casper

casper

Събота, 14 Септември 2019 08:12

Да изчистим България заедно

За поредна година администрацията на район „Северен” се включи в най-мащабната доброволческа инициативата „Да изчистим България заедно”, която се провежда днес - 14. септември 2019 г. – съобщи изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Служители на администрацията стартираха мероприятието в 10.00 часа на бул.”Марица” №19, като към тях се присъединиха множество граждани, решили да се включат в екологичното мероприятие. Почистени са тревните площи на изток по поречието на река Марица до пешеходния мост. Материали за включване в инициативата – чували и ръкавици през целия ден днес могат да бъдат получени от дежурния служител в кметството на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А. „С включването ни в мероприятието даваме пример на младите хора за това как трябва да пазят и почистват околната среда.”
Администрацията на ГРАО „Северен” с нов адрес Отдел „Гражданска Регистрация и Административно Обслужване” на район „Северен”, община Пловдив ще заработи на нов адрес от понеделник – 16.09.2019 г. Новият административен адрес на отдела е ул.”Ален Мак” №4. До момента гражданите бяха обслужвани на ул.”Вук Караджич” №26. Работното време на отдела е от 8.30 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа.
Четвъртък, 12 Септември 2019 21:24

Местни избори 2019

Четвъртък, 12 Септември 2019 10:08

Да изчистим България заедно

За поредна година администрацията на район „Северен” ще се включи в най-мащабната доброволческа инициативата „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе тази събота на 14. септември 2019 г. – съобщи изпълняващата функциите на кмет на район „Северен” г-жа Лариса Кътова. Сборният пункт на желаещите да се включат в екологичното мероприятие е в 10.00 часа на бул.”Марица” №19 (пред магазин „Лекси”). Предвидено е да бъдат почистени тревните площи на изток по поречието на река Марица до пешеходния мост. Материали – чували и ръкавици ще бъдат раздавани на сборния пункт. Всеки жител на района може да се включи в инициативата като почисти пред дома си, в близката градинка или на предпочитано от него място. Материали за почистване гражданите могат да получат от стая №12 (отдел Екология) на районната администрация на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, а след работно време и в деня на почистването – 14.септември чували и ръкавици могат да бъдат получени от дежурния служител в кметството на горепосочения адрес.
Сряда, 11 Септември 2019 10:08

Кръводаряване

За седма поредна година администрацията на район „Северен”, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология – Пловдив с директор д-р Соня Джевизова, ще проведе планова акция за безвъзмездно кръводаряване – съобщи изпълняващият функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Акцията е под мотото ДАРЕТЕ КРЪВ, ПОДАРЕТЕ НАДЕЖДА ЗА ЖИВОТ! Тя ще се проведе в понеделник, 16 септември 2019 г., от 8,30 до 13,00 часа в заседателната зала на районната администрация с адрес гр.Пловдив, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А, и е на основание Закона за кръвта, кръводаряването и кръвопреливането /ДВ, бр.102/21.11.2003 г. Целта на акцията е да съхраним традицията и привлечем младите хора към идеята за милосърдие и човечност, които са в основата на безвъзмездното кръводаряване. „Очакването ни е повече хора да откликнат на инициативата и да се включат в благородната кауза кръводаряване, както и да привлечем нови кръводарители” – коментира г-жа Кътова.
Акцията на администрацията на район „Северен” по премахване на стари, опасни и неизползваеми съоръжения от общински терени приключи успешно – съобщи изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Вчера бяха удовлетворени желанията на гражданите в кв.”Гагарин” като са премахнати общо 27 на брой различен тип компрометирани съоръжения – метален стълб, опасни стари детски съоръжения, счупени пейки, неизползваеми простори и лостове, гуми. Адресите на премахнатите съоръжения са следните: бул.”Дунав” №166, ул.”Милеви скали” №5-7-9, ул.”Данте” №6, бул.”България” №44-46. Терените са почистени, а гражданите могат да подават своите сигнали до районната администрация за местонахождението на подобен тип съоръжения, които искат да бъдат премахнати.
Администрацията на район „Северен” стартира днес акция по премахване на стари, опасни и неизползваеми детски съоръжения от общински терени – съобщи изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. До обяд са премахнати общо 16 на брой съоръжения от следните адреси в кв.”Захарна фабрика” : бул.”България №204, бул.”България” №200, бул.”България” №206 и бул.”България” №214. Предстои премахване на съоръжения на ул.Ян Хус” №1 вх.В. С провеждането на акцията се удовлетворяват желанията на гражданите, които са подали своите сигнали до районната администрация и се разчистват терени за облагородяване. През следващата седмица акцията ще продължи в кв.”Гагарин”.
Стартира ремонт на тротоара пред СУ „Христо Данов” в район „Северен” Ремонтни дейности на тротоарната настилка на ул.”Колю Фичето” в участъка между ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” и ул.”Ален Мак” стартираха днес – съобщи изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Ще бъдат положени нови вибропресовани тротоарни плочи с размер 30х30 см., вазите около дърветата ще бъдат оформени с градински бордюри. Общата площ на тротоара е 205 кв.м., а състоянието му в момента е силно компрометирано, като на места липсват изцяло тротоарни плочи. „Предвиждаме учениците да стартират учебната година, преминавайки по нов и безопасен тротоар” – коментира г-жа Кътова.
Четвъртък, 29 Август 2019 10:34

нова детска площадка

Официален старт на изграждане на нова детска площадка в район „Северен” даде днес изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Площадката ще бъде изградена в междублоковото пространство на бул.”Марица” №51-53 и ще бъде изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Върху ударопоглъщаща настилка от зелени каучукови плочи с площ от 90 кв.м. ще бъдат монтирани четири на брой детски съоръжения за игра: - 1 бр. комбинирано съоръжение с пързалка, - 1 бр.къщичка за игри със сюжет и роли, - 1 бр. люлка махало с два броя седалки – плоска и тип „кош” - 1 бр. едноместна люлка-махало със седалка тип „кош”. Детската площадка ще бъде оградена, ще бъдат поставени три броя нови пейки и два броя кошчета за отпадъци. Стойността за изграждане на новата детска площадка възлиза на 50 000 лв. „В района се намират детска кухня „Слънчеви усмивки”, детска ясла „Дребосъчета” и филиалът на детска градина „Марица”, така че тази нова придобивка ще удовлетвори нуждите на децата за спокойни, приятни и безопасни игри навън.” – коментира г-жа Кътова.
Поредна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) се проведе на територията на район „Северен” – съобщи изпълняващ функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. Сформираната комисия в изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив облепи нови 24 броя излезли от употреба автомобили –това са автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени държавна или общинска собственост. В комисията участват представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране” , както и на фирмата, сключила договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата. Общият брой облепени ИУМПС от началото на 2019 година до момента в район „Северен” възлиза на 94 броя. След три месеца, ако облепените със стикери автомобили не са преместени в частен имот или не са преведени в техническа изправност биват репатрирани принудително. „В края на септември месец районната администрация ще стартира акции по принудително репатриране на излезли от употреба МПС-та, с които ще бъдат освободени и голям брой места за паркиране на автомобили” – сподели г-жа Кътова. Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за излезли от употреба моторни превозни средства е 032/901 165 – отдел „Екология” в район „Северен”.
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 15 от 121
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!