Две нови залесителни акции бяха проведени в район „Северен“. В зелената площ пред ул. „Самара“ 13 бяха посадени 7 чинара от служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“. Втората акция се осъществи в зелената площ на ъгъла на бул. „България“ и ул. „Победа“, където бяха засадени 4 американски ясена. „Специални благодарности на дарителите, осигурили добре школувани дървета с диаметър на стъблото минимум 3 см и височина 3 м. Благодарим и на гражданите, които с желание се включиха в двете инициативи.Заедно работим за поддържането на по-чиста и по-зелена околна среда“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Акция по репатриране на стари автомобили бе проведена в район „Северен“. Отстранени са изоставените коли от следните адреси: "Марица" 53, "Галилей" 14, "Колю Фичето" 7а, "България" 116, "Брезовска" 34, "Сакар планина" 20 и "Момчил войвода" 11. „С поредната акция по репатриране освободихме още 7 места.Така постепенно решаваме наболелия въпрос с паркирането, като вдигаме излезли от употреба МПС-та“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Повечето собственици доброволно премахнаха неизползваемите коли, с което съдействаха на районната администрация. Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните три месеца и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 164 и 032/901 199.

Чудесен празник сътвориха децата от 4-та „Б“ група в ДГ „Космонавт“ в район „Северен“ по случай 3-ти март.Пред погледа на своите родители те пресъздадоха историята на България от нейното основаване от Хан Аспарух до Освобождението й. Тържеството включваше патриотични песни, посветени на Родината-„Високи сини планини“, „Край Босфора“, „Песен за Левски“, „Боят настана“ и „Къде си вярна ти любов народна“.Малчуганите изпълниха Танц за България , както и театралната сценка „Заветът на Кубрат“. Част от момчетата бяха облечени като важни исторически личности от различни периоди в историята на България-Хан Аспарух, Хан Кубрат, Цар Симеон и други.Останалите деца бяха в български народни носии, като момичетата се открояваха в ярки и красиви традиционни носии. „Искам да поздравя малките певци и актьори за прекрасното им представяне, а преподавателите и директора на ДГ „Космонавт“ Десислава Тотева-за отговорността и желанието, с които работят с децата.Хубаво е когато те още от малки се възпитават в любов към Родината и признание към великите личности, оставили своя отпечатък в историята на България“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на празника. На събитието присъства и секретарят на район „Северен“ Стайко Танев.

Патриотичен рецитал по случай националния празник 3-ти март под надслов „България родна и свята“ изнесоха деца от 4 „А“ група от ДГ „Дъга“. С ентусиазъм и приповдигнато настроение малчуганите рецитираха стихчета за Родината.Стихотворенията оживяваха с велики образи от историята-Левски, Ботев, Раковски и красиви снимки на България, благодарение на мултимедията. Децата изпълниха песните "От тук започва България", "Молитва за България", "За моята слънчева България", както и танците „Мажоретки“ и „Маршировка“. Украсата бе направена от балони, аранжирани тематично за празника в бяло, зелено и червено.Момичетата бяха облечени с бели трика, червени полички и зелени колани, а момчетата-с бели ризи и черни панталони. „Искам да поздравя децата с националния празник-3-ти март.Нека обичаме Родината си не само защото е красива, но и защото е с древна и богата история.Приветствам педагозите и директора на ДГ „Дъга“ Бойка Палийска за добрата организация на празника и за това, че обучават малчуганите да се отнасят с любов и преклонение към България и нейните славни герои“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.Той получи подарък мартеница, изработена от плъстена вълна с елементи на националния трибагреник.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 340
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!