Пейките в парк „Красива България” в „Северен” грейнаха в ярки цветове-жълто, червено, синьо и зелено.Служители от администрацията на районa и представители на „Градини и паркове” с ентусиазъм се включиха в боядисването им. „Парк „Красива България” е предпочитано място за отдих и разходка на гражданите.След като в началото на април посадихме млади фиданки, сега продължаваме да го облагородяваме. С новия, по-шарен облик, се надяваме хората с настроение да посещават парка и да се радват на свежите цветове, които ще ги посрещнат тук”, коментира кметът на района Стоян Алексиев.

Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев кани всички миряни на 02.05.2021г. (неделя) от 11:00 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”, където ще бъдат осветени и раздадени козунаци за здраве и благополучие по случай светлия християнски празник Възкресение Христово. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Залесителна акция в зелената площ край „Борба” 1 се проведе в „Северен”.Служители на районната администрация съвместно с работници от ОП „Градини и паркове” и представители на фирма „Сити Пропъртис” ЕООД - дарител на посадъчния материал, участваха в инициативата.Засадени бяха широколистни фиданки: 5 лириодендрона, 5 червени дъба и 4 брези, както и храсти-4 рози и 6 лавровишни. „Продължаваме да обогатяваме зеленината на различни места в района, съобразявайки се с желанията на живеещите в близост.Искаме всяко кътче да стане по-свежо, по-красиво и по-привлекателно”, коментира кметът Стоян Алексиев, който активно се включи в мероприятието.

Понеделник, 26 Април 2021 12:37

Весел празник в ДГ „Бреза”

Децата от ДГ „Бреза” изнесоха концерт, посветен на Лазаровден, Цветница и Великден в двора на детското заведение с втори адрес бул. „Дунав” 69.Малчуганите изпълниха танци, песни и стихотворения, свързани с трите големи пролетни празника.Във фоайето на детската градина беше подредена тематична изложба. След тържествената част, с помощта на родители и учители, малките възпитаници на детското заведение засадиха 65 рози и 3 магнолии.Зелената инициатива протече под мотото „Роза засади, радост донеси и Великден посрещни”. „Благодарим за съдействието на кмета на район „Северен” г-н Стоян Алексиев за предоставените цветя и дървета, които ще донесат много красота и настроение в нашата детска градина”, сподели директорът й Нели Димитрова. „Похвална е инициативата да бъдат насадени тези чудесни рози-символ на България, създавайки у децата добро отношение към природата, която трябва да пазим и обичаме”, каза Стоян Алексиев. В знак на благодарност за оказаната от кмета помощ в доставянето на посадъчния материал, децата от II Б група му поднесоха изработена от тях и учителката им г-жа Филипова картина с акварелни бои, с изображение на Лазарка.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!