casper

casper

В Международния ден за защита на животните награждават кучето Роко в „Северен” Регистрацията на домашния любимец на Нели Георгиева в администрацията на район „Северен“ й донесе награди. Номерът в системата № 8900, под който бе регистрирано кучето Роко, порода пинчер, се оказа печеливш от кампанията „Регистрирай куче и спечели награда 2019“, организирана от Община Пловдив. Предметните награди бяха връчени на собственичката Нели Георгиева лично от изпълняващата функциите на кмет на район „Северен” г-жа Лариса Кътова. Инициативата, наречена „Регистрирай куче и спечели награда” и се провежда за пета поредна година. Насочена е към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби и надлежно декларират притежаването на домашното си куче. Целта на кампанията е да стимулира активността на собствениците на кучета в това им задължение.
Понеделник, 30 Септември 2019 12:54

Ремонтни дейности

Ремонтни дейности по запълване на образували се отвори по пътната настилка на улиците в район „Северен” извърши администрацията на района през почивните дни – съобщи изпълняващата функциите на кмет на „Северен” г-жа Лариса Кътова. Отворите в асфалтовата настилка се продухват с цел да се премахнат всички замърсявания и прах, след което се грундират и по технология „печматик” под налягане се разпръсква битумна емулсия и каменна фракция. Обработени са следните улици с асфалтобетонова настилка: 1. ул. “Брезовско шосе” до № 133; 2. ул. “Милеви скали” до № 4 и др. по продължението; 3. ул. “Поп Манол”; 4. ул. “Поп Златан”; 5. ул. “Стара планина”; 6. на входа на ул. “Гаганица”; 7. ул. „Поп Грую” – от ул. „Стоян Заимов” до ул. „Вук Караджич” и изравняване на шахта на пътното платно; 8. ул. „Вук Караджич”; 9. бул. „Дунав” № 9 / зад блока, от страната на входовете /; 10. ул. „Полет” – 2-3 дупки; 11. ул. „Иван Рилски” - от ул. „Васил Левски” до ул. „Победа”; 12. ул. „Сидер войвода”; 13. ул. “Оборище”; 14. ул. “Звънче”, между ул. “Дилянка” и ул. “Лайка”; 15. ул. “Подрумче” от № 14 до дъждоприемна шахта пред № 16 на кръстовището с ул. “Гороцвет” 16. ул. “Стефан Ботев”; 17. ул. “Полк. Дрангов”; 18. ул. „Бързия” № 2 – срещу контейнер за смет; 19. ул. “Георги Бенев” до № 26 и др. по продължението; 20. ул. “Самара” до № 18 21. бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” – пред Международен панаир Пловдив. Предстои извършване на ремонтни дейности по пътната настилка и в кв.”Гагарин”. Гражданите на район "Северен" могат да сигнализират за компрометирана пътна настилка на телефон 032/901 168.
Основно училище „Панайот Волов” чества своя 50-годишен юбилей днес. Официални гости, уважили мероприятието бяха г-жа Лариса Кътова – изпълняваща длъжността кмет на район „Северен”, д-р Красимир Асенов” – заместник кмет на района,представител на община Пловдив, родители и бивши възпитаници. Празникът започна с изпълнение на българския национален химн. Директорката на училището г-жа Цонка Жиговечка се обърна с приветствени думи към всички гости и прочете поздравителния адрес от кмета на община Пловдив инж.Иван Тотев, а след нея г-жа Кътова отправи своите поздравления по повод половинвековната история на училището, като пожела на учениците и преподавателския екип здраве, творчески успехи и придобиване на знания и умения, с които да реализират мечтите си. Последва посаждане на дърво в двора на училището от вида метасеквоя - символ на дълголетие и приемственост на знанията между поколенията. Гостите посетиха новосъздадената класна стая на първия етаж на ОУ „Панайот Волов” в битов стил, включваща множество фолклорни мотиви – носии, китеници, автентични инструменти от миналия век, стари монети, документи, шевици, ръчно изработени кукли и други интересни предмети. Те не скриха възхищението си от създадения нов кът, който ще служи на възпитаниците на училището да научават българските занаяти и обичаи, както и да създават предмети в същия стил.
Велошествие под наслов „Безопасно ходене и колоездене. Върви с нас!” проведе администрацията на район „Северен” вчера в парк „Сърнена гора” във връзка с включването на района в кампанията „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември 2019 г.”. Официални гости на мероприятието бяха г-н Стоян Алексиев – директор на ОП „Градини и паркове” и г-жа Любка Биволарска – директор на ДГ „Славей” . Г-жа Лариса Кътова – изпълняваща функциите на кмет на района даде старт на велошествието, като първи стартираха най-малките участници с тротинетки – на 5-6 годишна възраст. След тях умения в колоезденето показаха батковците на 12-13 годишна възраст, а накрая три обиколки по алеите на парка направиха лично представителите на администрацията. Множество награди бяха раздадени на участниците - бутилка с минерална вода, осигурени от район „Северен”, царевичен снакс „Кроки”, осигурени от спонсора на мероприятието „Кроки” ООД с управител Веселин Георгиев, предметни награди от фирма „БТК” ЕАД с управител Атанас Добрев, зелени торбички, раници и книжки, осигурени от община Пловдив. Томбола с множество предметни награди за различни видове спорт, осигурени от районната администрация проведоха организаторите след велошествието, а най-голямата награда – чисто нов велосипед отиде при 12-годишно момче, жител на район „Северен”.
Изпълняващата длъжността кмет на район „Северен“ г-жа Лариса Кътова вчера даде старт на проявите за отбелязване на Европейската седмица на мобилността 2019. В ДГ „Славей“ новата площадка по безопасност на движението стана сцената, на която шестгодишните от подготвителна група демонстрираха със самочувствие познания и умения за правилно придвижване в градска среда. Многобройни зрители на събитието бяха децата от останалите групи, които с нетърпение очакваха ред да се включат в упражненията на най-големите в градината. Директорът на детското заведение Любка Биволарска обясни, че заниманията на терена на площадката с разчертаните пешеходни зони и кръстовища, спазването на основните знаци за придвижване винаги се посреща с ентусиазъм от възпитаниците ѝ. Несъмнено най-голям интерес у тях предизвикаха светлинните сигнали, но водени от регулировчик на движението, малките славейчета преминаваха по обозначените зебри със завидно самочувствие. Песни за безопасността при движение огласиха двора, а на въпросите и гатанките на своите учители децата отговаряха вярно. На финала на урока те доказаха, че в големия град най-добре е да се кара колело, вместо да се замърсява природата с газовете от многото коли по пътищата. Част от тях влязоха в ролята на модели на спортна екипировка, с която е добре да се кара колело или тротинетка. Разбира се, имаше и същински колоездачески демонстрации, които отлично се вписаха в темата на събитието. Запалените състезатели бяха възнаградени с лакомства от г-жа Л.Кътова, която благодари на участниците за отличното начало на Седмицата на мобилността. Безброй снимки ознаменуваха събитието, което през следващите дни продължава с изяви на учениците от района с конкурс за рисунка върху асфалт и с велошествие в парк „Сърнена гора“.
Сряда, 18 Септември 2019 09:32

„Комбинирай! Движи се!”

Във връзка с отбелязване на „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември 2019г.”, администрацията на район „Северен” организира велошествие под надслов „Комбинирай! Движи се!”. Заповядайте на 20-ви септември (петък) от 1030 часа в парк „Сърнена гора” (заключен между бул.”Васил Априлов”, бул.”България” и ул.”Сърнена гора”). В мероприятието могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възрастта. Очакват Ви много настроение, музика, награди (голямата награда е чисто нов велосипед) и само положителни емоции. З А П О В Я Д А Й Т Е
Пенсионерски клуб „Надежда” в кв.”Гагарин”, район „Северен” навърши осмата си година днес. Ръководството на администрацията на район „Северен” уважи празника на пенсионерите в лицето на г-жа Лариса Кътова – изпълняваща функциите на кмет на района, както и заместник-кметовете д-р Красимир Асенов и г-н Калоян Георгиев. Официален гост на тържеството на възрастните хора бе и г-н Стоян Алексиев – директор на общинско предприятие „Градини и паркове” в община Пловдив. Г-жа Кътова поздрави всички присъстващи на празника, като им пожела да са здрави, все така сплотени, усмихнати, с много вяра, надежда и любов в сърцата. А председателката на клуба г-жа Ана Христева получи желания функционален подарък – 10 нови посетителски стола за клуба. Възрастните хора благодариха от сърце за жеста на внимание и грижа към тях и си пожелаха в бъдеще да продължават да празнуват заедно рожденния ден на пенсионерски клуб „Надежда”.
В 7 детски и 13 учебни заведения на район „Северен“ днес бе поставено начало на 2019/2020 учебна година. Над 10 000 ученици и учители , огромни множества от развълнувани родители и гости бяха участници в този традиционен, но винаги вълнуващ ден, когато вратите на знанието и духовността отново се отварят за своите възпитаници. Първият учебен ден събра нетърпеливите първолачета с по-големите им съученици и приятели, доведе в празничните дворове любими учители от различни генерации, даде увереност на хиляди родители, че децата им ще се развиват пълноценно в родното училище. И има защо: 6 са иновативните училища в района, в две от детските заведения се прилага Монтесори педагогиката, тук са авторитетните езикови училища, чиито възпитаници са гордост за града и страната. Сред гостите на празничното начало беше целият ръководен състав на районната администрация: изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова започна деня в ДГ „Славей“, където първите си крачки направи по-малката ѝ дъщеричка. След това тя стана гост на ОУ „Димитър Димов“, за да посрещне заедно с възпитаниците му началото на учебната година, на които пожела да се изграждат като личности с широки познания, с развита емоционалност и силен характер. Зам.-кметът д-р Кр.Асенов бе сред учениците и учителите на ОбУ „Йордан Йовков“, които ще честват 80 години от основаването на своето училище. При други бъдещи юбиляри – СУ „Христо Данов“ бе зам-кметът К.Георгиев. В навечерието на 170 г. от създаване на авторитетното учебно заведение той изрази убеденост, че възпитаниците му, както е било досега, ще имат своите успехи във всички области на знанието, на творчеството и спорта. Гл.експерт „Образование“ Н.Нончева бе гост на две училище със столетна история- НУ „Христо Ботев“, което е с иновативни практики през тази учебна година.Към всички участници в празничния ден прозвучаха пожелания за здраве и успехи, за ентусиазъм в работата и за творческа свобода, която окриля всяко човешко начинание. Вълнението от новото начало навсякъде по дворовете на образователните институции още от утре ще даде преднина на учебната работа, за да има нови блестящи достижения на най-младите граждани на район „Северен“ във всички области на знанието, на творчеството и спорта.
Готов е тротоарът пред СУ „Христо Данов” Приключиха ремонтните дейности на тротоарната настилка на ул.”Колю Фичето” в участъка между ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” и ул.”Ален Мак” пред входа на СУ „Христо Данов” – съобщи изпълняващата функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова. На площ от 214 кв.м. са положени нови вибропресовани тротоарни плочи с размер 30х30х6 см., вазите около дърветата са оформени, а преминаването по тротоара е безопасно. Стойността на извършените дейности възлиза на 8000 лв. „Радвам се, че успяхме в такъв кратък срок да ремонтираме компрометирания тротоар, осигурихме безпрепятствено преминаване на учениците за старта на новата учебна 2019-2020 година”
Събота, 14 Септември 2019 08:14

Кът за отдих „Моливчета”

Поредно облагородяване на кът за отдих „Моливчета”, находящ се западно от пешеходен мост откри днес администрацията на район „Северен” , съвместно с бригада „Нова градина Пловдив-2019”- гражданско обединение за обществено полезна дейност. Под мотото „Заедно една година” премина днешното мероприятие, което включваше основно почистване на парковото пространство, пребоядисване на пейките в ярки цветове и откриване на новия „Горски кът”, включващ маса с четири пейки, изработени от бетон, както и горски атракции. Облагороденото пространство е подходящо за пикник на открито или почивка. Районната администрация изгради настилката от вибропресовани тротоарни плочи и градински бордюри с размер 15 кв.м., а бригада „Нова градина Пловдив-2019” е дарител на съоръженията. Лентата на новото съоръжение прерязаха г-жа Лариса Кътова – изпълняваща функциите на кмет на района и г-жа Магдалена Данчева- ръководител на бригада „Нова градина Пловдив-2019”- гражданско обединение за обществено полезна дейност. Гост на мероприятието бе Стефан Стефанов – изпълнителен директор на фондация „Старият бряст” гр.Сливен. „Кътът за отдих „Моливчета”, който виждаме днес ни показва нагледно резултата от ползотворното съвместно сътрудничество между граждани и администрация, и то само за една година. Това е една успешна формула за работа и се радвам, че стартира именно в район „Северен”. Скоро предстои в парка да бъде изградено допълнително лед осветление по централната алея.”
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 14 от 121
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!