С пъстро тържество НУ „Христо Ботев“ в район „Северен“ отбеляза своя патронен празник, който премина под мотото „Страниците оживяват“.Темата на празника бе свързана с иновативния проект на училището „Вдъхновени от книгите“. Ученици рецитираха откъси от популярни детски произведения, изпяха песни-„Вълкът от приказките“, „Тичайте, тичайте“, „Празник“ и „Браво, браво“. Виртуозно изпълнение на пиано прозвуча от младия талантлив възпитаник на НУ „Христо Ботев“ Борис Дюлгеров от IV „Г“ клас с класен ръководител Виолета Иванова.Представена бе и мини театрална постановка „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери. В богатата програма присъстваше български фолклор в изпълнение на ученици от II клас.На празника имаше и красиви танци- акробатичен рокендрол. Финалът на прекрасното тържество бе даден с песента „Детска планета“ в изпълнение на Велина Сарелска от III „Б“ клас с класен ръководител Светла Шопова. „Приветствам НУ „Христо Ботев“ с патронния им празник. На учениците пожелавам да пазят традициите на родното училище, да бъдат упорити в учението и да разширяват границите на познанието.На преподавателите- да даряват грижи, знания, опит, но и човешка доброта на техните възпитаници!“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството. „Поздравявам учениците, целия педагогически колектив и родителите от училището за успехите, за завоюваните медали и отличия на международни и наши форуми, състезания и олимпиади.Отличените ученици са наградени с грамоти от училището за постиженията им.Пожелавам им много здраве и сполука!“, отбеляза в словото си директорът на НУ „Христо Ботев“ Иван Пенев. Сред гостите на събитието бе и заместник-кметът в Община Пловдив Георги Титюков.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани на забава всички малки и големи деца.Събитието ще се състои по повод Деня на детето-01.06.2022 г. (сряда) от 18:00 часа в парк „Рибница“. Много игри и добро настроение очакват всички, за което ще се погрижат клоуните Вики и Кени. Входът е свободен! Заповядайте!

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани всички малки, големи и по-големи деца да се насладят на прекрасно шоу с жонгльор.След представлението желаещите също ще могат да изпробват някои трикове с помощта на професионалист. Събитието ще се състои на 30.05.2022 г. (понеделник) от 18:00 часа в парк „Моливчета“. Входът е свободен! Заповядайте!

Куклен театър „Барса“ представи „Вълшебната торбичка“ на сцената на парк „Рибница“ в район „Северен“. Това е приказка по Елин Пелин, в която се разглеждат теми като любов, предателство, вярност, алчност и добрина. Представлението потопи малките зрители в приказния свят на кукления театър, който чрез свои похвати улеснява разбирането на всичките житейски истини. Проектът „Куклен театър на открито в парка за деца от 3 до 103 години“ е част от Културния календар на Община Пловдив. Реализирането на проекта за втори път в паркове, в различни квартали на града е с идея децентрализация на културния процес и дава възможност на малки и големи да прекарат приятни мигове със своите любими куклени герои. След постановката, всички малчугани имаха възможността да участват в забавни игри и танци. „Идеята е малкият зрител, чрез преживявания да опознае заобикалящия го свят. Кукленият театър проповядва ценности и дава важни житейски уроци, докато ни забавлява. Всяка история, пресъздадена в приказка, чрез куклени герои, ни дава велика поука: Да запазим детското и човешкото в себе си! Въпреки всичко! Въпреки всеки!“ , каза куклената актриса от театър „Барса“ Елисавета Тошева-Гергинска.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 313
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!