casper

casper

Мащабната акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС), провеждаща се на територията на район „Северен” продължи и в петък – 28.06.2019 г. – съобщават от районната администрация. Нови 30 на брой автомобили облепи със стикери сформираната комисия, в изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив. Автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост биват облепяни от комисия с участието на представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране” , както и на фирмата, сключила договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата. След три месеца, ако облепените със стикери автомобили не са преместени в частен имот или не са преведени в техническа изправност биват репатрирани принудително. „Апелирам гражданите да подават сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства, тъй като акциите по облепянето им ще продължат и през юли месец.” – сподели г-жа Лариса Кътова – изпълняващ функциите на кмет на район „Северен”. Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали е 032/901 165 – отдел „Екология” в районната администрация.
Мащабна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) проведе администрацията на район „Северен” вчера – съобщи изпълняващият функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Акциите по облепяне на ИУМПС се провеждат в изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив. Става въпрос за автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост-на улици, тротоари, паркинги, зелени площи или друга общинска територия. В изпълнение на горепосочената Наредба се сформира комисия с участието на представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране” , както и на фирмата, сключила договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата. След извършения обход на сформираната комисия вчера са облепени 40 броя автомобили на територията на „Северен”. След облепяне на автомобилите със стикери, собствениците имат тримесечен срок сами да ги преместят в частен имот или да ги предадат на скрап. Ако това не се случи, след изтичане на срока колите ще бъдат репатрирани принудително на отредените за целта места. Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район „Северен” е 032/901 165 – отдел „Екология”. „В петък – 28 юни акцията по облепяне на излезли от употреба МПС-та на територията на район „Северен” ще продължи. Целта ни е да освободим максимален брой от така необходимите места за паркиране.” - сподели г-жа Кътова.
Г-жа Лариса Кътова – изпълняващ функциите на кмет на район „Северен” и заместник-кметъ д-р Красимир Асенов посетиха днес пенсионерски клубове и домове на хора в тежко социално положение. Поводът е организираната съвместна акция на БЧК и районната администрация за осигуряване на хранителни продукти от първа необходимост на лица в тежко социално положение. Бенефициенти на хуманитарната акция са граждани от пловдивския район „Северен” – възрастни хора, хора с увреждания, самотни майки и др.

Втората за район „Северен” безплатна денонощно работеща библиотека на открито вече е факт в кът за отдих „Моливчета”. Кътът, намиращ се западно от пешеходния мост до ул.”Неофит Рилски” става все по-предпочитано място за отдих и почивка от гражданите след поетапното му облагородяване от районната администрация и спомоществователи. Къщичката за книги е заредена с разнообразно жанрово четиво и ще радва любителите му, които вече имат възможността да си взимат от книгите за свободно четене, както и на свой ред могат да оставят книги за следващи читатели. „Градското пространство е обогатено, радвам се, че успяхме да провокираме интереса на малките жители на района към книгите - показва ни го Марина, която първа се възползва от възможността да си вземе книжка от библиотеката на открито” – сподели г–жа Лариса Кътова, изпълняващ функциите на кмет на района. След успешното разработване на първата библиотека, намираща се пред районната администрация на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, втората библиотека в кът за отдих „Моливчета” е нормалното продължение на тази инициатива. Преди месец същото парково пространство бе облагородено с пет на брой виенски паркови пейки в ярки цветове, допълнени от три броя кошчета за смет в същия виенски стил. Съоръженията са дарени на община Пловдив - район „Северен” от фондация „Стария бряст” гр.Сливен с изпълнителен директор Стефан Стефанов и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен с ръководител Магдалена Данчева. Облагороденото пространство вече е любимо място на жителите на района за срещи, разговори, отдих и четиво, а инициативата „малка безплатна библиотека” ще се реализира и на други подходящи места в „Северен”.

20 броя нови кошчета за отпадъци са поставени вчера в район „Северен” – съобщи изпълняващият функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Кошчетата са изработени от бетон, изключително здрави са и са с вместимост 40 литра. Върху тях е изобразено логото на община Пловдив. Половината от тях са осигурени от районната администрация, а останалите от ОП „Градини и паркове”. Те са поставени на места, където липсват такива, както и по желание на жители на „Северен”– това са основни булеварди, градинки, паркове, междублокови пространства и места със завишен човекопоток. Адресите, на които са поставени новите съоръжения са следните: 1. Междублоково пространство на бул.”Марица” №51-53 и ул.”Победа” №2 – 1 бр. 2. Ул.”Брезовско шосе” №4 - 2 бр. 3. Бул.”Дунав” №166-168 – 1 бр. 4. Ул.”Бързия” №8, до спортно игрище – 1 бр. 5. Бул.”Дунав” №202 – в градинката до параклиса – 2 бр. 6. Ул.”Милеви скали” №6, до беседката – 1 бр. 7. Ул.”Милеви скали” №9 – 2 бр. 8. Бул.”Васил Левски” №14, вход А – 2 бр. 9. Междублоково пространство на бул.”България” №32-42 и бул.”България” №20-30 – 2 бр. 10. По поречието на река Марица от ул.”Тимок” до ул.”Луда Яна” – 6 бр. За гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на кошчета за отпадъци, телефонът е 032/901 165 – отдел “Екология” към районната администрация. Г-жа Кътова апелира гражданите да изхвърлят отпадъците си на определените за целта места, както и да опазват общинската собственост.
Администрацията на район „Северен” благоустрои северния бряг на река Марица с поставянето на 10 нови градински пейки - съобщи г-жа Лариса Кътова – изпълняващ функциите на кмет на район „Северен”. Пейките са поставени в участъка между ул.”Тимок” и ул.”Луда Яна” и са с изглед към реката, за да могат гражданите да се наслаждават на прекрасния й пейзаж, както и на нейните водни обитатели. Район „Северен” откликна на желанието на живущи, които споделиха, че с радост биха ползвали мястото за отдих и почивка. Пейките са закупени със средства на районната администрация и са поставени със съдействието на ОП „Градини и паркове”. До края на седмицата ще бъдат поставени и кошчета за отпадъци.
Петък, 14 Юни 2019 15:24

Празник на слвото

Празник на словото събра в конферентната зала на район „Северен“ най-добре представилите се участници в провеждания за втора поредна година литературен конкурс, който е част от мащабната инициатива „Дъга на творчеството“. По темата „Човекът, който ми подари светлина“ писаха ученици в две възрастови групи, а към тях се присъединиха със своите текстове и двама учители. Жанровото разнообразие - от есе към разказ и стихотворение - бе само един от факторите, които впечатлиха журито при избора на победителите и подгласниците им. Силно впечатление направиха изразените чувства, осмислянето на човешкото общуване като безценен източник на познание и самопознание, великата сила на любовта, която дава опора и вдъхновение на всеки - и на даряващия любов, и на ощастливения с нея. Висока езикова култура – това пък беше отлика на всичките 31 конкурсни работи. В категория до 15 години най-висок сбор оценки получи есето на Виктория Нейкова от СУ „П.Яворов“ с преподавател М.Камбурова, а нейни подгласници бяха четирима ученици от СУ „П.Яворов“ и СУ „Хр.Данов“. В групата до 18 години първа се класира Неда Панайотова от ЕГ „Иван Вазов“, а нейни достойни конкуренти бяха четири млади авторки от ПГХТТ с преподавател Ю.Бохорова и ученичка от ЕГ „Пловдив“. Силно впечатление направиха и текстовете на двете учителки - Милена Новакова от ДГ „Славей“ и Розалина Петрова от ДГ „Дъга“, които с равен сбор се класираха на първо място в своята група. Г-жа Лариса Кътова, изпълняващ функциите на кмет на района, поздрави участниците в конкурса и връчи грамоти и награди на 13-те призьори. Всеки отличен бе посрещан с най-характерното от неговия текст, а учителите с най-много победители М.Камбурова и Ю.Бохорова споделиха вълнението и гордостта си да работят с талантливите си ученици. Призьорите си тръгнаха с книги, които определиха като истинско бижу заради великолепното им оформление и, разбира се, заради съдържанието им, което със сигурност ще стане източник на светлина за мнозина

 

            63-ма млади художници в три възрастови категории си оспорваха призовите места в конкурса на район „Северен“ „Пловдив. Пролетно тайнство“. Темата, съзвучна на празничната за града ни година, въодушеви талантливите ученици и техните учители по изобразително изкуство. Журито трудно избра най-достойните за отличията, защото дори в групата на най-малките – тази от 7 до 10 години, конкуренцията беше ожесточена. Първото място в нея спечели Виктория Тамбушева от ОУ „Р.Княгиня“, но забележително е, че и останалите 5 призови места бяха за ученици от същото училище. В средната възрастова група – 11-14 години – ученичката от ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери“ Герда Луизе Рокол , с преподавател Н.Васева, повтори успеха си от проведения през миналата година конкурс и се очерта като неоспорим талант, на когото всички членове на журито присъдиха най-висок сбор точки. Впечатляващо представяне в тази група имаха учениците на Ст.Петев от СУ „П.Яворов“, които получиха 4 призови места. Ярко бе присъствието на учениците от ОбУ „Й.Йовков“ в групата на най-големите – 15-18 г., в която победата извоюва Фанка Богданова, като още четирима ученици на преподавателя Хр.Журналов получиха призови отличия.

Г-жа Лариса Кътова, изпълняваща функциите на кмет на района, отправи сърдечни поздрави към всички участници и техните учители за радостта, която творческата им изява носи на работещите в кметството, а тях стимулира да развиват своя талант. Заедно със заместник-кметовете д-р Кр.Асенов и К.Георгиев тя бе развълнувана да поднесе грамоти на 20-те призьори в конкурса. Комплекти за рисуване, платна, всякакви видове бои и моливи – с това бяха зарадвани талантливите млади художници, щастливи да видят и да се снимат до своите рисунки, изложени в залата на кметството. Вероятно най-горди и развълнувани бяха и много родители и близки на призьорите, които сърдечно благодариха на организаторите за изключителното удоволствие да присъстват на отличаването на техните деца.

Понеделник, 10 Юни 2019 12:37

СИК

От днес в Район “Северен” започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за членове на Европейския парламент от Република България за 2019 г. – съобщиха от администрацията. Изплащането стартира днес в 13 ч. и се извършва на касата /стая № 6/ на районната администрация всеки работен ден от 8.30 ч. до 16.45 ч., с адрес бул. “Цар Борис III Обединител” № 22А.

Четвъртък, 30 Май 2019 11:02

посрещане на 1 юни

Впечатляващо посрещане на 1 юни – Ден на детето – организира за своите най-малки граждани районната администрация на „Северен“. Инж.Ральо Ралев бе щастлив да посрещне в Гранд хотел Пловдив скъпите си гости от седемте детски заведения, в които се отглеждат и възпитават над 1500 деца. Заедно със своите родители и близки малчуганите препълниха тържествените зали „Москва“ и „Париж“, където им се радваха заместник-кмет Лариса Кътова, секретарят на района Десислава Йорданова, главен експерт „Образование и култура” Нели Нончева, заместник-кмет на район „Централен” Деница Чингарова, десетки служители в кметството и гости от отдел „Образование“ - Община Пловдив, и УМБАЛ „Св.Георги“ - Пловдив. Пъстроцветната общност на малките артисти представи своята празнична програма „Усмихнати сърца – и ние правим добро“, която трогна зрителите с детска непосредственост и завладяваща емоционалност. Мултимедийно представяне на детските градини онагледи енергията на ежедневието в тях, красотата на хилядолетния ни град и на родните простори. Пред децата и гостите инж.Р.Ралев изрази вълнението си, че тазгодишното честване на празника е съпроводено и с подкрепената от детските заведения и кметската администрация благородна кауза на пловдивчани – дарителската кампания за набиране на средства за изграждане на модерен педиатричен и онкохематологичен комплекс към УМБАЛ „Св.Георги“. Г-н Петър Чапанов, представител на организационния комитет на дарителската кампания на Университетската болница „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”, благодари от сърце на деца и родители, на инж.Ралев и неговия екип за жеста на дарителство в полза на изграждането на модерен медицински корпус. В стихове, песни и танци, малчугани, облечени в цветовете на дъгата, грейнали от вълнение, се представиха пред нестихващи аплодисменти. Стотици снимки на щастливите родители съхрани атмосферата на събитието, което обедини деца и родители, педагози и официални лица в общност, която сподели радостта за децата на Пловдив и за тяхното щастливо детство.
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 17 от 121
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!