ДГ „Космонавт“ в район „Северен“ е вече с обновен двор. Проектът е по инициатива на директора на детското заведение Десислава Тотева. Със заделени средства от бюджета на район „Северен“ и такива от ДГ „Космонавт“ над 500 кв. м. от площадното пространство са покрити с нови плочки. В момента дворът е с прекрасна Коледна украса в очакване на светлия християнски празник - Рождество Христово. „Адмирации за директора Десислава Тотева, която инициира този чудесен съвместен проект. Така децата ще имат възможност да играят в комфортна и безопасна среда, както и да провеждат своите занимания и празници на открито напролет“, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

С много музика и добро настроение пенсионерите от ПК „Надежда“ в район „Северен“ отбелязаха предстоящите Коледни празници. Дамите бяха приготвили вкусни изкушения по домашни рецепти, традиционни за дните около най-светлия християнски празник-Рождество Христово-зелеви сармички, туршия, тиквеник и други.Разказаха спомени от своята младост как с трепетно очакване техните близки са се събирали около трапезата и заедно са се потапяли в прекрасната семейна атмосфера. Някога са се спазвали много всички народни обичаи, а днес времената са други-по-модерни, взаимстват се елементи и от западното влияние, споделиха част от домакините на тържеството. „Пожелавам Ви тези хубави празници да Ви изпълнят с много вяра и надежда.Бъдете здрави, жизнени, сплотени, все така инициативни и нека имате много поводи да се събирате заедно и през Новата година.Запазете бодрия си дух и усмивките“, каза кметът на района Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството.Той подари на пенсионерите желан от тях подарък-телевизор. Празникът завърши с изпълнения на китка от народни песни и традиционно българско хоро.

Продължава уличното залесяване в район „Северен“, като днес се проведоха нови две зелени акции. Служители на районната администрация начело с кмета Стоян Алексиев, представители на ОП „Градини и паркове“ и петокласници от СУ „П.Кр.Яворов“ засадиха 7 ясена по бул. „България“ от №142 до №150.Всеки клас от „А“ до „Г“ посади по 1 дърво, като учениците обещаха да се грижат за своите фиданки. „Адмирации за директора на гимназията Пламен Стоилов и преподавателите, които стимулират децата с ентусиазъм и желание да се включат в залесителните инициативи, с което допринасят за по-зелен, по-чист и по-приветлив вид на района.Ще ги очакваме да вземат участие и в бъдещи мероприятия“, коментира кметът на района Стоян Алексиев. Втората залесителна акция се проведе в междублоковото пространство на ул. „Победа“ №44-54, в близост до новоизградения паркинг за 70 места, вече разполагащ с осветление, на което предстои включване.Там бяха засадени 6 чинара и 1 ясен.

Малки коледарчета посетиха кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев.Шестте момчета от подготвителна група от ДГ „Захарно петле“ бяха облечени в традиционните ефектни костюми с празнични орнаменти, вдъхващи символиката на светлия християнски празник.Малките юнаци носеха и обичайните геги в ръце.Те изнесоха кратка празнична програма, която включваше коледни наричания за здраве, щастие, берекет и късмет. Изпълниха песните „Коладе, ладе“, „Добри гости-коледари“ и танцът „Коледарче“. „Чудесно е, че Вашите преподаватели Ви учат да съхранявате старите български обичаи.Пожелавам Ви в тихата и свята Коледна нощ да получите най-желаните подаръци.Бъдете здрави, радостни, ученолюбиви и благословени!“, пожела на малките гости кметът на района Стоян Алексиев и им подари коледни къщички с лакомства и детски библии с българските традиции. Децата пък му поднесоха ръчно изработени предмети- пъстра българска сурвачка и проект „Моята Коледа“.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 336
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!