Хубавото време в началото на април благоприятства старта на залесителна акция, която се проведе в парк „Красива България“ в район „Северен“. Служители на районната администрация съвместно с представители от ОП „Градини и паркове” засадиха 12 чинара и 3 бора. „Продължаваме да обогатяваме парка с още широколистни и иглолистни дървета, след като миналата есен направихме мащабна залесителна акция тук.Искаме „Красива България” да се превърне в едно приятно място за разходка и почивка на гражданите”, каза кметът на района Стоян Алексиев.Той се включи активно в мероприятието и сподели, че предстоят още залесителни инициативи в „Северен” с цел увеличаване на зелените площи-„белите дробове” на града, за по-чист въздух.

Район „Северен” започна изграждането на трети поред паркинг за нуждите на живеещите в пространството, заключено между улиците „Филипово”, „Райна Княгиня” и „Васил Левски” (Големия Гигант). Той ще разполага с 30 паркоместа, тротоар с изцяло ново осветление и обособен джоб за контейнери за смет. За по-чист въздух ще бъдат засадени и нови дървесни видове в зелените площи.

Поради подмяна на тръби във връзка с Водния проект по улиците „Генерал Кутузов”, „Ладога” и „Петър Шилев” се е наложило периодично прекъсване на водоподаването към ДГ „Захарно петле” и ДЯ „Палечка”.За да осигури вода в посочените детски заведения, район „Северен” е предоставил бидони за вода за хигиенни нужди. С оглед превенция на нежелани епидемични ситуации, ръководствата на детските заведения са закупили галони с минерална вода за питейни нужди, чието съдържание е подходящо за възрастта на децата.Ползването им се осъществява при стриктно спазване на санитарно-хигиенните норми.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 278

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!