Нови придобивки вече радват малчуганите в ДГ „Бреза“, съобщи кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.Те са монтирани в двора на филиала на детското заведение, намиращ се на адрес бул. „Дунав“ 69. Изградена е детска площадка с комбинирани съоръжения за футбол и баскетбол и детско съоръжение-влакче с вагони.Направена е и беседка, която да служи за отдих и игри на децата. „Проектът е спечелен по ПУДООС и Министерството на околната среда и водите“, каза директорът на ДГ „Бреза“ Нели Димитрова.Тя подчерта, че това се случва за трета поредна година, с което се цели подобряване на условията за обучителни и занимателни игри на децата на открито, както и облагородяване на облика на дворното пространство.

Kметът на район „Северен“ Стоян Алексиев благодари на всички граждани, които активно участват в събирането на пластмасови капачки и се грижат за опазването на околната среда. За пореден път, във връзка с акцията за „По-чист, по-зелен и по-красив район“, бяха предадени 249 кг. капачки, събрани в металните сърца в парк „Моливчета“, парк „Рибница“ и парк „Надежда“.

Кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване под надслов „Бъди силен, дари кръв!“ ще се проведе в район „Северен“.Акцията ще се осъществи на 27.09.2021г. (понеделник) от 08:30 до 13:00 часа. Даряването на кръв ще се извърши с мобилна кола на РЦТХ-Пловдив.Автомобилът ще бъде разположен пред централния вход на кметството, който се намира на адрес : бул. „Цар Борис III Обединител“ 22A. Приканваме всички граждани, които имат желание, да се включат в благородната инициатива.

Деца от детските градини в район „Северен“ представиха изложба „Да се придвижваме екосъобразно“.Инициативата е по идея на районния кмет Стоян Алексиев, като част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда всяка година в периода 16-22 септември. Възпитаниците на 7-те детски заведения в района с помощта на своите учители и родители изработиха и подредиха кътове и табла с прекрасни рисунки и апликации, свързани с темата.В своите творби малчуганите показват алтернативните начини на придвижване в градска среда, с цел намаляване на замърсяването на природата.Велосипеди, тротинетки, хвърчила, електромобили -това са най-честите изображения в детските рисунки. „Децата трябва да се учат още от малки да проявяват загриженост за околната среда и за здравето на другите, като избират екологичен транспорт.Тези хубави произведения показват, че преподавателите в детските градини в района работят усърдно и с ентусиазъм и желание учат своите възпитаници как да опазват околната среда“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 298

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!