Съвместна акция на доброволци, служители от администрацията на „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“ по почистване на междублоковите пространства се проведе на бул. „България“ №88 и №92 и зад блоковете на ул. „Галилей“ №2, 4, 6, 8, 10. Инициативата „Да изчистим междублоковите пространства ЗАЕДНО!“ е по идея на Тина Димитрова и група граждани, живеещи в близост. Дамата е заимствала добрата практика от Италия. „Живях и работих 10 години в град Римини.Там всички хора почистват пред жилищата си, а общината се грижи за поддържането на улиците.Искам добрият пример от Италия да го пренесем в нашия прекрасен град-Пловдив.Нека младите родители активно участват в подобни инициативи, за да може техните деца да играят на чисти пространства, а възрастните им близки да отдъхват на почистени пейки“, призова съседите си Тина Димитрова. „Опазването на околната среда е сред основните приоритети на район „Северен“.Поздравявам активистите, които взеха участие в днешното мероприятие за тяхната будна гражданска съвест и желание да почистим този периметър заедно.Включвайки се в тази екологична инициатива, искаме да покажем, че всеки гражданин може да допринесе за поддържане на междублоковите пространства в един по-чист и по-приветлив вид“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Тина Димитрова благодари на районния кмет и на представителите на администрацията за оказаното съдействие при почистване на въпросните места.

По инициатива на г-жа Димитрова и група граждани, живеещи на бул. „България“, съвместно със служители от администрацията на район „Северен“ и кмета г-н Стоян Алексиев на 16.08.2021г. /понеделник/ от 09:30 часа, ще се проведе акция по почистване на междублоковото пространство от бул. „България“ № 92, където ще бъде и сборният пункт. Съвместната акция на доброволците и район „Северен“ има за цел да обедини повече активисти и да продължи инициативите в тази посока - за един по-красив и по-чист район! По време на събитията ще бъдат спазени всички предписани мерки за безопасност с нужната дистанция, осигурени консумативи, дезинфектанти, ръкавици, чували за събиране на смет.

Нов детски кът-билкова градина е заменила пясъчника в ДГ „Весела“ в район „Северен“.Реализацията на проекта е осъществена с помощта на Димитър Панайотов, родител на дете от градината. Малчуганите от I-ва „А“ група съвместно с родители и под ръководството на преподавателите г-жа Вилиана Узунова и г-жа Нина Петкова засадиха различни билки-магданоз, джоджен, мента, мащерка, риган, босилек, чубрица, копър, както и цветя. Изкуствените дървени цветя, които украсяват билковия кът, са оцветени в свежи тонове-жълто, оранжево и червено.Те допринасят за колорита и слънчевия облик на двора на детското заведение.Около т.нар. „цветарница“ са увити декоративни тикви и други растения. „В изпълнение на заповедта на РЗИ за премахване на пясъчниците, решихме да го превърнем в своеобразен оазис, където децата да полагат грижи и да отглеждат билки и цветя“, каза директорът на ДГ „Весела“ Наталия Коева.

От  23.07.2021г. 10 часа започва изплащането на възнагражденията за членовете на СИК за Парламентарните избори 11.07.2021 година.

Моля заповядайте на каса стая 6 в сградата на район "Северен".

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 292

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!