Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани гражданите на патронен празник на НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“.Събитието ще се проведе на 19.06.2021 г. (събота) от 17:00 часа в парк „Рибница“. Очаква Ви пъстра палитра от изпълнения, представени от различните школи към читалището-изложба, балет, съвременни танци, пантомима, поп и джаз музика и народни танци. Входът е свободен! Заповядайте!

201 кг пластмасови капачки предаде кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, събрани в администрацията на района. „Благодарим на всички, които със своята активност и съпричастност за поредeн път подпомагат благородната инициатива.По този начин те допринасят за опазване на околната среда.Жителите на „Северен“ винаги са показвали своето сериозно отношение и загриженост към проблема“, похвали гражданите кметът на района Стоян Алексиев. Събраните средства от преработката на рециклируемите материали ще бъдат вложени в облагородяване на детски площадки, паркове, междублокови пространства и укрепване на детски съоръжения в района.

Нови придобивки зарадваха жителите в „Гагарин“. „Увеличихме и облагородихме зелените площи на входа на кв. „Гагарин“ за по-чист, по-зелен и по-красив район „Северен“, съобщи районният кмет Стоян Алексиев. Изградени са нови тротоари около блока, намиращ се на ъгъла на ул. „Кольо Фичето“ и бул. „България“, зад паметника на Юрий Гагарин.Премахнат е стар бетонов стълб на EVN, който възпрепятстваше преминаването на майките с колички и придвижването на възрастните хора.Поставени са 2 нови LED лампи.Монтирани са 4 нови пейки, за да се осигурят места за отдих на преминаващите. В кварталната градинка, намираща се около паметника на Юрий Гагарин, са засадени райграс и цветя- бегонии и пламък.

Шарен детски концерт зарадва малчуганите по случай най-хубавия празник 1-ви юни- Ден на детето.Събитието се проведе на сцената на парк „Рибница“ в район „Северен“. Малките възпитаници на ДЯ „Палечка“ зарадваха публиката с танците „Ежово хоро“, „Мамбо разходка“, „Танцувай с мен“ и танц с ленти. Богата празнична програма представиха различните детски музикални формации към ЦПЛР – ОДК – Пловдив .Тя започна с изпълненията "Фокстрот", "Брас бенд рок" и "Весела самба" на Младежка Духова Формация с ръководител Снежана Георгиева.Последваха няколко изящни танца, представени от Балет "Ера" с ръководител Кремена Антонова. Подготвителен Хор на Пловдивските момчета с диригент Борислава Благоева изпълни “Лято” и “Ваканция-ваканция”, а децата от Хор „Детска китка“ с диригент Джулия Узунова и корепетитор Соня Запрянова внесоха много забавно настроение с веселите песнички “Миши късмет”, “Тая лоша кака Мима” и “Дъга” . Детското тържество продължи с танц на малчуганите от Школа Художествена гимнастика и Джаз балет с ръководители Дарина Джурова и Елмира Младенова. Талантите от Младежка Духова Формация с ръководител Цветана Карагеоргиева изпълниха “Blue bossa”, "Бесис Блус", "Бавна Салса", а младите дарования от Хор на Пловдивските момчета с диригент Милка Толедова - "Все на мен ли". Любителите на танците имаха възможността да се насладят на изявите на Танцово Студио "Сияна Данс" с ръководител Марияна Дишлиева .В програмата се включиха и децата от вокална група „Бамбини“ с ръководители Снежана Донева и Димитър Донев. Младежки хор към ХШ „Стефка Благоева“ с диригент Борислава Благоева изпълни "Алилуя" и "Вечеряй,Радо" . Концертът завърши с народни песни и танци, които предизвикаха бурните аплодисменти на публиката.Децата от ФАФ "Куклици" с ръководители Виолета Щерева и Румен Монев изпяха „Родопска китка“, „Разорал дедо“ и „Търне, моме, Търне“ . Малчуганите от Фолклорен Танцов Ансамбъл "Иглика" с ръководител Венцислава Еленска изиграха хората „Мегданско“, „Четворно“ и „Северняшка вихрушка“. „Този прекрасен концерт показва за пореден път колко са талантливи децата на Пловдив. Пожелавам Ви творчески успехи и постоянство да развивате, усъвършенствате и представяте уменията си и на още по-големи сцени“, обърна се към младите артисти кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. В края на събитието бе разиграна томбола с награди за децата от публиката.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 292

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!