casper

casper

Започна процедурата по изготвяне на инвестиционната програма на община Пловдив за 2024 г.

Очакваме вашите идеи за улици, тротоари, детски площадки, зелени площи, паркинги и улично осветление, които смятате, че трябва приоритетно да бъдат ремонтирани в нашия район през следващата година.

Можете да споделите вашите предложения в коментар под поста, като приложите снимка и локация.

Всяко едно предложение ще бъде разгледано от експертите в районната администрация и най-спешните и приоритетни дейности ще бъдат заложени в програмата. 

Нека заедно да определим приоритетите на нашия район!

Петък, 01 Декември 2023 15:50

Саниране

Сдруженията на собствениците на сгради могат да кандидатстват в програмата за подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд (етап II) 

‼️ Срокът е до 16.01.2024 г.

20% от разходите по проекта се поемат собствениците на жилища, а останалите 80% са безвъзмездна финансова помощ. 

За повече информация 

https://eumis2020.government.bg/bg/s/800c457d-e8be-4421-8ed9-9e78d0a75c39/Procedure/Info/fbf34c6a-8f67-4d16-9019-3bd43c71b70f

Четвъртък, 30 Ноември 2023 14:44

Коледа

Много неща правят Коледа магична, но празничната елха си остава най-важното. 

Скъпи приятели, каним Ви на 7-и декември от 17:30ч. да запалим заедно с кмета на район "Северен" г-жа Венцислава Любенова коледните светлини.

Ще Ви подарим кратка програма, в която участие ще вземат дечицата от детските градини, намиращи се на територията на района.

А за малчуганите Дядо Коледа е подготвил много изненади.

Очакваме ви!

Вторник, 28 Ноември 2023 16:57

Поздравителен адрес

 

 ПА от кт подкрепа

 

 

ПА СИНДИКАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ

 

 

ПА от асоциация бг градове и райони 

 

 

 

 

ПА от Обществен Посредник

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вторник, 28 Ноември 2023 13:00

Ред в района

Уважаеми, съграждани! За Вашата сигурност и безопасност на територията на район “Северен” вече ще дежурят патрули на Общинска полиция. Те ще следят за:

1.  нарушители на обществения ред;

2. спазване на правилата за движение по пътищата; 

3. неправилно паркиране на автомобили и други превозни средства. 

    Заедно с кмета на Община Пловдив обсъдихме нуждата от по-засилено присъствие на органите на реда в отделните райони.

    От своя страна г-н Костадин Димитров пое ангажимент да се увеличи броят на служителите на Общинска полиция, които да се грижат за сигурността на живеещите в района ни. 

    Твърдо вярваме, че чрез това сътрудничество между районната и общинската администрация ще успеем да осигурим безопасността на гражданите и ще гарантираме спазването на добрите норми на поведение.

Понеделник, 27 Ноември 2023 19:04

Седмичен отчет

Скъпи, съграждани!

Измина още една интензивна работна седмица от първия ми месец като районен кмет на нашия район “Северен”. Още веднъж искам да Ви уверя, че с екипа ми работим неуморно за това Вие да живеете по-добре във Вашия квартал и на Вашата улица. 

 

На официалната страница на района и в личния си профил редовно ще давам пред Вас отчет за свършеното от екипа ми, защото всички сме убедени, че трябва да Ви запознаваме с всяка предприета стъпка. Това е Ваше право!

Цялата минала седмица посветихме на най-малките, но най-важните - нашите деца, нашето бъдеще:

Посетихме градини, ясли и млечни кухни, за да се запознаем с екипа ми на място как и в какви условия се отглеждат, обучават и хранят децата ни.

Тези срещи и проверки ще са ежемесечни. Ще търсим различни форми - проекти; привличане на експерти, програми и организации за подобряване качеството на услугите.

Твърдо вярваме, че родителският контрол, но и подкрепата от страната на родителите, е от ключово значение.Бъдете сигурни, че важните въпроси ще решаваме заедно на редовни срещи.

 Безопасността на всички граждани на района бе темата на срещата ми с началника на Трето районно управление на пловдивската полиция. Ще работим в сътрудничество и за повишаването на сигурността в района.

И тази седмица вратите на кабинета ми бяха отворени за гражданите и техните сигнали и очаквания. От тях научихме за различни проблеми и замърсявания и незабавно образувахме проверки. Разпоредих по - ускорени проверки на сигналите и очаквам експертите от различните ни отдели бързо да излязат със становища. 

Срещите ми с Вас са предвидени за дните в сряда и четвъртък, между 15 и 17 часа. За да не чакате, може предварително да се запишете за приемното време. Но това е само условно, защото постоянно сме на разположение за всичко важно за Вас. За улеснение може да ползвате и електронната ни поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . Там очакваме и Вашите сигнали. 

Продължаваме и с вътрешните проверки в администрацията, за да разберем всички какви договори са сключвани и какво е финансовото състояние на кметството.  

Изисках доклади от всички служители в районното кметство за състоянието в техния ресор, както и начини за подобряване на качеството на предлаганите услуги и административното обслужване.  

За да следите своевременно какво правим, Ви приканваме да харесате страницата на район “Северен” във Фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=61553585579485

Неделя, 26 Ноември 2023 15:36

Актуална информация

‼️ Актуална информация за обстановката в район "Северен" към 13:30ч:

 Дейностите по зимното почистване протичат с нормален ход - главните улици са чисти, асфалтът е обработен. 

 Повече от 100 сигнала са получени и се обработват по приоритет.

 Моля за нужното търпение и се извиняваме за причиненото неудобство, но екипите работят от малките часове, а сигналите са много!

 Най-искрени благодарности на снегопочистващите екипи, аварийните екипи, пожарната и гражданска защита, служителите на Общината и всички граждани, които са навън и работят за това ние да преминем спокойно през зимната метеорологична обстановка!

Неделя, 26 Ноември 2023 10:45

ВАЖНО

❗❗❗ВАЖНО❗❗❗

Поради опасност от падащи клони след снощния снеговалеж и натрупания мокър сняг по тях, както и предвид очакваният силен вятър в по-късните часове, ви призоваваме да бъдете изключително бдителни! 

С повишено внимание избягвайте парковете, детските площадки и пространствата около големите дървета.

 

Аварийни екипи на "Градини и паркове" работят интензивно из района! Молим всички граждани да бъдат внимателни! Обстановката ще бъде нормализирана в най-скоро време!

Телефон за сигнали: 032 901 179 или 032 954 165

Имейл за сигнали: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Ден на християнското семейство в ДГ “Бреза”

 

С песни, танци и много искрени детски усмивки бе отбелязан 21-и ноември - Денят на християнското семейство в детска градина “Бреза” в Пловдив. По покана на директорката Нели Димитрова специален гост на празника бе кметът на район “Северен” г-жа Венцислава Любенова. Тя благодари за топлото посрещане, а и за доброто представяне на децата. Любенова поднесе на ръководителя му красив цветен букет. 

Районният кмет зарадва малчуганите с най-любимото им - детски книжки и цветни моливи.

“Няма по-хубава и истинска от детската прегръдка. Още веднъж искам да гарантирам, че здравето, щастието и доброто образование на децата в района ни са сред най-главните ми приоритети”, коментира след края на тържеството г-жа Любенова.

Припомняме, че през тази седмица тя провежда лични срещи на място във всяка една от градините в “Северен”, за да се запознае от първо лице с всички нужди и проблеми.

Днес празнуваме деня на християнското семейство. Началото му се за неговото честване идва през 1929г.когато с решение на Светия Синод, празника Въведение Богородично е обявен и за Ден на християнското семейство и православната младеж. 

 

 

  Семейството е извор на нов човешки живот и най-доброто училище, което дава знания за християнските добродетели, традиции и ценности.

Пожелавам всеки един от вас да съхранява и да предава посланията, които са важни за нас, за да бъдат децата ни добри, справедливи и уважаващи ближния!

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 121
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!