Фронталната фасада на училището беше почистена от графитите, а след това учениците я боядисаха. Гимназистите направиха оборка на отпадъците в двора на гимназията и на междублоковите пространства на ул. „Вук Караджич“. Кметът инж. Ральо Ралев и директорът на „Чистота“ Иван Стоянов изнасяха чувалите с отпадъци на определеното за целта място. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“, която ще се проведе в цялата страна на 20-ти април, събота. Кметството на район „Северен“ осигури за учениците бои, валяци, чували, ръкавици и предпазни облекла.

Съвместна акция по почистване ще проведат утре, 19 април от 9,30 часа , ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“, ОП „Чистота“ и служители от администрацията на район „Северен“, съобщи кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“, която ще се проведе в цялата страна на 20-ти април, събота. Акцията се организира от директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов, Николай Георгиев – организатор по чистотата в район „ Северен” и директора на ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“ Мариела Николова. Кметството на район „Северен“ осигурява за учениците бои, валяци, чували, ръкавици и предпазни облекла. 19-ти април е обявен за неучебен екологичен ден за ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“. Всички ученици ще се включат в кампанията, уточни директорът Мариела Николова. Гимназистите ще почистят графитите от фронталната фасада на училището, ще засадят храсти и дървета, осигурени от ОП „Паркове и градини“, и ще почистят района на учебното заведение, включително междублоковите пространства. Акцията ще стартира в 9.00 ч. с разпределение на учениците по различните дейности. В 9.30 ч. в почистването ще се включат и представителите на кметството от район „Северен“.

Дупките по улица "Димитър Стамболов" са вече запълнени, съобщи кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев. В кметството са постъпвали многократно сигнали от граждани и фирмите- превозвачи от масовия градски транспорт за състоянието на улицата. Паважът на места напълно е липсвал. "В рамките на един работен ден се извърши текущия ремонт на ул. "Димитър Стамболов" и дупките в най-компрометираните участъци бяха запълнени", каза кметът инж. Ралев.

По покана на кмета на район „Северен“ инж. Ральо Ралев днес се проведе среща с директорите на учебните заведения, в които ще бъдат разположени избирателни секции, във връзка с организацията на парламентарните избори на 12 май. В съвещанието участва и работната група от администрацията на района, която отговаря за организационно-техническата подготовка на изборите в „Северен“. Кметът инж. Ралев обърна специално внимание на директорите, че е необходимо да се осигурят подходи за хора с увреждания, а също така че секциите за хора с увреждания трябва да са разположени на първия етаж на всяко учебно заведение. Директорите на училища трябва да осигурят на 11 май, събота, служители от училищата, които да отворят стаите, където ще има изборни комисии за нареждане на параваните за гласуване, бюлетините и урните. На територията на район „Северен“ ще бъдат разкрити 67 секционни избирателни комисии. Освен това в изборния ден 12 май ще работи и една подвижна СИК. 25 жители на района с увреждания са подали заявления, че искат да гласуват в мобилната избирателна комисия.

<< Начало < Предишна 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Следваща > Край >>
Страница 323 от 337
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!