Празничен спектакъл, посветен на Трети март-Освобождението на България, изнесоха деца от ДГ „Весела“ в район „Северен“. Малчуганите от IV „А“ група, част от които облечени в традиционни четнически униформи, рецитираха стихчета, изпълниха песни и патриотични танци, посветени на героите, загинали за свободата на Отечеството. В края на тържеството възпитаниците на ДГ „Весела“ развяха гордо български знамена, след което прозвуча националният химн. Директорът на детското заведение Наталия Коева поздрави децата по повод Трети март.„Пожелавам Ви да се гордеете, че сте българи и винаги да носите България в сърцето си“, каза тя. Специални гости на събитието бяха секретарят на „Северен“ Стайко Танев и главният експерт „Образование и култура“ на района Магдалена Георгиева.

Възпитаниците на седемте детски градини в район „Северен“ са готови да посрещнат Баба Марта.С много ентусиазъм и майсторство децата създадоха красиви произведения. Пъстри мартенички подредиха децата от ДГ „Бреза“.С класическите Пижо и Пенда, подкови за щастие и късмет и други червено-бели творения малчуганите украсиха табло в детското заведение. „Като мартенички чудни, като най-безценен дар, да сте здрави, да сте умни и усмихнати със чар“-това прекрасно пожелание в рими отправи към своите възпитаници директорът на ДГ „Бреза“ Нели Димитрова. Малчуганите от ДГ „Космонавт“ изработиха мартенички- апликации с първите предвестници на пролетта-щъркели, бяла лястовица и различни цветя.Сред прекрасните творби се открояват дървени лъжици с бобени, царевични и житни зърна-за здраве и берекет.Направен е и по-новаторски вариант на Пижо и Пенда. Децата от ДГ „Весела“ направиха мартенички- апликации- сърца, цветя и ръчички-като символ на приятелство и подкрепа.С помощта на родителите си те украсиха кошничка, цъфнало дърво и Баба Марта.Част от произведенията ще бъдат подарени на Дома за възрастни хора в квартал „Кючук Париж“. Табло от красиви мартенички бе изложено в ДГ „Дъга“.Част от творенията са изработени от деца и родители в домашна обстановка, а други-от деца и учители в детската градина.Червено-белите произведения са направени от конци, като са допълнени с пролетни мотиви-апликации от цветя и щъркели. Малчуганите от двете сгради на ДГ „Захарно петле“ подредиха богата изложба от мартенички и пролетни пана, направени съвместно с родители и учители. Използвани са различни природни материали и техники. Зайчета, щъркели, лястовички, цветя, дръвчета и гъбки са част от прекрасните апликации.Изработени са Пижо и Пенда в народни носии. Изложбата на ДГ „Славей“ е композирана във фоайето на детската градина за радост на децата и учителите.На 1-ви март тя ще бъде изнесена в двора на детското заведение, за да могат да я разгледат родителите.Традицията за аранжиране на такава изложба в ДГ „Славей“ датира повече от десетилетие.Мартеничките са изработени с помощта на родители и учители. В детска градина „Марица” бяха подредени табла с мартеници, като съвместните проекти са изработени от деца и родители по групи.Традиционните Пижо и Пенда, пролетни пана с цветя и щъркели на фона на българския трибагреник, са само част от прекрасните творби. На 1-ви март всяко дете ще презентира пред групата си изработените мартенички. „Поздравявам всички учители в детските градини, които стимулират творчество и креативност у нашите деца.Благодаря на родителите за помощта, която оказаха на малчуганите при изработването на тези прекрасни мартенички.А на децата пожелавам здраве, радост и нека се учат да съхраняват хубавите български традиции“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев.

200 знамена по повод националния празник-3-ти март ще бъдат раздадени в кметството на район „Северен“ от утре- 25.02.2022 г. (петък) до изчерпване на количествата-от 8:30 до 16:30 часа в стая №1 (Деловодство). „Нека поставим българския трибагреник на видимо място върху фасадата на сградата, в която живеем. 3-ти март е знаменателна дата в българската история, която трябва да почетем с признателност към делото на героите, отдали живота си за свободата на Родината“, заяви кметът на „Северен” Стоян Алексиев.

Разширението на ул. “Мария Кюри” зад хотел “Марица”, за което настояваха много от гражданите от район “Северен” и не беше включено по Водния проект, вече се реализира. „Благодаря на зам.- кмета по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев за адекватната реакция и съдействие при изпълнението на този проект“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 307

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!