Aкция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ ще се проведе на 24.02.2023г. /петък/, от 12:00 до 14:00 часа. Всички жители на район „Северен“ могат да предават ненужни електрически уреди от домакинството в мобилния пункт, който ще бъде разположен зад сградата на районната администрация на адрес: бул. „Цар Борис III Oбединител“ № 22 A.

Акция по репатриране на стари автомобили бе проведена в район „Северен“. Отстранени са изоставените коли от следните адреси: бул. „България“ 20, 44, 68, 74, 78, бул. „Дунав“ 89 и ул. „Гонда вода“ 24. „С поредната акция по репатриране освободихме още 8 места.По този начин постепенно решаваме важния въпрос с паркирането, като вдигаме излезли от употреба МПС-та. Повечето собственици доброволно премахнаха неизползваемите коли, с което ни съдействаха“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните три месеца и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199. Провеждането на акциите по репатриране на стари коли от районната администрация продължава и занапред.

Поредна детска площадка бе изградена в район „Северен“. Новата придобивка разполага с: комбинирано детско съоръжение, двойна люлка и двойна къщичка за игра.Тя е проектирана с ударопoглъщаща настилка в два цвята: зелен и червен. „Погрижихме се и за децата, живущи на ул. “Бързия” и ул. “Арабаконак” в “Северен”, да играят на нова безопасна детска площадка“, коментира кметът на района Стоян Алексиев. Поставено е ново LED осветление.Монтирани са и нови пейки за удобство на родители, баби и дядовци.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 340
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!