Петък, 26 Април 2024 10:51

График за събиране на едрогабаритни отпадъци от 29 април до 5 май 2024 г.

Екипи на „Чистота“ продължават да събират по кварталите едрогабаритни отпадъци – дивани, фотьойли, маси, столове, матраци, дюшеци, дограма и др. Ще се работи по график дори в предстоящите празнични дни по случай Деня на труда 1 май и Великден.

От общинското предприятие напомнят, че за да не се образуват нерегламентирани сметища, пловдивчани трябва да изнесат край близките контейнери излязлата от употреба покъщнина непосредствено преди да минат машините – рано сутринта или късно предишната вечер.

Едрогабаритни отпадъци от домакинствата, строителни отпадъци до 1 куб. м от домашни ремонти и до 6 броя стари гуми от лични автомобили се приемат всекидневно на специализираната площадка пред базата на предприятието – ул. „Даме Груев“ № 64а.

Седмичен график за събирането на едрогабаритни отпадъци на територията на Район „Северен“:

Всекидневно от 29 април до 4 май (от понеделник до събота) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – ул. „Напредък“; на запад – ул. „Напредък“; на юг – ул. „Лайка“; на изток – бул. „Васил Априлов“;

- ул. „Еледжик“.

Всекидневно от 30 април до 3 май (от вторник до петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Северен“; на запад – ул. „Брезовско шосе“ и бул. „Цар Борис III Обединител“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Северен“.

На 30 април (вторник) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „България“; на запад – ул. „Победа“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“.

На 1 май (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайони в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад – ул. „Васил Левски“; на юг – бул. „България“; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител“;

- на север – бул. „България“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Марица-север“; на изток – ул. „Победа“.

На 2 май (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Дунав“; на запад ул. „Петър Шилев“; на юг – бул. „България“; на изток – ул. „Васил Левски“.

На 3 май (петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – жп линията Пловдив-Карлово, гара „Филипово“; на запад – бул. „Васил Априлов“; на юг – бул. „Дунав“; на изток – ул. „Брезовско шосе“;

- кв. „Гаганица“.

Умоляват се жителите да се съобразят с графика на ОП "Чистота" за събиране на едрогабаритни отпадъци, с цел превенция образуването на нерегламентирани сметища около контейнерите за смет.

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!