Петък, 19 Май 2017 09:20

Голямо тържество за 24 май и за нашите малки потребители

По случай Деня на славянските първоучители Кирил и Методий на 11-ти май в район „Северен” бе дадено начало на честванията с паметен концерт в зала „Строител”. Събитието се проведе под патронажа на инж.Ральо Ралев, Кмет на района, и бе организирано от отдел „Образование и култура” за бъдещите първолачета – децата от подготвителните групи на осемте детски заведения.

     Специално поканени за тържеството, щастливи негови гости станаха и двама от новите потребители по проекта – Златка Йовчева и Славян Василев, които приеха поканата да се присъединят към множеството от стотици радостни деца. Съпроводени от родителите си, социалните работници М.Пенчева и Й.Христова, както и от целия екип по организация и управление на проекта, нашите деца можаха да се порадват заедно с пъстрото множество от малки възпитаници на детските градини в района. Те бяха подготвили прекрасна изложба във входа на залата, а вътре пространството бе аранжирано със стотици балони във вид на огромна арка и цветно пролетно пано. Звукови и светлинни ефекти още по-красиво допълваха интериорното внушение, а изпълненията на децата бяха посрещани с продължителни аплодисменти. Чародеен фокусник прикова вниманието на деца и възрастни с невероятни трикове, а малки спортни таланти по аеробна гимнастика показаха шампионските си качества. На финала на тържеството всички изпълнители се събраха под приказния купол на сцената за много снимки и точно тогава настъпи невероятната празнична кулминация, белязана от искрящите фойерверки и дъжда от стотици разноцветни балони.

     Приказен финал на празника, огласен от щастливите възгласи на децата на район „Северен”, към които се присъединиха и нашите мили Златка и Славян, стиснали огромни букети от разноцветни балони.

 

 Изготвил: Нели Нончева, координатор на проекта

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!