Междуучилищна шампионска лига по футбол ще се проведе в „Северен“.Организатор на събитието е районното кметство.Спортната инициатива е под патронажа на кмета на района Стоян Алексиев. В три поредни дни-04.11.2022 г.(петък), 05.11.2022 г.(събота) и 06.11.2022 г.(неделя) млади футболни таланти ще мерят сили на футболното игрище „Екстрийм“, намиращо се на бул. „България“ 156-158. Участници при малките ученици са 5 отбора от 3-4 клас, възпитаници на ОбУ „Йордан Йовков, СУ „Христо Г.Данов“, СУ „П.Кр.Яворов“, СУ „Никола Вапцаров“ и НУ „Христо Ботев“. При по-големите ученици от 5-7 клас ще се състезават 7 отбора от ОбУ „Йордан Йовков“, СУ „П.Кр.Яворов“, СУ „Христо Г.Данов“, ОУ „Панайот Волов“ , ОУ „Райна Княгиня“, ОУ „Димитър Димов“ и ФК „Екстрийм“. Официалното откриване на турнира ще бъде дадено на 04.11.2022 г.(петък) от 14:30 часа, а първият мач ще започне от 15:00 часа. Победителите в надпреварата ще бъдат официално наградени с купи и медали. Входът е свободен! Заповядайте!

Понеделник, 31 Октомври 2022 09:50

Нов паркинг за жителите на „Северен“

Нов паркинг бе изграден в район „Северен“, намиращ се на бул. “България” 158. „Това е поредният изпълнен ангажимент към живеещите в района и е решен дългогодишен проблем с паркирането на този адрес“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Изграден е изцяло нов тротоар с джоб за контейнери за смет пред блока, старите гаражи са премахнати и е обособен паркинг за 35 автомобила. Поставени са нови LED лампи.

Спортно състезание за хора с увреждания се проведе в парк „Рибница“ в „Северен“.Организатор на събитието бе районната администрация съвместно със сдружение „Надежда за достоен живот" с председател Веска Младенова. Над 70 души се включиха в инициативата в следните дисциплини: хвърляне на топка в цел, дърпане на въже и забавната игра „Садене на картофи". Първенци в „Хвърляне на топка в цел" са: на първо място – Краси Бабанова, на второ място-Величка Ямболийска, на трето място-Антон Шопов. В играта „Садене на картофи" спечели отборът със следните участници : Марияна Башкехайова, София Паскалева, Веска Кафадарова, Станка Делкова, Стела Николова, Величка Терзийска, Марияна Пенчева и Василка Минева. Победител в дисциплината „Дърпане на въже" стана екипът: Ивайло Денев, Костадин Кафадаров, Стела Николова, Величка Терзийска, Величка Ямболийска, Марияна Пенчева, Павлина Стоянова и Сияна Иванова. Най-възрастният участник бе 95-годишната Малина Митова. Призьорите в отделните дисциплини получиха награди, осигурени от администрацията на район „Северен“.

ДГ „Бреза“ спечели проект по подпрограма на Община Пловдив „Проектиране и изграждане на нови детски площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини“. В централната сграда на детското заведение с адрес ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ 21 бе реновирано част от дворното пространство, като бяха поставени нови плочки.Обновена бе и сцената с гранитогрес, на която децата изнасят тържества по различни поводи. Със съвместни усилия от страна на ДГ „Бреза“ и ОП „Жилфонд“ бе извършена цялостна реновация на вътрешните помещения на детската градина с втори адрес бул. „Дунав“ 69 и изцяло бе подменено покривното пространство. „Адмирации за директора на ДГ „Бреза“ Нели Димитрова, която е инициативна и работи по проекти за осигуряване на по-добри условия за забавление и занимания на децата.Така те ще учат и ще играят в една по-комфортна и безопасна среда“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 3 от 325
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!