Децата от ДЯ „Дребосъчета“ посрещнаха Баба Марта.Тя бе облечена в народна носия и донесе на малчуганите мартенички в традиционната си кошница.След това се появиха Пижо и Пенда- други любими персонажи на този хубав празник. Децата започнаха да рецитират стихчета.Изпълниха песните: „Мартенички бели и червени“, „Врабчо и Баба Марта“, Песен за теменужката и Песен за минзухарчето. Включиха се в подвижните игри „Песен за кокичето“ , „На зелената морава“ и „Мечо и пролетта“. Накрая тропнаха хорце „Писнала гайда шарена“. Цялостната тематика на празника бе свързана с пробуждането на природата-появата на първите пролетни цветя и Мечо, който се събужда от дългия зимен сън и тръгва да бере жълто цвете в гората. Директорът на ДЯ „Дребосъчета“ Елена Попова приветства децата и гостите със стихотворение, посветено на месеца на обновлението за нов живот-март: „Нека Баба Марта дойде с пролетта. Нека тя ни донесе цветя. А със тях и слънце, и още топлина да идват новина след новина И всяка следваща-по-хубава да бъде тя. Месец март почука на вратата. Птички вече свиват си гнездата и пеят си щастливи песни. Желая Ви много интересни мартенски дни чудесни! Честита Баба Марта!“ Детското заведение посрещна Баба Марта с обновен интериор-цветни щори с изображения на детската дъга, килими на цветя и цветовете на дъгата и антибактериална настилка на помещенията. „Нека този прекрасен български празник донесе много здраве, щастие и веселие на всички деца в ДЯ „Дребосъчета“.А на медицинския персонал, който се грижи за тях и на техния директор Елена Попова-позитивни емоции и пролетно настроение“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството.Той се включи активно в направата на мартеница на живо, за да покаже, че родните традиции трябва да се спазват от малки и големи. Сред гостите на събитието бе и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.

Жители на район „Северен“ предадоха излезли от употреба електроуреди.На паркинга на кметството на адрес бул. „Цар Борис III Обединител“ 22А те оставиха ненужните вещи. На мобилния пункт бяха събрани стари и непотребни аспиратори, мобилни телефони, принтери, монитори, сирени за известяване, радиа, трансформатори, звънци, електрически кани, миксери, телевизори, касетофони, грамофони, клавиатури, мишки за компютър, кабели и други. „Благодаря на всички граждани, които се отзоваха на тази екологична инициатива. Рециклирането на електронните изделия е начин за опазване на ценните природни ресурси.По този начин се предотвратява вредното влияние върху почвата и водата, тъй като материалите, от които е изградено излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО), се разграждат трудно и бавно в околната среда“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

250 знамена по повод националния празник-3-ти март ще бъдат раздадени в кметството на район „Северен“ от 27.02.2023 г. (понеделник) до изчерпване на количествата-от 8:30 до 16:30 часа в стая №1 (Деловодство). „Знамето е светиня и национален символ на всяка държава.Затова нека поставим българския трибагреник на видимо място върху фасадата на сградата, в която живеем. На една от най-великите дати в българската история-3-ти март-да изразим своята почит и признателност към всички, загинали за Свободата на България“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Две нови залесителни акции бяха проведени в район „Северен“. В зелената площ на ул. „Васил Левски“ 95-99 бяха посадени 9 чинара, 4 американски ясена и 1 храстовиден вид- туя от служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“. Втората акция се осъществи в зелената площ на бул. „България“ 146 в близост до новата детска площадка.На мястото на 2 отрязани изгнили дървета беше извършено компенсаторно залесяване с 2 чинара. „Специални благодарности на дарителите, осигурили добре школувани дървета с диаметър на стъблото минимум 3 см. и височина 3 м. Продължаваме с обогатяването на зелените зони с такива видове, съобразявайки се със спецификата на местата за залесяване.По този начин се стремим да следваме нашaта мисия-постигане на по-чист въздух и по-добра среда за живот“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 340
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!