405 кг. пластмасови капачки предадоха от кметството на район „Северен“. Рециклируемите материали бяха събрани от трите метални сърца, разположени в парк „Моливчета“, парк „Рибница“ и парк „Надежда“. „Благодаря на всички активни и будни граждани, които за пореден път се включиха в инициативата „По-чист, по-зелен и по-красив район“.Приветствам Вашата съпричастност и участие към такива благородни каузи“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

С нови 25 дървета бе облагороден район „Северен“. Служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“ засадиха 6 бора в най-големия и оживен парк в района-„Рибница“. Предблоковото пространство на ул. „Пазарище“ №1-3 бе обогатено с 3 бора и 10 магнолии. В тревната площ на ул. „Победа“ № 17 бяха посадени 2 криптомерии, а в зелената площ на детската площадка за безопасност на движението, намираща се на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови №21“- 4 криптомерии. „Грижим се за зелената система на нашия район, като допълваме с подходящи дървесни видове както големите паркове в района, така и междублоковите пространства, градинките и по-малките зелени площи.За нас е важно гражданите да живеят в една по-чиста и по-приветлива околна среда“, коментира кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Продължава залесяването в район „Северен“.Служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“ засадиха 13 бора.9 от тях са посадени в зелените площи около Големия гигант- 5 от младите фиданки са до детската площадка, 2 пред блока на ул. „Филипово“ №16 и 2 срещу него. Парк „Моливчета“ също бе обогатен с 2 бора, а други 2 бяха засадени в градинката до детската площадка на ул. „Билото“. „Стараем се да облагородяваме различни места в нашия район, съобразявайки се с желанията на гражданите.Един от основните ни приоритети е борбата с мръсния въздух, както и постигането на по-красива и по-зелена околна среда“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

Нова залесителна акция бе проведена в район „Северен“.В зелената площ, заключена между ул. „Петър Шилев“ и бул. „Васил Априлов“, бяха засадени 9 бора от служители на районната администрация и представители от ОП „Градини и паркове“. „Продължаваме да облагородяваме онези места в „Северен“, където е необходимо. Стремим се към увеличаване на зелените площи, които са „белите дробове“ на района“, каза кметът Стоян Алексиев. Залесителните инициативи ще продължат и в следващите дни.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 307

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!