Стартира изграждане на нова детска площадка на пл. „Чехов” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Площадката ще бъде изградена, съгласно изискванията на Наредба №1 от 12 януари 2009 год. на база одобрена проектна документация и разрешение за строеж.

Ще бъдат поставени четири броя детски съоръжения върху ударопоглъщаща настилка, декоративна ограда, пейки, кошчета за отпадъци и информационна табела.

Освен това се предвижда залесяване на терена с храсти и дървета.

Във връзка с множество сигнали на граждани и Пътна полиция - Пловдив се извърши спешен ремонт на асфалтовата настилка на ул.”Брезовско шосе” в участъка от бул.”Северен” до границата с Община Марица, както и върху моста преди село Войводиново.

„Благодаря на Кмета на Община Пловдив инж.Тотев за своевременната намеса за разрешаване на проблема с оглед лошото състояние на настилката, създаващи предпоставки за възникване на ПТП”.

От днес фонтанът на площад „Чехов” в район „Северен” вече функционира.

След основно почистване и сменен филтър жителите на района ще могат да се радват на прохлада в летните месеци.

Инсталиран е часовников механизъм, с който фонтанът ще работи от 10.00 – 13.00 часа и от 16.00 – 20.00 часа, когато в парка се събират най-много посетители.

„Искам да изкажа благодарност на директора на ОП „Градини и паркове”, с чиято помощ и бързи действия съоръжението работи”.

Комисия по водоспасителна дейност от район „Северен” днес направи проверка на съществуващите в района открити басейни.

Със заповед на Кмета се забранява къпането и плуването в р.Марица, а петчленна комисия изпълни своите задачи днес :

1.      Да задължат стопаните на водни площи до 30.06.2014  да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места.

2.      Да организира провеждането на широка разяснителна дейност по профилактиката на водния травматизъм в района.

3.      Да организира провеждането на системен контрол по изпълнение на мероприятията.

В район „Северен” работят два открити басейна – Аква парк „Санкт Петербург” и плувен басейн „Русалка”. Комисията изготви констативни протоколи и установи, че липсват нарушения.

Констатирано бе, че обектите разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, имат обозначителна табела за температурните разлики, имат медицински пункт и спасител.

При аварийни ситуации или необходимост да се търси помощта на водно-спасителна служба /ВСС/ при Областния съвет на БЧК –Пловдив на тел.:

032 / 62 41 74 и 032 / 62 71 63

Гражданите могат спокойно да ползват откритите басейни на територията на район „Северен” през летния сезон.

<< Начало < Предишна 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Следваща > Край >>
Страница 324 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!