Темата за достъпа на възрастни хора с двигателни увреждания до пенсионерските клубове бе обсъдена на специална среща, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Създадена е организация и още днес служители на районното кметство и от ОП „Жилфонд” започват ремонтна дейност за оптимизация на пространствата в непосредствена близост до четирите пенсионерски клуба. По този начин ще бъде осигурен безпроблемен и безопасен достъп на възрастните хора, които използват специални средства за придвижване.

На срещата бяха поставени и въпроси за участие на възрастните хора с двигателни увреждания в социално-културната дейност, съобщи още инж. Ралев. Той обеща на пенсионерите да бъдат включени в мероприятията, които организира районната администрация.

Кметът на „Северен” инж. Ральо Ралев е изпратил уведомителни писма до началника на Трето РУП и до собственика на „Международен панаир Пловдив” АД за получени сигнали от граждани, които са подали жалби в кметството срещу шума от провеждания в момента в Панаирното градче hip hop фестивал.

На дежурния телефон в районното кметство и на служебния e-mail са получени стотици сигнали от живеещи в Кършияка за силна музика, която звучи в Панаира в късните часове снощи. Кметът инж. Ралев направи проверка и установи, че не са издавани разрешения от служители от районната администрация, а също и от голяма община, за мероприятие след 22 часа.

В район „Северен” започнаха проверки на всички търговски обекти с маси за открито сервиране, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Акцията се очаква да приключи до края на следващата седмица. Експертите от стопанския отдел на районното кметство ще проверяват дали се спазват параметрите в договорите и разрешителните за площ и разположение по утвърдената схема.

На територията на „Северен” функционират 32 обекта, които имат право да разполагат маси за открито сервиране. Таксата е зависимост от зоната, в която са разположени – обектите върху първа категория плащат 6 лв./кв.м(, върху втора – 7 лв./кв. м., а върху трета – 8 лв./кв. м. При констатирани нередности ще бъдат издавани актове на нарушителите, категоричен е кметът инж. Ралев.

Служителите от стопанския отдел предприемат не само планови проверки, а и след подадени сигнали и жалби от граждани или от общинския инспекторат.

 

                      ПРОЕКТ BG051PO001-5.1.04-0080
„Подкрепа в дома и семейството”
По схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ
„ПОМОЩ В ДОМА”
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

 

 

Служителите, които ще предоставят социалните услуги по проекта „Помощ в дома”, преминаха успешно обучение, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

По време на тридневното интерактивно обучение асистентите получиха необходимата информация за предоставяне на услугата, която е насочена към лица с увреждания. Всички успешно преминали курса притежават сертификати, удостоверяващи правото да реализират услугите. На служителите са раздадени санитарни материали и вече могат да започнат реализиране на социалните услуги по проекта.

 

 

 

<< Начало < Предишна 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Следваща > Край >>
Страница 335 от 352
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!