Мащабна залесителна акция се проведе по поречието на река Марица в район „Северен“. В зелената площ, намираща се срещу булевард „Марица“ в периметъра от №19 до №57, бяха засадени 42 чинара. В инициативата се включиха служители от районната администрация на „Северен“ и представители на „Градини и паркове“. Кметът на района Стоян Алексиев активно участва в екологичното мероприятие. „Река Марица е емблематична за пловдивчани и гости на града. Обогатяваме това място с дървета, които са вековни, защото искаме то да стане по-привлекателно за разходки, с повече сянка и красиви пейзажи. Когато хората го изберат за отдих, нека се насладят на прекрасната зеленина, обгръщаща това магнетично кътче, разположено в „Северен“, каза кметът на района Стоян Алексиев.
Нова акция по залесяване се проведе в район „Северен”. В зелената площ пред „Луксор” (на бул. „България”), където се намира реновираната детска площадка, бяха засадени 3 каталпи. Зад СУ „П. Кр. Яворов” беше посаден 1 чинар, а в градинката пред ул. „Билото“ в близост до детската площадка-2 кедъра и 1 кипарис. В инициативата се включиха служители от администрацията на район „Северен” и представители на ОП „Градини и паркове”. „Стараем се да озеленяваме не само в парковете в района, а на местата, където се събират много малки деца и родители, а също и ученици. Целта е както да създадем по-красива и по-зелена среда, така и да осигурим сянка през топлите месеци на годината”, коментира кметът на „Северен” Стоян Алексиев.
Петък, 04 Декември 2020 10:55

Коледно настроение в „Северен“

Коледната украса на Колелото на Панаира в район „Северен“ грейна, обляна в светлини. Запалването на лампичките премина без традиционните тържества поради пандемичната обстановка. „Отминава една тежка година за всички нас. Но нека вярваме, че новата 2021 ще ни донесе здраве, щастие, позитивни емоции и отново ще можем да се събираме и да посрещаме празниците заедно. Нека светлините бъдат символ на вярата и надеждата за ново начало и повече оптимизъм. Пожелавам на всички жители на „Северен“ да бъдат здрави, да посрещнат Коледните и Новогодишните празници със своите най-близки хора и да вярват в сбъдването на своето чудо“, каза кметът на района Стоян Алексиев. За доброто настроение на гражданите, служители от администрацията на „Северен“ украсиха борови дръвчета с красиви коледни подаръчни кутии, изработени от децата от седемте детски градини в района. Кутиите са направени от специална хартия и са обвити с множество панделки. Първите места, които се сдобиха с празнична украса, са парк „Красива България“, парк „Надежда“ и зелената площ на детската площадка за безопасност на движението, намираща се на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ 21. Предстои да бъдат окичени още коледни дръвчета и на други места в района-в парковете „Сърнена гора“, „Рибница“, „Моливчета“ и в близост до ДГ „Захарно петле“.
Четвъртък, 03 Декември 2020 13:41

Две залесителни акции в „Северен“

Най-мащабната залесителна акция в „Северен“ се проведе в най-големия парк в района-„Рибница“. 12 чинара, които са вековни дървета, и 30 вечнозелени дървета-25 бора и 5 криптомерии обогатиха зеленината в любимия парк на гражданите на „Северен“. В засаждането на младите фиданки се включиха служители от администрацията на района и представители на ОП „Градини и паркове“. „Спазваме обещанията си да направим „Северен“ все по-зелен, по-красив и по-чист. Искаме нашият парк „Рибница“ да се превърне в още по-атрактивно място за малки и големи. С посаждането на всяко едно дръвче увеличаваме „белите дробове“ на района“, коментира кметът Стоян Алексиев. В парк „Моливчетата“, намиращ се до Пешеходния мост, бе проведена втора залесителна акция. По желание на живеещите в близост там бяха засадени 5 чинара от служители на администрацията на район „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“. В акцията се включиха Магдалена Данчева-ръководител на бригада „Нова градина”(гражданско обединение за общественополезна дейност- гр. Сливен), както и други представители на бригадата. От сдружението, съставено изцяло от доброволци, участват често в различни дейности по облагородяване на единствения по рода си парк в града под тепетата.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!