Децата от ДЯ „Палечка” представиха концерт, посветен на най-хубавия детски празник-1-ви юни.Веселото събитие премина под мотото „Децата – Светлината на Земята”. В началото на цветния празник бе даден старт на Монтесори подхода в ДЯ „Палечка“.Тя е първата в район „Северен“, която го въвежда благодарение на усилията и иновативността на директора й г-жа Павлина Димова.Бяха връчени сертификати на обучения персонал по Монтесори от Ренета Венева и кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. „Детето се появява с определен потенциал и това, което ние-детските ясли трябва да направим, е да осигурим среда за развитие на този потенциал и да приложим девиза на педагогиката на Монтесори „Помогни ми да се справя сам!“.Особено важно е да се зачита уникалността на всяко дете“, каза директорът на ДЯ „Палечка“ Павлина Димова. „На всички деца желая здраве, весели игри и много моменти на радост.На персонала- търпение, оптимизъм, мотивация и креативност при въвеждането на новия метод на обучение.Всичко, което го правим, е за децата-нашето най-голямо богатство!“, приветства присъстващите Стоян Алексиев. С кратък куклен етюд, разигран от педагозите на детското заведение, започна пъстрото тържество. В него Земята и Облачето разговаряха къде се е скрило Слънцето, за да се покаже и усмихне на децата за 1-ви юни. Възпитаниците на детската ясла бяха разделени на четири групи-„Слънчо”, „Мечо Пух”, „Маргаритка” и „Дъга”. С песента „От зори, от зори” децата се включиха в тържеството, като представиха дефиле на народите.Те бяха облечени с цветовете на българския трибагреник, а в ръцете си носеха знаменца на всички народи. Малчуганите изпяха песните „Хвърчило”, „Има, има на Земята”, „Мъничка пътечка”, „Моето конче” и „Вълшебни думи“.С много настроение те представиха няколко танца: Танц на калинките, Танц на маргаритките, Танц на пчеличката и „Горска ръченица”.Рецитираха стихчета, отправиха послание за мир към децата по света и го изпратиха с балони. Сред гостите от район „Северен” присъстваха още заместник-кметът с ресор „Здравеопазване” инж. Илиян Козарев, секретарят Стайко Танев и главният експерт „Здравеопазване” Петя Кирова.

Атрактивно шоу "Синан Циркус" бе представено в парк „Моливчета“. Организатор на проявата е район „Северен“. Синан Йозтюрк изпълни за децата футболно шоу с трикове на земята (с няколко футболни топки) и на високо колело на една гума - юнисайкъл. За изненада на малчуганите представлението стартира с номер с факли. След това се проведе работилница за децата, като те имаха възможност да изпробват някои от триковете- с топки и бухалки и се опитаха с негова помощ да карат малък юнисайкъл. Синан Йозтюрк е професионален футболен фристайлър, жонгльор и състезател на високо ниво с едно колело. С неговото футболно шоу той предлага чисто забавление от различни жанрове на изкуството - но винаги с (поне) една футболна топка и много хумор. През 2014 г. е бил официален играч на ФК „Шалке 04“ фристайлър . Спечелил е национални състезания и има много участия в немски и международни телевизии.Счупил е досега 6 рекорда на Гинес, сред които световен рекорд за жонглиране с крака и е поставил световен рекорд от почти 10 години за въртене на топка на челото си. „Надявам се, че с поканата на този изключително талантлив артист допринесохме за доброто настроение на децата.Искаме да запалим у тях искрата към цирковото изкуство и да ги накараме да опитат да се включат в него“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

С пъстро тържество НУ „Христо Ботев“ в район „Северен“ отбеляза своя патронен празник, който премина под мотото „Страниците оживяват“.Темата на празника бе свързана с иновативния проект на училището „Вдъхновени от книгите“. Ученици рецитираха откъси от популярни детски произведения, изпяха песни-„Вълкът от приказките“, „Тичайте, тичайте“, „Празник“ и „Браво, браво“. Виртуозно изпълнение на пиано прозвуча от младия талантлив възпитаник на НУ „Христо Ботев“ Борис Дюлгеров от IV „Г“ клас с класен ръководител Виолета Иванова.Представена бе и мини театрална постановка „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери. В богатата програма присъстваше български фолклор в изпълнение на ученици от II клас.На празника имаше и красиви танци- акробатичен рокендрол. Финалът на прекрасното тържество бе даден с песента „Детска планета“ в изпълнение на Велина Сарелска от III „Б“ клас с класен ръководител Светла Шопова. „Приветствам НУ „Христо Ботев“ с патронния им празник. На учениците пожелавам да пазят традициите на родното училище, да бъдат упорити в учението и да разширяват границите на познанието.На преподавателите- да даряват грижи, знания, опит, но и човешка доброта на техните възпитаници!“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството. „Поздравявам учениците, целия педагогически колектив и родителите от училището за успехите, за завоюваните медали и отличия на международни и наши форуми, състезания и олимпиади.Отличените ученици са наградени с грамоти от училището за постиженията им.Пожелавам им много здраве и сполука!“, отбеляза в словото си директорът на НУ „Христо Ботев“ Иван Пенев. Сред гостите на събитието бе и заместник-кметът в Община Пловдив Георги Титюков.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани на забава всички малки и големи деца.Събитието ще се състои по повод Деня на детето-01.06.2022 г. (сряда) от 18:00 часа в парк „Рибница“. Много игри и добро настроение очакват всички, за което ще се погрижат клоуните Вики и Кени. Входът е свободен! Заповядайте!

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 11 от 319
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!