Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев Ви кани на празнична програма на фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“. Мероприятието ще се състои на 14.05.2022 г. (събота) от 12:00 часа в парк „Рибница“. Събитието се организира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на Община Пловдив. Входът е свободен! Заповядайте!

Акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се проведе на територията на район „Северен”.Вдигнати са 11 стари автомобила. Изоставените МПС-та са отстранени от следните адреси: бул. „България“, бул. „Васил Априлов”, ул. „Барикадите”, както и такива, намиращи се в междублокови пространства и тревни площи. От районната администрация припомнят, че според Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Опитът от последната година показа, че повечето собственици премахват изоставените си автомобили доброволно и освобождават общинския терен. Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 165 и на моб. тел. 0876 / 92 36 36.

250 козунака бяха раздадени в район „Северен” в двора на църквата „Свети Иван Рилски” по случай светлия християнски празник Възкресение Христово. Обредните хлябове бяха осветени от отец Лазар за здраве и благополучие, а кметът на района Стоян Алексиев лично ги раздаде на вярващите. „Нека светлината на Христовото Възкресение озарява всички наши мисли и дела.Да има здраве, хармония и спокойствие във всеки дом!“, пожела на миряните районният кмет.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 307

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!