В ДГ „Захарно петле“ педагозите и децата от 3-та и 4-та подготвителни групи превърнаха пясъчник в билкова и зеленчукова градина. Те засадиха зеленчуци и билки, предоставени им от родител - земеделец. Със старание и любов децата се грижат за зеле, марули, мащерка, риган, мента и други билки. Учителите поставиха и декоративни огради, с които разграничиха различните растения. „Създаването на тази „Билкова и зеленчукова градина“ е част от екологичното възпитание на децата от предучилищна възраст. Този организиран процес на педагогическо взаимодействие е насочен към поставяне основите на положителното отношение на детето към природата чрез усвояване на знания за нея, формиране на интелектуални, нравствени, естетически качества и овладяване на подходящи начини за взаимодействие на детето с природата“, каза Тони Табакова-директор на ДГ „Захарно петле“.

Великолепен концерт под надслов „Лято, здравей!“ изнесоха младите дарования от „Арт Войс Център“ на сцената на парк „Рибница“ в „Северен“. Районният кмет Стоян Алексиев се обърна към участниците в концерта с думите: „Радвам се, че в нашия град има толкова талантливи деца и младежи, спечелили многобройни награди в редица конкурси в различни музикални жанрове.Пожелавам Ви да бъдете здрави и устремени към нови предизвикателства и успехи.Следвайте и смело сбъдвайте мечтите си.Желая Ви весело и щастливо лято, изпълнено с много приключения и приятни изненади“. Талантливите артисти изпълниха рок, поп, джаз музика, български и световни хитове. Децата от група „Магия мини“ изпяха песните „Маймунката Нео“ и „Детство мое“.Петгодишната Катерина Кънева - носител на Гран При от конкурс „Песенна палитра“ 2021г., изпълни „На баща си дъщеря“. Велина Сарелска , която е на 8 години и е лауреат на конкурси в България, Италия, Малта, зарадва присъстващите с прекрасно изпълнение на песента „Мама“.Четиринадесетгодишната тийнейджърка Ивайла Терзиева - победител в тв формата „Нова звезда“ по БТВ през 2019г., изпълни песента „Завинаги“. Поп песни на английски език поднесе на публиката Лидия Ганева. Петнадесетгодишната девойка, представила България на Детска Евровизия през 2016г. в Малта, живее във Финландия, но се върна в Пловдив специално за събитието. „Арт Войс Център“ е създаден като вокална школа за талантливи певци и групи през 2013 г. от неговия вдъхновител и главен вокален педагог Руми Иванова. През годините възпитаниците ѝ са носители на безброй отличия от конкурси по пеене, участници в ТВ програми, концерти и риалити формати. Някой от най-големите успехи са: - избирането на Лидия Ганева за представител на България на Детска Евровизия през 2016г –единственият избор, станал с реално гласуване и избор от Телевизионния формат „Децата на България са супер“ по БНТ1; - избора на Даниела Пирянкова отново във формат с пряко гласуване на жури и публика по БТВ през 2017 г. и най – големият - победата на последния ХFactor на 4Magic – група, създадена и ръкoвoдена от Руми Иванова. В момента в школата се обучават над 100 деца и младежи и работят 6 преподаватели по пиано, солфеж, народно, поп и джаз пеене. Школата е инициатор на проект “Пловдив – СтоЛица на песента“, съвместно с Биг Бенд Пловдив , както и на фестивала “Ноти по пясъка”, провеждан в Приморско вече 5 години. И в момента възпитаниците на школата са активни участници в културния живот на Пловдив. Един от върховите моменти в живота на „Арт Войс Център“ е запознанството и сътрудничеството с Пламен Димов – създател и ментор на световноизвестната рок група “Nightwish” и гостуването на голяма група – 17 младежи на фестивала в Китее -Finlandia през 2019г.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани гражданите на концерт на младите таланти от „Арт Войс Център“.Събитието ще се състои на 04.07.2021 г. (неделя) от 19:30 часа в парк „Рибница“. Зрителите ще имат възможността да се насладят на прекрасните изпълнения на група „Магия мини“, Катерина Кънева, Анна-Мария Гендова, Велина Сарелска , Тодор Борисов, Ивайла Терзиева, Лидия Ганева и още изпълнители от „Арт Войс Център“. Томбола с награди ще зарадва късметлии от публиката, като подаръците са осигурени от пловдивските компании “Chipolino” и “SPRINT”. Входът е свободен! Заповядайте!

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 292

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!