Сряда, 07 Май 2014 16:05

Облагородена е градинката в междублоковото пространство , заключено между ул.”Сакар планина” и бул.”Цар Борис ІІІ-ти Обединител”

Облагородена е градинката в междублоковото пространство , заключено между ул."Сакар планина" и бул."Цар Борис ІІІ-ти Обединител" – съобщи кметът на район „Северен" инж.Ральо Ралев.

Изградени са нови пешеходни алеи , поставени са две пейки, три кошчета за отпадъци, теренът е заравнен и затревен с нова тревна смеска.

Жителите могат да се радват на следната иглолистна растителност – 1 бр.хамацепарис лейланд, 3 бр.юниперус комунис от вида кипарис и 3 бр. западна туя.

Засадени са също така 20 бр.пълзяща хвойна, 12 бр. каскадна винка, 70 бр. шарен лигуструм , а 800 бр.цветя от вида пламък ще ухаят цяло лято.

„Искам да благодаря на ОП „Градини и паркове" и специално на неговия директор г-н Стоян Алексиев за съдействието. Благодарение на добрата организация и сътрудничество район „Северен" придобива все по-красив вид. Предстои облагородяване и на други градинки в междублокови пространства." – коментира инж.Ралев.

Живущите наблизо граждани благодариха на кмета за добре свършената работа и заявиха, че с удоволствие ще използват облагороденото пространство за отдих.

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!