Пъстри сурвачки изработиха деца от 4 до 14 години в Коледната работилница, която се проведе в сградата на НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“ в район „Северен“. С помощта на Елена Буланова, която се занимава с работилница за плъстене на вълна "Диви ягоди", малчуганите с голямо желание направиха сурвачки с традиционните материали-вълна в различни цветове, пуканки, гевречета и ошав.След което взеха своите творения за вкъщи, готови да посрещнат Новата година и да сурвакат близки и роднини за здраве и берекет. Част от децата се включиха в друго интересно начинание-театрална работилница, ръководена от актрисата Виктория Христова.Те бяха облечени в костюми и с карнавални маски на любими приказни герои- Спайдърмен, Батман, принцеси, вълшебници и други. Всички се забавляваха много и в двете занимания, организирани НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018“.

Още един нов паркинг бе изграден в „Северен“, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Това е пореден изпълнен ангажимент към живущите на ул. „Благовест“ 18. Премахнати са старите гаражи и на мястото на дългогодишното „кално петно“ е изграден нов паркинг за 50 автомобила. Направен е и нов тротоар.

Две залесителни акции се осъществиха в район „Северен“. Служители на районната администрация съвместно с представители на ОП „Градини и паркове“ засадиха 7 липи и 1 чинар по улица „Стефан и Обрейко Обрейкови“ от №21 до №57. Втората инициатива се проведе в зелените площи до детската площадка на ул. „Борба“ №5-7, като бяха посадени 5 ясена и 2 магнолии. „Продължаваме с уличното залесяване там, където е необходимо.Наш основен приоритет е поддържането на зелената система в района и нейното разширяване, с цел по-чиста и по-добра околна среда“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Чудесно Коледно тържество със смесени мотиви-традиционен и Монтесори изнесоха деца от 3-та група „Маргаритка“ от ДЯ „Палечка“ в район „Северен“.Те рецитираха стихчета и изпълниха песнички-„Моите ръчички имат ръкавички“, „Пухкави снежинки“, „Чукат малките дечица малки кубчета в ръчица“ и други.Проведоха Монтесори занимание-„Приказка за питката“, в което героите-деца омесиха традиционната питка за Бъдни Вечер.След това малчугани, облечени в традиционни костюми, сурвакаха гостите с обредни наричания за здраве и берекет. „Нека уважаваме и спазваме хубавите български обичаи.Коледа е един вълшебен празник на чудесата.Пожелавам на всички деца и специалисти здраве, успехи и много сбъднати мечти.Нека наближаващите Коледни празници донесат на Вас и Вашите семейства топлина и домашен уют, хармония и благоденствие“, пожела на всички кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството. „Всяка година в белотата на декемврийската свята нощ Светът замлъква и очаква чудото.Коледарска песен звучи като молитва и благослов, бъдникът в огнището припламва, дал топлина на хората.Всяка Коледа изглежда красива, когато децата наоколо тичат, когато те гледат с надежда, че подарък голям ще получат“, каза директорът на ДЯ „Палечка“ Павлина Димова. Празникът уважиха още Стайко Танев-секретар на „Северен“ и Петя Кирова-главен експерт „Здравеопазване“ в района. В края на тържеството всички малчугани бяха зарадвани с подаръци от Дядо Коледа и Снежанка.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 336
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!