ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“ отбеляза Международния ден на детската книга чрез различни инициативи, свързани с детската литература. Той се чества на 2 април в много страни и има над 50-годишна история. Малчуганите от детското заведение слушаха и гледаха с интерес драматизации на народни приказки, представени от своите учители. Докоснаха се до вълшебния свят на детската книга с приказен карнавал. Маскирани като принцеси, познати любими герои - Пепеляшка, Червената шапчица, рицари с доспехи, пеперуди, Вълкът, те изпъстриха двора на детската градина. Под звуците на любими детски песни, малките възпитаници на детската градина дефилираха, пяха и танцуваха. Децата от трета възрастова група рисуваха известни приказни герои, а малчуганите от четвърта група създадоха свои книжки, илюстрирани с герои от познати приказки, като с ентусиазъм се включиха и в драматизации на обичани приказки като „Червената шапчица“.

Тошко Маневски е от гр. Пловдив и е само на 7 годинки.За съжаление Тошко е диагностициран с болестта на Дюшен.Това е вид мускулна дистрофия. Заболяването протича тежко, като последствията могат да бъдат фатални. Шансът Тошко да подобри своето състояние дава турска клиника, която ще проведе метод за вливане на стволови клетки.Становището на проф. Ердал Карайоз от Лив Хоспитал в Истанбул е да се направят две вливки на стволови клетки през 15 дни.Всяка вливка струва 9000 евро. Сумата, която се събира по дарителска сметка, е 18 000 евро. Нека помогнем на Тошко да живее пълноценно и да има бъдеще! Вярваме, че има добри хора, които искат прекрасната му детска усмивка да не спира да грее на лицето му. БАНКОВА СМЕТКА: BIC: UNCRBGSF BG14 UNCR 7000 1524 8220 67 ТИТУЛЯР: ТОШКО ДИМИТРОВ МАНЕВСКИ

Танцов конкурс „Дановци танцуват“ се проведе в двора на СУ „Христо Г. Данов“ в район „Северен“.В него взеха участие деца от подготвителните групи до VI клас.Те бяха разделени на три възрастови групи, като след представяне на три танца, от всяка бе излъчен победител. Подготвителните групи изпълниха Джиновско хоро, Тракийска ръченица, Танцова композиция (ръченица). По-големите ученици представиха Дайчово хоро, Дунавско хоро, Право хоро, „Елено, моме“, Сиртаки, Самоковско хоро, „Свищовско пролетно настроение“ и други композиции на хора. „Радвам се, че малчуганите с толкова желание, ентусиазъм и енергия се включват в изпълнението на народните танци.Нека съхраняваме хубавия български фолклор и го предаваме на следващите поколения“, каза на старта на мероприятието кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на събитието. „Целта на този танцов конкурс е да се мотивират децата за творческа изява, за повдигане духа на българина и запазване на традициите на българските танци“, каза директорът на учебното заведение Гергана Аврамова. Тричленно жури в състав: проф. Николай Цветков, Венцислава Еленска и Тома Карапаунов определиха призьорите. Победителите в трите отделни възрастови групи се окичиха с купи и медали.Голямата награда спечелиха малчуганите от V „А“ клас.Награди получиха всички участници-книги, тефтери и други учебни пособия, осигурени от издателство „Просвета“.За всички деца бяха изготвени грамоти за поощряване на участието им в подобен род конкурси.

     Уважаеми граждани, по повод ежегодното почистване на територията на града, Община Пловдив организира поредното такова, което ще се състои на 02.04.2022 г. от 10:30 ч. до 16.30 ч., под надслов на акцията „Чисто зелено“, като призоваваме всички желаещи да се включат.

   Пунктовете със служители на район „Северен“, разположени за получаване на материали (ръкавици и чували), както и допълнителна информация в деня на акцията са на следните адреси:

  1. 1.ПАРКА НА ЪГЪЛА МЕЖДУ УЛ. „МИЛЕВИ СКАЛИ“ И УЛ. „БАРИКАДИТЕ“   /КВ. „ГАГАРИН“/;
  2. 2.СГРАДАТА НА КМЕТСТВО „СЕВЕРЕН“;
  3. 3.ПАРК „МОЛИВЧЕТА“ ДО ПЕШЕХОДЕН МОСТ;
  4. 4.КВ. „ЗАХАРНА ФАБРИКА“ – ДО М-Н „МИСОТА“, УЛ. „ПАНТЕЛЕЙ ГЕНОВ“;
  5. 5.ПАРКА НА БУЛ. „ВАСИЛ АПРИЛОВ“ № 146, ДО Р-Т „ХИТЪР ПЕТЪР“;
  6. 6.ЗЕЛЕНАТА ЗОНА НА Р. МАРИЦА /СРЕЩУ УЛ. „ЛУДА ЯНА“/.

 

   Допълнителна информация за район „Северен“: отдел „Екология и чистота“ – 032/901 164 и 032/901 199.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 307

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!