Весел празник зарадва малки и големи деца по случай най-цветния ден-1-ви юни в парк „Рибница“ в „Северен“. „Искаме да подарим на малчуганите един страхотен и незабравим празник.Затова сме поканили тези прекрасни артисти, които да заредят децата с много енергия и силни емоции“, каза на старта на събитието кметът на района Стоян Алексиев. Щури и неочаквани игри и изненади бяха подготвили клоуните Вики и Кени.С всичките си номера, те предизвикаха много смях и приповдигнато настроение у публиката, която също бе деен участник в различните предизвикателства на двамата главни герои. Кулминацията на вечерта бе замеряне с торти и водни бомби, което „взриви“ малчуганите. В края на лудата забава бе разиграна томбола с награди за децата.

С цветно тържество децата от ДЯ „Мечо пух“ отбелязаха най-приказния ден-1-ви юни. С „Песен за детството“ започна красивият празник.След това децата изпяха „Песничка за крокодила“, „Песничка за числата“, „Ало, ало, слънчице“ и рецитираха стихчета.Изпълниха и няколко танца: „Лапка дай“, Танц на калинките и танц на фона на песента „Молба към слънцето“. Малчуганите изнесоха и своеобразно модно ревю, представяйки Танц с кошнички, които бяха пълни с цветя. За финал на тържеството имаше дискотека за малките възпитаници на ДЯ „Мечо пух“ и прекрасна торта с лика на едноименния герой. „Децата са най-важното нещо за нас, нашето утре, нашето всичко.Те са непринудени усмивки, те са любов-чиста, искрена и безусловна.Детството е вълшебен миг от живота на един човек.Въпреки, че сме малки, ние знаем и можем.Сега е време за забавление, за игри и за щастие“, каза от името на всички деца Доника Андреева-педагог в ДЯ „Мечо пух“. „Бъдете здрави, жизнерадостни, любознателни и послушни.И не забравяйте, че детството е най-хубавото и безгрижно време в живота на човека“, обърна се към децата кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.

Децата от ДЯ „Палечка” представиха концерт, посветен на най-хубавия детски празник-1-ви юни.Веселото събитие премина под мотото „Децата – Светлината на Земята”. В началото на цветния празник бе даден старт на Монтесори подхода в ДЯ „Палечка“.Тя е първата в район „Северен“, която го въвежда благодарение на усилията и иновативността на директора й г-жа Павлина Димова.Бяха връчени сертификати на обучения персонал по Монтесори от Ренета Венева и кмета на район „Северен“ Стоян Алексиев. „Детето се появява с определен потенциал и това, което ние-детските ясли трябва да направим, е да осигурим среда за развитие на този потенциал и да приложим девиза на педагогиката на Монтесори „Помогни ми да се справя сам!“.Особено важно е да се зачита уникалността на всяко дете“, каза директорът на ДЯ „Палечка“ Павлина Димова. „На всички деца желая здраве, весели игри и много моменти на радост.На персонала- търпение, оптимизъм, мотивация и креативност при въвеждането на новия метод на обучение.Всичко, което го правим, е за децата-нашето най-голямо богатство!“, приветства присъстващите Стоян Алексиев. С кратък куклен етюд, разигран от педагозите на детското заведение, започна пъстрото тържество. В него Земята и Облачето разговаряха къде се е скрило Слънцето, за да се покаже и усмихне на децата за 1-ви юни. Възпитаниците на детската ясла бяха разделени на четири групи-„Слънчо”, „Мечо Пух”, „Маргаритка” и „Дъга”. С песента „От зори, от зори” децата се включиха в тържеството, като представиха дефиле на народите.Те бяха облечени с цветовете на българския трибагреник, а в ръцете си носеха знаменца на всички народи. Малчуганите изпяха песните „Хвърчило”, „Има, има на Земята”, „Мъничка пътечка”, „Моето конче” и „Вълшебни думи“.С много настроение те представиха няколко танца: Танц на калинките, Танц на маргаритките, Танц на пчеличката и „Горска ръченица”.Рецитираха стихчета, отправиха послание за мир към децата по света и го изпратиха с балони. Сред гостите от район „Северен” присъстваха още заместник-кметът с ресор „Здравеопазване” инж. Илиян Козарев, секретарят Стайко Танев и главният експерт „Здравеопазване” Петя Кирова.

Атрактивно шоу "Синан Циркус" бе представено в парк „Моливчета“. Организатор на проявата е район „Северен“. Синан Йозтюрк изпълни за децата футболно шоу с трикове на земята (с няколко футболни топки) и на високо колело на една гума - юнисайкъл. За изненада на малчуганите представлението стартира с номер с факли. След това се проведе работилница за децата, като те имаха възможност да изпробват някои от триковете- с топки и бухалки и се опитаха с негова помощ да карат малък юнисайкъл. Синан Йозтюрк е професионален футболен фристайлър, жонгльор и състезател на високо ниво с едно колело. С неговото футболно шоу той предлага чисто забавление от различни жанрове на изкуството - но винаги с (поне) една футболна топка и много хумор. През 2014 г. е бил официален играч на ФК „Шалке 04“ фристайлър . Спечелил е национални състезания и има много участия в немски и международни телевизии.Счупил е досега 6 рекорда на Гинес, сред които световен рекорд за жонглиране с крака и е поставил световен рекорд от почти 10 години за въртене на топка на челото си. „Надявам се, че с поканата на този изключително талантлив артист допринесохме за доброто настроение на децата.Искаме да запалим у тях искрата към цирковото изкуство и да ги накараме да опитат да се включат в него“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 313
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!