От 08.03.2021 г. (понеделник) започва оформянето на короните на дърветата по ул. „Брезовска” в участъка от №2 до №81.Администрацията на район „Северен“ моли гражданите, живеещи в този периметър, да съдействат за освобождаване на пътното платно от автомобили. Oт районното кметство апелират при шофирането в този участък водачите на автомобили да бъдат внимателни.

Деца от три детски градини в район „Северен” ще изненадат своите майки с оригинални подаръци в чест на празника. Малчуганите от ДГ „Весела” са изработили с много усърдие красиви произведения-пъстри картички, гривни и букетчета от пролетни цветя, кошнички, панделки и пеперудки от цветна хартия.Те ще изнесат и онлайн представление с песни и стихотворения, посветени на празника. С природни материали-зърна от леща, боб и царевица, памук и хартия, нестандартни картички са сътворили възпитаниците на ДГ „Бреза”.Те също са подготвили китка от песни, танци и стихчета, които техните родители ще могат да наблюдават онлайн. Изложба от картички и фигурки от картон с предвестниците на пролетта-лястовички, калинки и пеперудки са подредили децата от ДГ „Дъга” в чест на 8-ми март. По този начин малчуганите ще изразят своята любов и признателност към най-святата жена-майката. „Радвам се, че продължаваме да спазваме българската традиция, като възпитаваме у децата почит и уважение, внимание и обич към жената и майката”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

Децата от ДГ „Захарно петле” бяха подготвили репертоар от песни, танци, кратък етюд и стихове за героите, отдали живота си за свободата на България.Родителите на малчуганите имаха възможността да гледат изявите им онлайн на живо и на запис в социалната мрежа Фейсбук. Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев приветства патриотичното мероприятие на ДГ „Захарно петле” по случай националния празник 3-ти март. „Поздравявам малките възпитаници на ДГ „Захарно петле” с прекрасната инициатива, в която те пресъздават събитията отпреди 143 години.По този начин децата се възпитават в родолюбие-да пазят историческата памет и да тачат всички, посветили живота си на Отечеството”, каза Стоян Алексиев.

Район „Северен” приветства инициативата „Творчески работилници”, в която участваха децата от детски градини с изработването на мартеници. В ДГ „Захарно петле” малчуганите с помощта на родителите си са изработили пъстра палитра от мартенички, използвайки за своите произведения конци, хартия, мъниста и естествени материали.Отделните групи са направили и колективни макети от различни мартеници, изобразяващи през техния поглед Пижо и Пенда.С част от творенията ще бъде подредена изложба във фоайето на детското заведение, а останалите малките възпитаници на ДГ „Захарно петле” ще подарят на своите близки. В детска градина „Марица” традиционно се провеждат отворени работилници за мартеници под надслов „Мама, татко и аз”, но тази година поради епидемиологичната обстановка проектите са осъществени в домашни условия.Малчуганите ще покажат своите творби в градината, като на 1 март всяко дете ще презентира пред групата си изработените мартенички.Тази инициатива цели развиване на комуникативните им умения. Децата от ДГ „Космонавт“ със своите сръчни ръчички и с помощта на учителите си са сътворили красиви и пъстри мартенички. Те носят послание за здраве и късмет, радост и надежда на семейство и приятели.Изработването на мартенички е стара българска традиция, съхранена от поколенията.Възпитаниците на детското заведение ще закичат с направеното от тях любимите си хора. С изработените от тях мартеници съвместно с учители и родители, децата от ДГ „Славей” организираха изложба в двора на детското заведение при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. „Творческите работилници стимулират развитието на умения и изобретателност у децата.Мартеничките, които изработиха малчуганите, носят радост на тези, които ще окичат с тях”, каза кметът на район „Северен” Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!