Проекти и инициативи

Проекти и инициативи на Район Северен – Община Пловдив

Район Северен непрекъснато работи за подобряване на качеството на живот на своите жители чрез различни проекти и инициативи, насочени към устойчиво развитие, социална ангажираност и модернизация на обществената среда. На тази страница можете да намерите информация за текущите и бъдещите ни проекти, които имат за цел да създадат по-зелено, по-активно и по-привлекателно място за живеене.

Спортът е в Северен

„Спортът е в Северен“ е дългосрочна инициатива, която цели да насърчи физическата активност и здравословния начин на живот сред жителите на района. Включва редовни спортни събития, турнири, демонстрации и обучения за всички възрасти. Кампанията организира състезания в училищата, спортни мероприятия на открито и инициативи, които повишават интереса към активния начин на живот. Жителите на района могат да участват активно в местния спортен живот и да се насладят на здравословни и социални активности, създаващи сплотеност и общностна ангажираност.

Зелена посока: Северен

„Зелена посока: Северен“ е кампания, насочена към опазването на околната среда и устойчивото развитие на района. Залесяването е само началото на тази инициатива. Основната идея на „Зелена посока: Северен“ е да организира редовни събития, обучения и кампании, които насърчават екологичното мислене, устойчивите практики и грижата за природата. В рамките на кампанията ще се провеждат екологични акции, зелени инициативи в училищата, обучения по рециклиране и устойчив начин на живот, както и редовни мероприятия, насочени към облагородяване на зелените пространства в района.

Патрул Северен

„Патрул Северен“ е инициатива на Район Северен, насочена към опазването на обществения ред, повишаването на информираността и сигурността в района. В рамките на тази програма се създават екипи във всеки квартал, които да наблюдават за реда, поддържането на чистотата и да докладват за нередности или нарушения. Патрулите осъществяват връзка с местните власти и граждани, за да откликнат бързо на сигнали и предложения. Целта на „Патрул Северен“ е да създаде по-сигурна и чиста градска среда за всички жители и посетители.

Съвет Северен

„Съвет Северен“ е инициатива, която включва домоуправители, представители на местната власт, активни граждани, институции и бизнес които желаят да се включат в обсъждания, свързани с развитието на района. Съветът се събира на всеки три месеца, за да разглежда предложения от жителите, да обсъжда текущи проекти и да предлага нови идеи за подобряване на градската среда и обществените услуги. „Съвет Северен“ създава платформа за открит диалог между гражданите и местната власт, като осигурява прозрачност и ангажираност в управлението на района.

Текущи проекти

Район Северен активно разработва проектни предложения, осъществява партньорства и провежда срещи за развиване на проекти с различен характер. Те включват както инициативи, произтичащи от програмата на района, така и такива, предложени от гражданите чрез подадени сигнали и идеи. Проектите обхващат различни сфери – от модернизация на обществените пространства, подобряване на здравеопазването и образованието до създаването на по-добри условия за спорт и отдих. Те имат за цел да подобрят инфраструктурата и да създадат комфортна и здравословна среда за всички жители на района.

Присъединете се!

Всеки жител на района е поканен да се включи активно в нашите проекти и инициативи, да подава предложения и да участва в изграждането на по-зелено, по-активно и устойчиво бъдеще за Район Северен!

Месечен бюлетин

Това е официалният сайт на Район Северен – Община Пловдив. Оставаме на ваше разположение и благодарим за подкрепата в усилията ни да направим нашия район по-зелен, чист и уютен за всички жители.

Контакти

гр.Пловдив, 4003, бул. "Цар Борис III Обединител 22А

Работно Време:

Понеделник – Петък:

8:30 часа – 17:00 часа

Обедна почивка:

12:00 часа – 12:30 часа

Банкова сметка за заплащане на административни услуги

Район „Северен“ гр.Пловдив бул. „Цар Борис III Обединител“ №22А

ЕИК 0004715040065     

ДДС № BG000471504

IBAN: BG64IORT73753102001300    

BIC: IORTBGSF

ТБ ИНВЕСТБАНК АД    

клон Пловдив

 

 

Община Пловдив, Район Северен © 2024. Всички права са запазени