Фестивал "Пловдив СтоЛица на песента", който е  иницииран и организиран от Сдружение АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР в град Пловдив. Той се провежда от пет години и е финансиран от Община Пловдив.
Фестивалът представя най-успешните вокални школи в България, които гостуват и представят свои музикални програми заедно с фестивалния оркестър.
Всяка година деца от различни градове и школи се присъединяват към фестивала. Гостуващите състави и солисти са от най-атрактивните и изявени в България.
На 23 юни 2023 година в район "Северен" в парк "Рибница" ще се проведат изпълнения на Вокална Студия Дъга - Тийн, Емили Джамбазова, Иванина Колева, Теодора Патова, Весела Колева, Десислава Гинчева, Виктория Димова и Вокалните групи на Арт Войс Център, съпътствани от Комбо състава на Биг Бенд Пловдив под диригентството на Николай Гешев.

Входът за концерта е свободен, а началният час е 19:00.

Стоян Алексиев: Изградихме паркинг и преобразихме голямо пространство в „Северен"

Голямо междублоково пространство в район „Северен" бе преобразено и бе превърнато в привлекателно място с модерна инфраструктура.
„След като премахнахме ламаринените гаражи останаха кални петна, бетони и отпадъци, които създаваха неприятна гледка около блоковете на бул. "Васил Априлов" 99-121. Съзнавайки необходимостта от благоустрояване, разчистихме и изградихме  нов обществен паркинг за 50 автомобила", съобщи кметът на района Стоян Алексиев.
Той заяви, че проектът е стъпка към решаване на въпроса с липсата на места за паркиране.
„Извършихме ремонт на улицата, осигурявайки отводняване и нов подход към блоковете и паркинга. Освен паркоместа и нови дъждоприемни шахти, в пространството бе изграден просторен тротоар с LED осветление, а във вазите по него засадихме дръвчета, които допълват зелената атмосфера и допринасят за красотата на квартала", обясни кметът на „Северен".
Той благодари на гражданите за търпението и подкрепата по време на изпълнението на този проект.
„Все още има много работа пред нас и се ангажирам да продължа с благоустрояването на район "Северен". Вярвам, че съвместните усилия на администрация и граждани ще доведат до преобразяването на нашия квартал и ще създадат по-добра среда за всички нас", допълни Стоян Алексиев.

Стоян Алексиев: Готов е проектът на нова детска градина в „Северен", работим вече по втори обект.

Грижата за децата и подкрепата за родителите е основен приоритет за кмета на район „Северен" Стоян Алексиев.  Именно за това той работи активно за решаване на един от най-наболелите проблеми с липсата на места в детските градини и ясли.
„Вече е готов проектът за нова детска градина с физкултурен салон на ъгъла на улиците „Победа" и „Св. Иван Рилски" до СУ „Пейо Кр. Яворов". Тя ще разполага  с 4 групи за над сто деца. Имаме издадено разрешение за строеж и се търси финансиране", съобщи кметът на „Северен" Стоян Алексиев.
Той допълни, че освен това се проектира още една нова детска градина  с физкултурен салон за  4 групи за 100 деца двора на ДГ „Бреза", на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови" до СУ „Христо Г. Данов". Това означава допълнителни над 200 места за най-малките жители на района.
„С изграждането на новите детски градини ще се реши проблемът с липсата на места  в интерес и на родителите, и на децата", каза още Стоян Алексиев. Той обясни, че разкриването на допълнителни места в детските градини помага на родителите да се чувстват по-уверени и спокойни. А това им дава възможност да се фокусират върху своята работа и ангажименти, знаейки,  че за децата  се полагат безопасни и качествени грижи.
Освен това наличието на физкултурни салони предоставя допълнителни възможности за развитие и здравословен растеж на децата.
Детските градини създават идеална среда за социално взаимодействие и създаване на приятелства както между децата, така и между родителите. Новите заведения ще предоставят на родителите сигурност, удобство и възможности за развитие на техните деца. Те представляват важна инвестиция в бъдещето на общността и допринасят за по-добро качество на живот за всички, коментира кметът на район „Северен" Стоян Алексиев.

"СУ "П.Кр. Яворов" триумфира в Междуучилищния футболен шампионат на район 'Северен'"

Успешно приключи Междуучилищния футболен шампионат за купата на район "Северен", който се състоя на 6, 7 и 8 юни 2023 година. Състезанието се проведе на футболното игрище "Екстрийм", разположено на булевард "България" 156-158.
Седем отбора от ученици от 5-7 клас - СУ "П.Кр. Яворов", СУ "Христо Г. Данов", ОУ "Панайот Волов", ОУ "Райна Княгиня", ОУ "Димитър Димов", СУ "Никола Вапцаров" и ФК "Екстрийм" участваха в турнира и се изправиха един срещу друг в интензивни мачове.
След изиграването на всичките 9 срещи, бяха определени полуфиналистите за четвъртия кръг и финалистите за петия кръг. В полуфиналите се класираха отборите на СУ "П.Кр. Яворов", СУ "Христо Г. Данов", ОУ "Панайот Волов" и ОУ "Райна Княгиня".
В първия полуфинал, СУ "П.Кр. Яворов" се изправиха срещу ОУ "Райна Княгиня". След изключително равностойна игра, СУ "П.Кр. Яворов" се наложиха след изпълнение на дузпи и се класираха за финала.
Във втория полуфинал ОУ "Панайот Волов" и СУ "Христо Г. Данов" също предложиха вълнуващ мач. В крайна сметка, ОУ "Панайот Волов" успяха да се класират за финала след драматичен обрат и изпълнение на дузпи.
Финалът беше истински спектакъл, като СУ "П.Кр. Яворов" и ОУ "Панайот Волов" се изправиха един срещу друг.
Мачът беше изключително напрегнат и пълен с емоции. След интензивна игра, която държеше всички на крачка от екстаза, СУ "П.Кр. Яворов" победиха и заслужено вдигнаха купата на шампионата.
На финала имаше специален гост - Петър Андреев, младежки национал на България и футболист на ФК "Локомотив" Пловдив. Кметът на район "Северен" г-н Стоян Алексиев заедно с него връчиха наградите на всички участници. Вратарите, полузащитниците и нападателите, които се отличиха с невероятните си умения, бяха наградени с призове. Всички участници получиха грамоти, а отборите от призовата тройка получиха медали и футболни топки.
„Искам да поздравя всички играчи за отличната им представа и ангажимента, които проявиха през цялото състезание. Благодаря на всички, които се включиха и направиха това събитие възможно! Видяхме колко много усилия и страст бяха вложени от всички участници в това състезание. Футболът има способността да обединява хората и да създава приятелства, а днешният ден беше доказателство за това.
Искам също така да изразя искрена благодарност към всички треньори, ръководители и учители, които работиха упорито, за да подготвят отборите си и да ги водят през това състезание.
Надявам се, че тези млади таланти ще продължат да развиват своите умения и страст към играта, защото те имат потенциал да постигнат големи постижения в бъдеще и да представят нашата страна с гордост“ коментира кметът Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 2 от 340
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!