За радост на малчуганите в район „Северен“ парк „Моливчета“ се сдоби с нова придобивка-чисто нова детска площадка.Тя разполага с: комбинирано съоръжение, мини въртележка и клатушка.Настилката е ударопоглъщаща, пригодена да предпазва децата от травми.Аранжирана е в два цвята-червено и зелено. „В този прекрасен и оживен парк „Моливчета“ вече имаме цветен детски кът, който да вдъхновява децата за много весели игри.С изграждането на детската площадка, красивият ни парк придобива още по-атрактивен вид и се надявам той да бъде посещаван от много родители с малки и по-големи деца“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Етническите общности в Пловдив- руснаци, евреи, арменци, италианци, турци и българи създадоха нова Градина на толерантността .Четвъртата такава бе направена в район „Северен“. В зелената площ между ул. “Ян Хус” и бул. „Васил Априлов“ бяха засадени 7 дървета от вида лейландски кипарис. Всяка народност посади по една фиданка, а живот на седмата бе даден съвместно от всички присъстващи общности. В инициативата се включиха председателят на Фондация „Заедно“ Лалка Златанова (българска общност) и представителите на останалите общности във фондацията- Хрипсиме Нурикян (арменска общност), Давиде Кристиано (италианска общност), Ахмед Пехливан (турска общност), Олга Атанасова (руска общност), председателят на ОЕ „Шалом“ Светлозар Калев (еврейска общност), Кристиян Ангелов-председател на младежката организация на ОЕ „Шалом“ (еврейска общност), както и младежи от различните общности.Участваха още служители на общинската администрация на район „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“. Гост и активен участник в инициативата бе и заместник-кметът на „Северен“ инж. Илиян Козарев.Той пожела да се запазят и в бъдеще традициите Пловдив да бъде прекрасно място за съжителство и толерантност между отделните общности в града. Инициативата на фондация „Заедно“ се осъществи съвместно с младежката организация на ОЕ „Шалом“ в града под тепетата и със съдействието на кметството на район „Северен“.От 2018 г., всяка година на Международния ден на толерантността- 16 ноември общностите засаждат по 7 дървета в различните райони на Пловдив. Етно градини има вече в районите „Централен“, „Тракия“ и „Източен“. Градините на толерантността в Пловдив се създават като послание за мир и разбирателство между представителите на етнически и религиозни общности в града на тепетата.

От пенсионерски клуб „Надежда“ предоставиха 45 кг. пластмасови капачки на район „Северен“ и така се включиха в акцията за „По-чист, по-зелен и по-красив район“. Общо 274 кг. капачки бяха предадени от районното кметство, като те са събрани от металните сърца, разположени в парк „Моливчета“, парк „Рибница“ и парк „Надежда“. Администрацията на „Северен“ благодари на пенсионерски клуб „Надежда“ за участието им в екологичната инициатива и приветства всички съвестни граждани, които с желание помагат в подобни мероприятия.

На 04.11.2021г. бяха съставени три броя фишове от ОП „Чистота“ в присъствието на служители на 3-то РУ Пловдив и служители на район „Северен“ – Община Пловдив за нерегламентирано смесване на отпадъци и изхвърляне по начин, затрудняващ рециклирането на ул. „Напредък“ срещу сградата на КАТ - Пловдив. На нарушителите е наложена глоба в размер на 50 лв. по чл. 92, ал. 2 от Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив и по чл. 39, ал. 2 от Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН).

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 298

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!