Нова детска площадка вече радва малчуганите в район „Северен“.Тя се намира на бул. „Марица“ 55 и разполага с: комбинирано съоръжение, двойна люлка, въртележка и клатушка.Настилката е ударопоглъщаща, в зелен цвят. „Това е поредното изпълнено обещание към жителите на „Северен“, а именно- детска площадка и място за отдих в предпочитана зона и в непосредствена близост до река Марица.Ползвайте я със здраве!“, каза кметът на района Стоян Алексиев.

Нов паркинг бе изграден за живеещите на бул. „България“ 49-51 в район „Северен“.Направени са и чисто нови тротоари. „Пожелавам на гражданите да го ползват със здраве“, каза районният кмет Стоян Алексиев.

Стартира услугата „Диетично и диабетично хранене” в „Северен“. Капацитетът за 2022г. на трапезариите на територията на района е 360 човека. За удобство на гражданите обектите, в които ще се раздава храната, са разположени в трите квартала: „Гагарин“ – в СУ „Хр. Г. Данов“, „Кършияка“ - СУ „П. Кр. Яворов“ и „Захарна фабрика“ – ул. „Петрохан” № 1. На ползвателите на услугата се предоставят седмични сезонни менюта, които са съгласувани с диетолог, което им дава възможност да направят избор на ястия съобразно здравословното им състояние и предписаната им диета. Бенефициентите ползват тази социална услуга всеки работен ден.

Чудесен концерт изнесе съставът на „Духов оркестър Пловдив“ до Новотела (Гранд Хотел Пловдив), откъм страната на Пешеходния мост в район „Северен“. Музикантите изпълниха популярни мелодии от своя богат репертоар.Мероприятието се превърна в атрактивна изненада за минувачите, които се потопиха в атмосферата на наближаващите Коледни празници. „С този прекрасен концерт искам да пожелая на всички една тиха, спокойна и изпълнена с мир и хармония Коледа.Нека във всяко семейство има топлина, здраве, щастие и благоденствие.Да има повече надежда и светлина за всички!“, поздрави гражданите кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. „Духов оркестър Пловдив“, с ръководител и диригент Николай Гешев, е носител и продължител на богатите музикални традиции на жанра в града. Градският духов оркестър е емблематична формация за Пловдив в продължение на повече от 40 години. Оркестърът е закрит през 2000 г. поради липса на средства за издръжка, но през 2007 г. са направени постъпки за възстановяването му и оттогава той отново неизменно радва пловдивчани с богатия си репертоар и прекрасно звучене.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 307

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!