Administrator

Administrator

Вторник, 27 Март 2012 03:11

2012-03-26 Камери в "Северен"

 

Днес бяха монтирани камери на кръстовището на булевард "България" и улица "Васил Левски" (Карловско шосе). Устройствата, които са с висока резолюция, са собственост на ОД на МВР-Пловдив и не могат да бъдат използвани за наблюдение във вътрешността на жилищни сгради, а се поставят с цел превенция и контрол на криминогенната обстановка в района.

Броят на камерите по кръстовищата зависи от големината на пътните артерии. На по-големите от тях ще има по 10 камери. Такива например са кръстовищата на бул. "България" с ул. "Победа", бул. "Васил Априлов" с бул. "България", бул. "Дунав" с бул. "Васил Априлов", бул. "Дунав" с ул. "Васил Левски" (Карловско шосе)".
Чисто статистически се очаква между 20 и 40 % от престъпността в района да намалее. Записите от камерите ще бъдат използвани при разследвания на криминални престъпления, при охрана на обществения ред и за следене на трафика в пиковите часове.
Поради това, че в тях няма монтирани радари, данните от тях няма да могат да се използват за съставяне на актове за превишена скорост, но ще могат да записват нарушители, преминаващи на червено и те после да получават съответното наказание за това.

 

 

 

 

Вторник, 27 Март 2012 02:59

2012-03-31 Нека слезем от колите

 

СЪОБЩЕНИЕ

На 31 март 2012 год. / събота / от 10 часа под патронажа на кмета на район „ Северен” ще се проведе състезание с велосипеди под надслов „ Да запазим Земята чиста! Нека слезем от колите! „

В състезанието може да вземе участие, всеки, който пожелае.

Регламент:

  1. Желаещите ще се състезават в три възрастови граници – I група -  до 10 години, II група - от 11 години до 18 години, и III група - над 18 години.
  2. Участниците в I група ще се състезават с една обиколка от посочения по-долу маршрут, участниците в II група – с две обиколки, участниците в III група – с три обиколки. Състезанието ще бъде за изминат маршрут за най-кратко време.

Старт – 10 часа от колелото на Панаира  - поетапно ще се пускат участниците от различните възрастови групи

  1. Маршрут – от колелото на Панаира – бул. „ България” – кръстовището на бул. „ България” с ул. „ Васил Левски” –  бул. „ България” – колелото на Панаира
  2. Предварително записване на тел: 032 959004, 032 901 160
  3. Възможно е и записване за участие в състезанието на място, в деня на провеждането му – до 9,30 часа.
  4. Осигурен е награден фонд за победителите – първо, второ и трето място във всяка възрастова група, както и награден фонд за най-малкия участник.

 

 

 

 

Четвъртък, 22 Март 2012 17:39

2012-03-22 Компютри за първа пролет

 

 

 

 

 

Кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев и г-ца Лариса Рабаджийска – заместник-кмет днес бяха гости на децата от Дома за отглеждане на деца лишени от родителски грижи „ Олга Скобелева”.

Кметът специално отиде при децата, за да им подари три компютъра. Децата показаха на инж. Ралев своите умения да рисуват на компютъра, а после всяко от тях сподели желанията и мечтите си.

„Днес се сбъднаха част от вашите мечти, каза кметът, вече в три стаи ще имате персонални компютри, които да бъдат ваш помощник в училище!”.

Директорът на ДОДЛЛГ „ Олга Скобелева” г-жа Стоянова показа на гостите и новия дневен център за рехабилитация на деца с увреждания.

Инж. Ралев обеща, че ще бъде гост и на абитуриентите от дома тази година.

 

Сряда, 21 Март 2012 13:04

2012-03-20 улично осветление

 

 

 

Започва изграждането на ново улично осветление в район „ Северен”, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Служителите на районната администрация са направили пълен опис на улиците, които са без улично осветление. Там ще бъдат монтирани стълбове и осветителни тела.  Улиците „ Димитър Стамболов”, ул. „ Сливница”, част от бул. „ Марица”, междублоковите пространства срещу гара „ Филипово”  и автогара „ Север”, част от бул. „ Дунав” са само едни от местата, които вече  ще бъдат осветени. Предстои да се изгради и осветление на локалното платно на бул. „ България” в квартал „ Захарна фабрика”.

Скоро с възстановени улични лампи ще бъдат и жителите на квартал „ Гагарин” – ул. „ Ален мак”, ул. „ Барикадите”.

Най-трагично е състоянието на осветлението в пешеходния подлез пред СОУ „ Яворов”, където лампите не работят, а част от тях дори липсват, на места е прекъснато дори и електрозахранването.  Кметът  инж. Ралев е предвидил за това място да бъдат подменени изцяло осветителните тела с луминисцентни, които да са влагозащитени.

 

Понеделник, 19 Март 2012 20:10

КМЕТ

Инж. Ральо Ралев е роден в гр.Тополовград през 1976 г., живее в гр.Пловдив, район „Северен”. Професионалната си квалификация на инженер-химик получава в Бургаския университет „Проф.д-р Асен Златаров”. Шест години е работил в пловдивската Инспекция по околната среда и водите и три години в РИОКОЗ, сега РЗИ. С решение №472 взето с протокол 27 от 17.11.2011г. на Общински Съвет Пловдив е избран за Кмет на район „Северен” гр. Пловдив

Годишен отчет 2012

Годишен отчет 2013

Годишен отчет 2014

Годишен отчет 2016

Годишен отчет 2017

 

 

Понеделник, 19 Март 2012 20:06

2012-03-19 Нови Спирки

Започва изграждането и монтирането на 3 броя автобусни спирки в район „ Северен”, съобщи кметът  инж. Ральо Ралев.  Спирките ще бъдат монтирани на едни от най-натоварените места – пред  Езиковия комплекс на бул. „ България”, на бул. „ Победа” преди моста на Герджика и срещу ПГХТТ  на бул. „ Васил Априлов”.

„ Наложи се спешно да предприема действия по изграждането на тези 3 спирки, защото те масово се ползват от ученици, пенсионери и работещите граждани. Въпреки че е задължение на концесионера да изгради спирките, реших, че повече жителите на района не бива да бъдат подлагани на това неудобство – при лоши атмосферни условия да няма къде да се подслонят, чакайки градския транспорт. Затова със средства от собствени приходи на района изграждаме тези спирки. Те ще бъдат с размери 2 метра на 5 метра,  от поликарбонатна конструкция, а вътре ще бъде монтирана и 1 бр. пейка.”, каза още инж. Ралев.

Понеделник, 19 Март 2012 18:56

2012-03-18 Розов оазис

 

Днес в район „ Северен” започна засаждане на розови храсти, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Работници от ОП „ Паркове и градини” вече подготвят терена за засаждане на розовите насаждения. Първите храсти ще се посадят на разделителната ивица по бул. „ България”. Те ще бъдат от сорт, който цъфти цяло лято.

Съвместната инициатива на директора на общинското предприятие и кмета на района ще продължи и по останалите основни булеварди в „ Северен”. „ Желанието ми е район „ Северен”, в който се намират входно-изходните артерии на Пловдив, да се превърнат в малък цветен оазис”, подчерта инж. Ралев.

 

Понеделник, 19 Март 2012 18:41

2012-03-15 Гаражи

 

Днес стартира акция по изземване на терени-общинска собственост в район „Северен”. Със заповед на кмета на района инж.Ральо Ралев бяха премахнати незаконно поставените временни преместваеми съоръжения за местодомуване на МПС на следните адреси : ул.”Иван Рилски”, ул.”Райна Княгиня”, „Брезовска” и ул.”Арабаконак”. Два от гаражите,  демонтирани  при акцията бяха бетонни, а другите два от метална конструкция.

„Надявам се действията, които предприемаме да доведат до реални резултати  и в бъдеще гражданите да не предприемат  такива своеволия.” – коментира кмета на района.

 

 

 

 

Петък, 09 Март 2012 18:32

Почит 3-ти март 2012

Районната организация на ПП ГЕРБ в район „Северен” с ръководител Стефан Дедев – народен представител, кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметът Лариса Рабаджийска и симпатизанти отдадоха почит днес пред паметника на Панайот Волов в квартал „Захарна фабрика”. С навършването  на 134 години от Освобождението на България  нека се поклоним пред подвига на всички опълченци, руски, финландски, украински и други герои, отдали живота си за Свободата –заяви народният представител от ПП ГЕРБ Стефан Дедев.

След като положиха венци и цветя пред паметника на Панайот Волов, представителите на ПП ГЕРБ в район „Северен” се включиха в общоградското честване на Националния празник на България 3-ти март.

 


 

Петък, 09 Март 2012 18:22

8-ми март 2012 в Северен

Днес инж. Ральо Ралев – кмет на район „ Северен”  присъства на празника по случай Осми март, организиран от децата и учителите в ЦДГ „ Дъга”. Малчуганите изпяха най-хубавите български песни за майката, а по-големите от тях рецитираха стихове, посветени на жената.

По-късно ръководството на района уважи  празника на жените в квартал        „ Гагарин”, а кметът зарадва близо 80 жени с цветя и подаръци.

Инж. Ралев покани и жените от кв. „ Захарна фабрика” в кметството на  „Северен”, за да отпразнуват днешния ден заедно със служителите на районната администрация. Пред тях той сподели, че в основата на всяко добро дело стои по една жена и пожела на жените много здраве, късмет и благоденствие.

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>
Страница 4 от 9
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!