Във връзка с провеждането на инициатива „Регистрирай куче и спечели награда – 2020 г.“, посветена на 4-ти април – Международен ден за защита на безстопанствените животни, кметът на район „Северен“ – г-н Стоян Алексиев връчи награди на домашните любимци Ария (порода Кавалер Кинг Чарлс) и Бък (порода Английски кокер шпаньол). Те са регистрирани в системата на районната администрация с номера на картони 9230 и 9328 от техните стопани Василка Чочева и Боряна Велкова. Целта на кампанията е насочена към собствениците, които стриктно спазват разпоредбите в закона и ежегодно декларират притежаването на домашен любимец.

По подаден сигнал от директора на детското заведение Нели Димитрова за спукана тръба на парната инсталация, довела до спиране на отоплението и невъзможността ДГ „Бреза“ да функционира, последва навременна реакция на кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. Благодарение на неговата активна намеса бе извършен спешен авариен ремонт на водопроводната инсталация. Детското заведение е готово да посрещне малчуганите след Нова година.
Приключи залесителна кампания 2020 в район „Северен“. След няколко мащабни акции, проведени в по-големите паркове в района, както и редица по-малки залесителни инициативи, са засадени 107 широколистни и 88 иглолистни дървета. Ето разпределението на младите фиданки по места: -парк „Красива България“- 30 борa и 8 чинара; -в близост до новоизградената детска площадка на ул. „Борба“ №5-№7- 5 чинара, 2 липи, 1 магнолия, 4 бора и 5 аризонски кипариса; - ул. „Гюро Михайлов“- 4 липи и 1 кедър; - в зелената площ на детската площадка за безопасност на движението, намираща се на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ №21- 10 чинара, 8 японски клена, 4 магнолии, 10 бора и 4 кедъра; -парк „Рибница“- 12 чинара, 25 бора и 5 криптомерии; -парк „Моливчета“- 5 чинара; - в зелената площ пред „Луксор” (на бул. „България”)-3 каталпи; - зад СУ „П. Кр. Яворов” -1 чинар; - в градинката пред ул. „Билото“ в близост до детската площадка-2 кедъра и 1 кипарис; - по поречието на река Марица, в зелената площ, намираща се срещу булевард „Марица“ в периметъра от №19 до №57- 42 чинара; -ул. „Брезовска“ №33 ( в двора на Трето РУ-Пловдив)-1 ела; -в двора на НУ „Христо Ботев“-1 чинар; - бул. „Марица“, северна страна, срещу №57 -1 каталпа. От отдел „Екология“ на района отчитат успешна залесителна кампания и определят като свой основен приоритет опазване и поддържане на зелената система на „Северен“.

Соня Кискинова живее в район „Северен”.От 5г. е доброволец към БЧК-Пловдив.Преди това в продължение на 10г., докато работила като учител в Ангола, активно е участвала в дейността на организацията „Червен кръст без граници”. Пенсионираната учителка сега помага на нуждаещи се пловдивчани. Група нигерийски студенти по медицина са посетили БЧК-Пловдив и са били запознати с дейността и инициативите на доброволческата организация, разказа г-жа Кискинова. „От 1 октомври 2020 г. започна раздаване на храна по националната програма „Топъл обяд”.Храната се раздава на хора с ниски доходи всеки работен ден.Получава се на място в сградата на БЧК-Пловдив, намираща се на ул. „Стойчо Мушанов“ №48 срещу подпис на ползвателите на социалната услуга”, обясни Соня Кискинова. Готова храна получават и бездомници, сборният им пункт се намира зад ресторант „Стадиона”, като дарители предоставят хранителни продукти. От „Северен” приветстват граждани от района с подобен принос в обществото.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!