Междублоковата градина, намираща се на бул. „Васил Априлов“ 146 в район „Северен“, бе обогатена с още 5 бора.В залесителната акция взеха участие служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“.В края на миналата година в зелената площ до игрището бе извършено компенсаторно залесяване с пирамидални дъбове. „След като изградихме чисто нови детска площадка, пейки, LED осветление, тротоарни алеи и комбинирано фитнес съоръжение на открито, днес направихме цялостно залесяване на междублоковата градина.Изградихме и нова беседка, нека се ползва със здраве от гражданите.На информационната табела допълнихме стихотворението на Иван Вазов „Училище“ с пожелание към децата за весели и безопасни игри на цветната детска площадка.Искаме междублоковата градина да се превърне в мултифункционално прекрасно кътче за игра, спорт и отдих на живеещите в близост.Акцентирахме върху озеленяването за по-чист въздух и по-красива околна среда“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев. По желание на гражданите бяха засадени и 3 ясена до новоизградения паркинг на бул. „България“ 49-51.

Спектакъл „Празник в гората-най-добрата майка“ представиха малчуганите от I„A“ група от ДГ „Космонавт“ в район „Северен“. Две от преподавателките влязоха в ролите на Разказвача и Бухала.Децата се превъплътиха в малки животинчета- зайчета, мечета, козлета, лисичета и врабчета. Разпределени на малки групи, те изпълниха стихчета за техните майки и танцуваха.Задачата на мъдрия Бухал бе да реши коя е най-добрата майка на животните в гората.На финала той отсъди, че всички майки са еднакво добри. Възпитаниците на ДГ „Космонавт“ изпяха песните „Онче, бонче“, „Де да можех само“ и „Изгуби си Веселинка коланчето“. В края на тържеството децата, облечени в народни носии, се хванаха на кръшно хоро. Специален гост на събитието бе кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който поздрави децата за интересния спектакъл.

Прекрасни подаръци подготвиха малчугани от ДГ „Космонавт“ в район „Северен“ за своите майки по случай 8-ми март.Децата сътвориха красиви картички с различни цветя и сърца-апликации и рисунки.Във всяка картичка има стихотворение, посветено на женския празник.С помощта на своите преподаватели те изработиха гривни от мъниста и хартиени кутии с медал и картичка-сърце. На табло в детската градина е отправено послание на учителите към майките, част от което гласи: „Бъдете нежни и красиви, възторжени и вдъхновени“. За всички дами са аранжирани и кошнички с пъстроцветни иглики. Майките ще получат всички тези чудесни подаръци на 8-ми март.

НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018" в район „Северен“ даде старт на ремонта на новия си дом.След решение на Общински Съвет Пловдив миналата година, читалището получи общинско помещение за безвъзмездно ползване.Сградата се намира на ул. „Филипово“ 37.Решението е взето по предложение на кмета на района Стоян Алексиев. Служителите на читалището сами финансират ремонтните дейности.Помещението се нуждае от основен ремонт.Започнало е премахването на пропадналите тавани и амортизираните от влагата стени. Очаква се при благоприятни метеорологични условия до 2 месеца сградата да бъде приведена в добър вид, за да посрещне НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018". През 2009 г. е създадена малка танцова школа, която се разраства до школа с над 300 танцьори, четирима хореографи и танцови зали на пет различни локации в града. В нея танцуват хора от различна възраст, с различни професии. В годините след много участия, фестивали, проекти, концерти, се вижда нуждата на хората, на децата да имат място, където може да се развива култура, да се съхранява и развива българския фолклор.Тогава възниква идеята за учредяване на читалище. През 2018г. започва работа най-младото читалище в Пловдив. За краткото време, през което то работи, се формират школи в областта на изкуствата и науката, сред които –народни танци, балет, съвременен танц, пиано и солфеж, школа по поп и джаз пеене, рисуване, математика, пантомима, везба и английски език. Подбран е екип от професионалисти, които да работят с децата. НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018" организира редица мероприятия със съдействието на район „Северен“ и с подкрепата на районния кмет Стоян Алексиев. Читалището печели и работи по проекти на Община Пловдив. В района на читалището няма друго средище, където децата могат да се запознаят с различни изкуства. Обучават се вече над 160 деца в различните школи. Създадена е и библиотека с над 6000 заглавия от българската и световна класика и специален раздел за изкуство и фолклор, като амбицията на НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018" е да направи най-голямата колекция от книги за българския фолклор. Името, което носи читалището, е на доайена на българския сценичен фолклор – проф. Кирил Дженев и целта е да се продължи запазването и разпространението на българския фолклор и българското сред децата. „Благодаря на кмета на район „Северен“ г-н Стоян Алексиев и на цялата администрация за съдействието, което ни оказаха, за да може НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018" да намери своя дом!“, заяви секретарят му Петя Маринова. „Гордеем се, че на територията на района имаме читалище, което да предлага на децата толкова богата палитра от науки и изкуства, където малчуганите могат да развиват своите умения.Те заслужават да разполагат с помещение, което да им осигури стабилност и спокойствие при осъществяване на дейностите“, каза районният кмет Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 307

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!