С нова отоплителна инсталация се сдоби филиалът на ЦДГ „Бреза”, находящ се на бул."Дунав" №69 в район „Северен”.

С оглед на настъпване на зимния период и осигуряване на по-добър комфорт за децата от детското заведение бе наложително изграждането на вътрешна отоплителна инсталация, която е съобразена с всички действащи наредби за подобен вид дейности.

Във всички помещения са монтирани алуминиеви радиатори, които са окомплектовани с термостатни винтили, с оглед възможност за регулиране на температурата.

Директорката на ЦДГ „Бреза” Нели Димитрова, както и родителите на децата, посещаващи заведението изказаха искрени благодарности на кмета на района инж.Ралев за новата придобивка.

Готов е тротоарът, находящ се северно от второто колело на Панаира, както и всички подходи към кръговото кръстовище.

В момента се извършва подмяна на тротоарната настилка на ул.”Гонда вода” в кв."Гагарин , пред входа на ОДЗ „Космонавт”. Ремонтните дейности включват оформяне на вази около съществуващите дървета, подмяна на бордюри и полагане на нови вибропресовани тротоарни плочи.

След приключване на ремонтните дейности в този участък предстои да се извърши ремонт и на тротоарната настилка в участъка от ул.”Огражден” до пенсионерски клуб „Надежда”, находящ се на ул.”Гонда вода” №1.

Ремонтът на тези два участъка е крайно наложителен с оглед на факта, че през него минава голям човекопоток – възрастни хора, деца, хора в неравностойно положение и майки с детски колички.

Днес стартира преасфалтирането на паркинга, находящ се на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22.

Общата площ на ремонтиращия се участък е 500 кв.м. Ще бъде извършено фрезоване на старата настилка, която на места липсва.Там, където е необходимо ще бъде подсилена основата и ще се положи нова асфалтова настилка.

Очаква се до края на седмицата ремонтните дейности да приключат.

Понеделник, 22 Септември 2014 10:15

Европейска седмица на мобилността

Във връзка с включването на Община Пловдив в отбелязването на кампанията „Европейска седмица на мобилността” на 20 септември 2014 год.в район „Северен” се проведе велокрос под патронажа на Кмета на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Състезанието стартира в 11.00 часа от колелото на Панаира.

В него се включиха над 100 участници, разпределени в различни възрастови групи.

Победители станаха :

-         Във възрастова група до 7 години – Иван Цветков, Даниел Янин и Симона Попова,съответно на първо, второ и трето място.

-         Във възрастова група от 7 до 10 години – Антония Караманова, Мартин Димов и Божидар Найденов.

-         Във възрастова група от 11 до 15 години – Божидар Зелямов, Иван Калчев и Георги Танаков.

-         Във възрастова група над 18 години – Тони Караманов, Николай Георгиев и Галин Иванов

Победителите получиха медали и предметни награди от спонсори на мероприятието.

Най-малката участничка Симона Попова на 2 години получи купа и велосипед.Купа получи и най-възрастния сред участниците - Илия Мангачев.

Още големи награди - два велосипеда бяха подарени на първенците Антония Караманова и Божидар Зелямов. Наградите бяха връчени от кмета инж.Ралев, заместник-кмета Лариса Кътова, г-жа Раднила Станкович- треньор по лека атлетика, г-н Петър Бозов-републикански съдия.

Състезанието приключи с томбола-7 мобилни апарата, осигурени от мобилен оператор, спонсор на велокроса.

<< Начало < Предишна 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Следваща > Край >>
Страница 321 от 359
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!