За трета поредна година педагозите на ДГ „Захарно петле“ подготвиха за своите малчугани представление „Лазарски венци – великденски камбани“, посветено на едни от най-светлите и почитани християнски празници – Лазаровден, Цветница и Великден. Учителите влязоха успешно в ролята на актьори и претвориха за децата следния сюжет: внучките (млади лазарки) пресъздадоха българските обичаи на тези светли празници, поучавайки се от своите баби.Идеята на инициативата бе да се покаже на малките възпитаници на детското заведение как старите предават знанията и уменията си на младите и така се съхраняват родните традиции и българския фолклор. Мероприятието се проведе на открито във вътрешния двор на детската градина, като представлението се игра 3 пъти, да се спазят противоепидемичните мерки и да не се смесват отделните групи. С много усмивки и добро настроение, малчуганите също се включиха в инициативата, като изпяха тематични песнички под музикален съпровод. „Важно е да умеем да пазим българските традиции и да ги предаваме на следващите поколения.Нашите наследници трябва да се гордеят с корените си и да тачат хубавите български празници”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев, който бе гост на събитието. В коридора на детската градина бе подредена красива Великденска изложба от предмети, изработени от деца и родители.

Нов тротоар от северната страна на изцяло преасфалтираната улица „Милеви скали” е изграден в район „Северен”.Той е с нови вибропресовани плочи. В тревните площи край него пред жилищни сгради с номера 3, 5, 7, 9, 11 бе извършено залесяване.Служители от администрацията на район „Северен”, ОП „Градини и паркове” заедно с представители на фирмата-дарител на младите фиданки засадиха 6 липи, 2 ясена, 1 туя смарагд, и 5 броя храсти евонимус. Зелената площ на детската площадка до „Милеви скали” 2 бе обогатена с 3 ясена, 3 явора и 1 червен дъб. В градинката на детската площадка зад бул. „Дунав” 176 бяха посадени 5 рози, 35 лавровишни и 3 броя ликвидамбър. „Благодарим на фирма „Сити Пропъртис” ЕООД за предоставения посадъчен материал за последните две залесявания.Поддържането и опазване на зелената система трябва да е приоритет за всеки гражданин”, каза кметът на района Стоян Алексиев.

Разнообразни инициативи подготвиха малчуганите от детски градини в „Северен” за светлите празници. Изложба по случай Великден бе подредена в двора на ДГ „Марица”.Кошници, макети с кокошчици, зайчета и селскостопански двор са част от интересните проекти, сътворени от деца и родители по случай големия християнски празник. Пъстра палитра от апликации и рисунки представиха малчугани от ДГ „Космонавт”.Децата от всяка група бяха подготвили още една изненада за родителите- тържество, което се излъчи в онлайн пространството.Малките възпитаници на детската градина, облечени в народни носии, изпълниха песни и рецитираха стихотворения за трите големи християнски празника-Лазаровден, Цветница и Великден.Децата се включиха и в традиционното боядисване на Великденски яйца. Децата от ДГ „Весела” изработиха картички и Великденски пана.Изложбата бе подредена в коридорите на детското заведение.Празнична украса грейна и на входната врата на градината. Благотворителен базар „В помощ на Дани” се проведе в двора на детска градина „Дъга”.На 3 отделни щанда, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, бе изложена Великденска украса, изработена съвместно от деца, родители и учители.Събраните средства от кампанията отиват в помощ на 3-годишното дете, което страда от детска церебрална парализа и се нуждае от лечение и операция в чужбина.Благотворителното мероприятие е част от инициативата „Доброто продължава”, започнала през 2017 г., възпитаваща децата чрез каузи, които помагат на хора в нужда.

Пейките в парк „Красива България” в „Северен” грейнаха в ярки цветове-жълто, червено, синьо и зелено.Служители от администрацията на районa и представители на „Градини и паркове” с ентусиазъм се включиха в боядисването им. „Парк „Красива България” е предпочитано място за отдих и разходка на гражданите.След като в началото на април посадихме млади фиданки, сега продължаваме да го облагородяваме. С новия, по-шарен облик, се надяваме хората с настроение да посещават парка и да се радват на свежите цветове, които ще ги посрещнат тук”, коментира кметът на района Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 285

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!