Дългоочакваната подмяна на дворната настилка в ДГ „Славей“ в район „Северен“ вече е факт.Тя е напълно реновирана с изцяло нови тротоарни плочи. „Малчуганите вече могат да се разхождат и да играят в обновеното дворно пространство“, каза директорът на детското заведение Любка Биволарска. Допълнително е направено ограничаване с бордюр на цветните лехи по групи, като децата засадиха луковици на различни пролетни цветя.

Курбан по случай празника на Свети Иван Рилски Чудотворец раздадоха днес в двора на църквата, носеща името на българския светец, от администрацията на район „Северен”. Храната бе осветена за здраве и благополучие от отец Лазар. Кметът на района Стоян Алексиев поздрави миряните и раздаде в купички за еднократна употреба пилешки курбан на 300 души. „Пожелавам Ви здраве и дълголетие.Нека Свети Иван Рилски Чудотворец Ви закриля от болести и несгоди.Нека вярата и надеждата са постоянни спътници в живота Ви!“, обърна се към гражданите Стоян Алексиев.

Kметът на район „Северен” Стоян Алексиев кани всички миряни на 19.10.2021 г. (вторник) от 10:30 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”, където ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички актуални противоепидемични мерки. Заповядайте!

СУ „П.Кр.Яворов“, което се намира в район „Северен“, вече разполага с обновена ограда в източната и северната части на двора. „На мястото на старата ограда, която бе напълно компрометирана и опасна за учениците и минаващите граждани към прилежащите пешеходни пространства, вече е изградена изцяло нова ограда.Тя е финансирана по подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“, част от „Общинска образователна програма за периода 2020-2022 г.“, каза директорът на СУ „П.Кр.Яворов“ Пламен Стоилов. Общата височина на обновената ограда е около 3 м., като тя възпрепятства преминаването на външни лица в неучебно време и създава сигурност. „Изказвам своята благодарност към Община Пловдив и към кметството на район „Северен“, с които осъществихме бърза и ефективна комуникация, спомогнала за реализирането на дейностите по проекта в срок“, допълни Стоилов. Училището има и още една нова придобивка-фитнес на открито.Тъй като все по-често се наблюдава затлъстяване и обездвижване при подрастващите, което налага търсене на превантивни мерки за справяне с проблемите от подобен характер, СУ „П.Кр.Яворов“ е намерило решение.Екипът на гимназията кандидатства за изграждане на многофункционален фитнес на открито, спечелен и финансиран по ПУДООС и Министерството на околната среда и водите.Той разполага с лостове за набиране, шведска стена, хоризонтална стълба, халки за гимнастика, уред за коремни преси, двойна успоредка и стойка за лицеви опори.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 298

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!