Нова детска площадка радва малчуганите в „Северен“.Тя се намира на бул. „Васил Априлов“ 146 и разполага с: комбинирано детско съоръжение, двойна люлка, къща за игра, люлка везна, стена за катерене и клатушка.Направена е с ударопоглъщаща настилка в два цвята-червено и зелено. „За децата, техните родители, баби и дядовци изградихме изцяло нова междублокова градина. Новата детска площадка, която се намира на бул. “Васил Априлов” 146 в район „Северен“, разполага с повече съоръжения, чисто нови пейки и ново LED осветление. Паралелно с детската площадка бе монтирано и комбинирано фитнес съоръжение на открито, което да се ползва от любителите на спорта“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Направени са нови тротоарни алеи за преминаващите. Извършено бе и компенсаторно залесяване с пирамидални дъбове от служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“, като целта е постигане на по-чист въздух и грижа за околната среда. По желание на живеещите в района ще бъдат монтирани беседка и две футболни врати в игрището, находящо се зад детската площадка.

От 02.12.2021г. (четвъртък) от 08:30 часа започва изплащането на възнагражденията за членовете на СИК за Президентските и Парламентарните избори, проведени на 14.11.2021г. и 21.11.2021 г. Изплащането ще се извършва на каса в стая 12 в сградата на кметството на район "Северен", намираща се на бул. "Цар Борис ІІІ Обединител" № 22А. Гражданите, които са работили в секционните комисии, е необходимо да представят документ за самоличност. Касата ще работи и в обедната почивка, която е от 12:00 до 12:30 часа.

По инициатива на кмета на „Северен“ Стоян Алексиев започна засаждането на елхички в някои от детските заведения в района. Бяха предоставени 4 бр. живи елхички от ОП „Градини и паркове“, които бяха посадени за радост на децата в ДГ „Бреза“ с втори адрес бул. „Дунав“ 69, ДГ „Космонавт“, ДГ „Весела“ и ДЯ „Мечо Пух“. Стоян Алексиев пожела на малчуганите да украсят с настроение и ентусиазъм младите дръвчета за Коледно-новогодишните празници и да намерят под тях своя желан подарък от Дядо Коледа.

Залесителна акция се проведе в междублоковото пространство, заключено между улиците „Петър Шилев“ 12 и ул. „Ладога“ в район „Северен“. Служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“ засадиха млади фиданки от видовете чинар и туя. По този начин бе даден старта на Есенна залесителна кампания 2021 г. „По желание на гражданите облагородяваме междублоковото пространство.Искаме то да стане по-зелено и по-красиво.Стараем се всяко кътче в района да придобие по-привлекателен вид, като с увеличаване на зелените площи се стремим към постигане на по-добро качество на въздуха“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, който активно се включи в залесителната акция. Зелените инициативи ще продължат и на други места в район „Северен“ .

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 298

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!