Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев кани всички миряни на 02.05.2021г. (неделя) от 11:00 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”, където ще бъдат осветени и раздадени козунаци за здраве и благополучие по случай светлия християнски празник Възкресение Христово. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Залесителна акция в зелената площ край „Борба” 1 се проведе в „Северен”.Служители на районната администрация съвместно с работници от ОП „Градини и паркове” и представители на фирма „Сити Пропъртис” ЕООД - дарител на посадъчния материал, участваха в инициативата.Засадени бяха широколистни фиданки: 5 лириодендрона, 5 червени дъба и 4 брези, както и храсти-4 рози и 6 лавровишни. „Продължаваме да обогатяваме зеленината на различни места в района, съобразявайки се с желанията на живеещите в близост.Искаме всяко кътче да стане по-свежо, по-красиво и по-привлекателно”, коментира кметът Стоян Алексиев, който активно се включи в мероприятието.

Понеделник, 26 Април 2021 15:37

Весел празник в ДГ „Бреза”

Децата от ДГ „Бреза” изнесоха концерт, посветен на Лазаровден, Цветница и Великден в двора на детското заведение с втори адрес бул. „Дунав” 69.Малчуганите изпълниха танци, песни и стихотворения, свързани с трите големи пролетни празника.Във фоайето на детската градина беше подредена тематична изложба. След тържествената част, с помощта на родители и учители, малките възпитаници на детското заведение засадиха 65 рози и 3 магнолии.Зелената инициатива протече под мотото „Роза засади, радост донеси и Великден посрещни”. „Благодарим за съдействието на кмета на район „Северен” г-н Стоян Алексиев за предоставените цветя и дървета, които ще донесат много красота и настроение в нашата детска градина”, сподели директорът й Нели Димитрова. „Похвална е инициативата да бъдат насадени тези чудесни рози-символ на България, създавайки у децата добро отношение към природата, която трябва да пазим и обичаме”, каза Стоян Алексиев. В знак на благодарност за оказаната от кмета помощ в доставянето на посадъчния материал, децата от II Б група му поднесоха изработена от тях и учителката им г-жа Филипова картина с акварелни бои, с изображение на Лазарка.

С различни екологични инициативи децата от ДГ „Славей” в район „Северен” отбелязаха Деня на Земята-22 април.По традиция всяка година на този ден малчуганите участват активно с организирани по групи мероприятия--интересни за децата, забавни и в същото време полезни. За празника на Планетата децата от големите групи подредиха изложба от отпадъчни материали - пана, колективни апликации, рисунки. Други възпитаници на ДГ „Славей” оформиха цветните лехи, като засадиха посадъчен материал, осигурен от родители и детското заведение. По-големите деца почистиха билковата леха в двора от съчки и плевели. Най-малките с помощта на учителите засадиха и поляха две туи, които ще обгрижват, докато растат и играят в детската градина. „Поздравявам колектива на ДГ „Славей” за това, че насърчава децата да участват в мероприятия, свързани с озеленяване и опазване на околната среда.Наш дълг е да учим малчуганите да обичат и да се грижат за мястото, където живеем-планетата Земя”, сподели кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 285

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!