наредба, за които в момента на пътуването могат да бъдат показани редовни документи (ветеринарномедицински паспорт и удостоверение за платена годишна такса).

Чл.14. (1) Родител, попечител или други лица, които полагат грижи за деца под 14 години, не трябва да оставят детето без надзор при разхождане на куче – домашен любимец над 10 кг. на обществени места;

(2) Когато лицата по предходната алинея не могат да упражнят необходимия надзор, са длъжни да осигурят придружител, пълнолетно /дееспособно/ лице в случаи на разхождане на куче -домашен любимец над 10 кг. на обществени места.

 

 

Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета и котки на територията на Община Пловдив

Вторник, 20 Април 2021 13:33

Паркоместа

  При изразено желание на живущите в сгради в режим на етажна собственост, обективирано в протокол от проведено общо събрание с кворум повече от 51 % желащи и при възможност от страна на районната администрация да изгради и обособи паркинг на терен частна общинска собственост на въпросния адрес, се стартира процедура за отдаване на платени паркоместа с поставяне на паркоскоби.

  Паркоместа могат да бъдат предоставени на заявители в срока за приемане на заявления при стартирала процедура за отдаване на паркоместа на живущите в определената зона на обхват за съответния паркинг.

  При стартирана процедура районната администрация поставя обявление на входовете на адресите попадащи в зоната на обхват на паркинга с отбелязан срок за приемане на заявления от живущите желаещи да участват в процедурата.

  Всички процедури за отдаване на паркоместа на изградени от районната администрация паркинги се обявяват на страницата на районата администрация.

  За повече информация може да се обадите на телефон: 032/901-163 – „Стопански отдел” при Район „Северен”.

 

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ В ПРОЦЕДУРА

 

ОБЯВЛЕНИЯ ЗА СТАРТИРАНИ ПРОЦЕДУРИ

 
Четвъртък, 15 Април 2021 09:32

Техническа профилактика

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ, ПОРАДИ ТЕХНИЧЕСКА ПРОФИЛАКТИКА ОТ 15:00 ДО 17:00 ЧАСА НА 15.04.2021 Г. /ЧЕТВЪРТЪК/ В РАЙОН "СЕВЕРЕН" НЯМА ДА БЪДАТ ИЗВЪРШВАНИ ОПРЕДЕЛЕНИ АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ И ПЛАЩАНИЯ.

 

ИЗВИНЯВАМЕ СЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО!

Четвъртък, 15 Април 2021 08:20

Заплащане за членовете на СИК

От днес 15.04.2021г. започва изплащането на възнагражденията за членовете на СИК за Парламентарните избори 2021 година.

Моля заповядайте на каса стая 6 в сградата на район "Северен".

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

         Уважаеми граждани на район „Северен” - Община Пловдив, считано от   месец януари 2021г. година Агенция за социално подпомагане съвместно с Община Пловдив ще осигурява топъл обяд (включващ супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт) на лицата от следните целеви групи :

 

         1. Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

         2. Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

         Документи за включване в програмата можете да подавате в сградата на район „Северен” – стая № 13 от 09.12.2020г. до 18.12.2020г., в часовете от              09,00 ч. до 12,00 ч. и от 13,00 ч. до 17,00 ч.

 

 

О Б Я В Л Е Н И Е

 

Община Пловдив – Район „Северен” обявява свободно място в имот – частна общинска собственост, съгласно Акт за ЧОС № 588/06.06.2003г., находящ се в гр. Пловдив, в УПИ І – комплексно жилищно строителство и търговия, кв. 635 по плана на Пета градска част, ул. „Васил Левски”, гр. Пловдив, за поставяне на 1 /един/ брой СПО (стационарен преместваем обект) на площ 14.40 кв.м. по чл. 56, ал. 1 от ЗУТ и Наредба за реда за поставяне на преместваеми обекти за увеселителна, търговска или друга обслужваща дейност и елементите на градското обзавеждане на територията на община Пловдив /НРППОУТДОДЕГО/ - за търговия и услуги, в зона за търговия, приета с Решение № 513, взето с Протокол № 23 от 20.12.2012 г. на Общински съвет – Пловдив и одобрена устройствена схема по чл. 56 от ЗУТ с Пр. № 11, т. 6 от 20.09.2012г. и актуализирана с Пр. 14, т. 12 от 28.10.2013г., за разполагане на ВПС - павилион, както следва:

Част от имот – частна общинска собственост за поставяне на 1 бр. СПО /стационарен преместваем обект/, с площ от 14.40 кв.м. и с предназначение – за търговия и услуги.

Срок за подаване на заявление по образец: всеки работен ден от 13.10.2020г. до 26.10.2020г. включително, от 8:30 часа до 17:00 часа.

Място за подаване на заявление: деловодството на Община Пловдив – Район „Северен”, бул. „Цар Борис III Обединител” № 22А, стая № 2.

Кандидатите следва да бъдат физически и юридически лица, регистрирани по смисъла на Търговския закон или лица, регистрирани в регистър БУЛСТАТ.

 

При заявен интерес на повече от един кандидат за обект, съгласно изискванията на § 4 от ПЗР на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив, ще бъде проведен публичен търг или конкурс по реда на Раздел III от същата.

Допълнителна информация може да бъде получена на адрес: гр. Пловдив, бул. „Цар Борис III Обединител” № 22 А, стая № 27 или на тел. 032/ 901 163.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 121
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!