Великденски работилници за изработване на празнична украса се проведоха в ДГ „Марица“ в район „Северен“.Малчуганите твориха с помощта на своите родители, като бяха разделени на 6 групи. Инициативата е традиционна за детското заведение.Целта е стимулиране на творческите умения и креативност у децата и уважение към един от най-светлите християнски празници. След направата на красивите изделия, бе подреден Великденски базар във фоайетата на отделните групи.Той бе организиран в помощ на 9-годишната Никол Томова от град Пловдив.Тя е диагностицирана със злокачествен тумор на малкия мозък-медулобластом. Във всички групи бяха поставени специални кутии, в които родители и целия персонал на ДГ „Марица“ пуснаха определена от самите тях сума.Събраните средства ще бъдат преведени по банковата сметка на малкото момиченце.

Открит урок под надслов „Мисли зелено, събирай разделно“ се проведе в ДГ „Бреза“.Инициативата е съвместна на отдел „Екология и чистота“ в район „Северен“ и фирма „Булекопак“ АД.Лектор на събитието бе Виктория Гецова-регионален мениджър в компанията за Пловдив. Децата от 4-та група слушаха внимателно за разделното събиране на отпадъците от опаковки, за цветовете контейнери, как правилно да разпределяме отпадъка и за значението на разделното събиране за опазване на околната среда.След теоретичната част, последваха занимателни игри, свързани с темата. В края на открития урок малчуганите получиха подаръци. Гост на събитието бе Калоян Георгиев-заместник-кмет на район „Северен“.

Благотворителен Великденски базар под надслов „Да запазим усмивката на Тошко!“ бе подреден във фоайето на ДГ „Дъга“ в район „Северен“.Базарът е част от благородната инициатива „Доброто Продължава“, която се провежда от малчуганите и екипа на детското заведение от 2016 г. Тази година каузата е в помощ на 7-годишния Тошко Маневски, който е диагностициран с болестта на Дюшен. Великденската украса е изработена съвместно от деца, родители и учители. Пъстро тържество за Великден и за Доброто представиха малчуганите от 3 „Б“ група на ДГ „Дъга“.Те изпълниха песнички, танци и рецитираха стихчета, посветени на един от най-светлите християнски празници. „Целта на тази традиционна инициатива е децата да се научат на благотворителност и емпатия, да ги възпитаваме в съпричастност още от малки“, каза директорът на детското заведение Бойка Палийска. След официалното откриване, базарът бе разположен на двата входа на ДГ „Дъга“ от днес до 21 април.Празничните артикули имат цени, но закупилите ги могат да пуснат определена от самите тях сума в специална кутия.Събраните средства ще бъдат дарени по банковата сметка на малкия Тошко. От ДГ „Дъга“ приканват ЗАЕДНО да станем част от доброто и „Да запазим усмивката на Тошко!“

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 313
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!