Кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев ще даде официален старт на проекта „Възстановяване на зона за отдих в кв. „Захарна фабрика” в понеделник.

Проектът се реализира в рамките на националната кампания „За чиста околна среда 2013” на тема „Обичам природата – и аз участвам”, на МОСВ. Финансирането в размер на 9933.24 лв. е от ПУДООС.

В рамките на проекта се предвижда терен от около 1.5 декара, намиращ се между ул. „Петър Шилев”, ул. „Ладога” и ул. Петрохан”, да бъде облагороден, съобщи кметът инж. Ралев. Предстои да бъдат изградени тротоарни алеи, да се поставят пейки и цветни вази. Съществуващата детска площадка ще бъде реновирана, за да придобие естетически вид, а съоръженията ще бъдат групирани. Теренът ще бъде затревен и залесен с нови дървесни видове.

Проектът трябва да бъде завършен по договор до края на септември, но аз съм убеден, че още в края на август живеещите в кв. „Захарна фабрика” ще могат да ползват новата придобивка, убеден е кметът инж. Ралев.

Стартът на проекта ще бъде в понеделник, 5 август, от 10.30 ч.

Петък, 02 Август 2013 11:05

Разлив на бул.Дунав

Тази сутрин около 9 часа в районната администрация на „Северен” е получен сигнал за голям разлив на маслообразно вещество на бул. „Дунав”, в непосредствена близост до бензиностанцията на OMV, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Разливът е с дължина около 100 метра и ширина – около 6-7 метра по северното платно на бул. „Дунав”, включително и кръстовището с бул. „Васил Априлов”.

 

Районната администрация незабавно уведоми Трето РУП и Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”. Районът веднага бе отцепен от патрулни коли на полицията и пожарната. От ОП „Чистота” беше доставено необходимото количество пясък, който бе посипан на уличното платно.

 

Направеният анализ на разлятото вещество установи, че е органично масло, каза кметът инж. Ралев. Чрез монтираните камери на кръстовището на двата булеварда – „Дунав” и „Васил Априлов”, е установено превозното средство, причинило разлива.

 

Благодарение на координираните и ефикасни действия на администрацията на „Северен”, Трето РУП, ОУ ПБЗН и ОП „Чистота” бяха предотвратени трагични инциденти, подчерта кметът инж. Ралев.

Две нови тенис маси са монтирани до  новата фитнес -  площадка на бул. „България" пред очна клиника „Луксор". Освен това е изградено капково напояване и са монтирани уреди за телескопично разпръскване на вода по средната ивица и от двете страни на бул. „България" от бензиностанцията на „Лукойл" до магазин „Алати". Наесен там ще бъдат засадени рози и други цъфтящи храсти.

Капково напояване и телескопични разпръскватели ще има и на Карловско шосе до края. В момента на Карловско се изгражда осветлението, след което ще се направи и облагородяването, уточни кметът инж. Ралев.

Темата за достъпа на възрастни хора с двигателни увреждания до пенсионерските клубове бе обсъдена на специална среща, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

Създадена е организация и още днес служители на районното кметство и от ОП „Жилфонд” започват ремонтна дейност за оптимизация на пространствата в непосредствена близост до четирите пенсионерски клуба. По този начин ще бъде осигурен безпроблемен и безопасен достъп на възрастните хора, които използват специални средства за придвижване.

На срещата бяха поставени и въпроси за участие на възрастните хора с двигателни увреждания в социално-културната дейност, съобщи още инж. Ралев. Той обеща на пенсионерите да бъдат включени в мероприятията, които организира районната администрация.

<< Начало < Предишна 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Следваща > Край >>
Страница 319 от 337
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!