Бул. Дунав вече е отворен за движение в участъка от кръстовището с бул. Васил Левски до кръстовището с бул. Васил Априлов. 

Моля шофирайте с повишено внимание, защото е положен само първият слой асфалт. След почивните дни пътят ще бъде поетапно затварян, за да бъдат извършени довършителните дейности и полагане на пътна маркировка.

От бюджета на Община Пловдив за 2024 г. сме поискали средства за разчистване и озеленяване на разделителната ивица между платната. 

След приключването на довършителните дейности ще бъде създадена и организация за почистване на тротоарите по бул. Дунав.

Един блок в район "Северен" е одобрен за саниране по Плана за възстановяване и устойчивост.

Проектът е BG-RRP-4.023-2468 - Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилна жилищна сграда с търговски обекти с адрес: гр. Пловдив, район "Северен", ул."Победа" № 17, 19, 21, 21 А на стойност ​3 102 865,40 лв.

През януари 2024 г. ще започне подписването на договорите с общините за предоставяне на средствата, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ, на одобрените за финансиране сгради. От своя страна, местните власти ще сключат договори с одобрените блокове.

Екипи на ОП „Чистота" ще работят със специализирана тежка техника да събират едрогабаритни отпадъци по кварталите.

За да не се образуват нерегламентирани сметища, от общинското предприятие призовават пловдивчани да изнесат край контейнерите старите дивани, матраци, фотьойли, дограма и други непотребни обемни вещи от домовете си вечерта или рано сутринта преди да минат машините.

Всекидневно едрогабаритни отпадъци, до 6 стари гуми от лични автомобили и до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти се приемат на специализираната площадка на ул. „Даме Груев" 64А, напомнят от ОП „Чистота". За повече информация – тел. 032/675 817.

Без почивен ден работят сметовозите, които обслужват съдовете за смесен битов отпадък.

Седмичния график за събиране на едрогабаритни отпадъци за район „Северен":

Всекидневно от 25 до 30 декември (от понеделник до събота) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – ул. „Напредък"; на запад – ул. „Напредък"; на юг – ул. „Лайка"; на изток – бул. „Васил Априлов"; ул. „Еледжик".

Всекидневно от 26 до 29 декември (от вторник до петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Северен"; на запад – ул. „Брезовско шосе" и бул. „Цар Борис III Обединител"; на юг – бул. „България"; на изток – бул. „Северен".

На 26 декември (вторник) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „България"; на запад – ул. „Победа"; на юг – бул. „Марица-север"; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител".

На 27 декември (сряда) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайони в граници: на север – бул. „Дунав"; на запад – ул. „Васил Левски"; на юг – бул. „България"; на изток – бул. „Цар Борис III Обединител";

- на север – бул. „България"; на запад – бул. „Васил Априлов"; на юг – бул. „Марица"; на изток – ул. „Победа".

На 28 декември (четвъртък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – бул. „Дунав"; на запад ул. „Петър Шилев"; на юг – бул. „България"; на изток – ул. „Васил Левски".

На 29 декември (петък) – от 6:30 ч. до 14:30 ч.

Микрорайон в граници: на север – жп линията Пловдив-Карлово, гара „Филипово"; на запад – бул. „Васил Априлов"; на юг – бул. „Дунав"; на изток – ул. „Брезовско шосе"; кв. „Гаганица".

Район “Северен” благодари на всички малки и големи участници, които ни потопиха в коледния дух със страхотните си рисунки в нашия конкурс "Моята мечтана Коледа". 

 

Класирането според получените харесвания определиха първите три места както следва:

 

1. Николай Вълчев от СУ "Никола Вапцаров" 

2. Борислав Пашов от ДГ "Дъга"

3. Изабел Манчева от ДГ "Дъга" 

 

Кметът на района кани победителите и всички участници в конкурса на 29.12.23 г. (петък) от 11.30 ч. в заседателната зала на районната администрацията за получаване на награди.

 

Моля всички участници да носят своите прекрасни рисунки!

 

С много настроение и усмивки Ви очакваме да споделим зимната приказка заедно.

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 11 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!