По инициатива на кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев и Директора на Дом за възрастни хора с умствена изостаналост се организира благотворителен базар на мартенички.

Червено-белите символи на пролетта са изработени от възрастните хора, настанени в ДВХУИ „Свети Врач”.

Мартеничките ще бъдат подредени в заседателната зала на районната администрация на бул. „Цар Борис III Обединител” 22 А.

Откриването е насрочено за 10 ч. в четвъртък, 21 февруари.

Кметът на района инж. Ралев приканва всички жители на района да посетят базар и със своя дарителски жест да помогнат на настанените в дома хора. Колеги, заповядайте за откриването на благотворителната изложба!

Четвъртък, 14 Февруари 2013 14:28

Трифон Зарезан

Кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев днес беше гост на тържеството на хората от третата възраст по случай Трифон Зарезан. Повече от 60 човека се бяха събрали в пенсионерския клуб на ул. „ Гонда вода” в квартал „ Гагарин”, за да отбележат днешния празник. Специални гости бяха представители на туристическо дружество, на Аграрния университет и бизнесмени от района. Леля Данче подари на кмета специална бутилка вино от 1985 година, като му пожела здраве и късмет, и все така да почита възрастните хора от района. С много стихове и богата музикална програма премина тържеството, а на изпроводяк инж. Ралев каза, че му е изключително топло и приятно да бъде сред по-възрастните хора.

Местната комисия за Борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни (БППМН) в район „Северен” проведе отчетно събрание за дейността си през 2012 г, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев, който е и председател на комисията. През отчетния период Местната комисия за БППМН активно е взаимодействала с: инспекторите Детска педагогическа стая, Отдел „Закрила на детето”, Център за превенция и социална адаптация, Комплекс за социални услуги „Деца и семейства” (КСУДС) с Център за работа с деца на улицата и отпадащи от училище (ЦРДУ), Районна прокуратура, III и IV РУП, Училищните комисии, Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи (ЦСРИДРГ) по проект на организация „Ига”-Пазарджик.

В 9 часа служителите на администрацията и представителите на фирмата, която извършва тази дейност започнаха с премахването на незаконен бетонен гараж, който се намира на ул. „ Разкопаница”, след моста на „ Карловско шосе”. В 11 часа работата продължава по отстраняване на още три незаконни гаражи и един метален навес, намиращи се на ул. „ Петър Шилев” в квартал „ Захарна фабрика”. „ Всички тези временни преместваеми съоръжения са поставени без да са издавани съответните разрешителни от районната администрация за ползване на общинския терен, нямат договорни отношения, което означава, че ползвателите им не заплащат и дължимите такси за ползването им. „, обясни инж. Ралев. Той е категоричен, че ще бъде безкомпромисен към всеки, който си позволява да ползва общински терени, без да заплаща за това.

<< Начало < Предишна 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Следваща > Край >>
Страница 329 от 337
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!