Продължава репатрирането на излезли от употреба МПС – та в район „Северен”.

Днес бяха облепени със стикер още автомобили, които ако в тримесечен срок не бъдат премахнати доброволно от собствениците им ще стартира принудителното им премахване.

Един автомобил е премахнат принудително, а останалите облепени до момента коли са преместени от собствениците им върху частни имоти.

„Надявам се до края на годината да изчистим района от излезли от употреба МПС-та, които заемат така необходимите за паркиране места – коментира инж.Ралев – нека гражданите да продължават с активността си да помагат на районната администрация като подават сигнали на тел. 032/901 165”

20 нови пейки се монтират в парк „Рибница” на район „Северен”

Пейките се монтират от ОП „Градини и паркове” по основните алеи на парка, където има постоянна сянка, за да могат да се използват рационално.

„Получихме множество сигнали от граждани, че пейките в парк „Рибница” са крайно недостатъчни през летния сезон, когато жителите на района са предимно навън и реагирахме незабавно”.

Освен пейките ще бъдат поставени допълнително и 8 бр.кошчета за смет, а работниците на общинското предприятие изграждат цветни фигури, които ще красят парка до късна есен.

Стартира изграждане на нова детска площадка на пл. „Чехов” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Площадката ще бъде изградена, съгласно изискванията на Наредба №1 от 12 януари 2009 год. на база одобрена проектна документация и разрешение за строеж.

Ще бъдат поставени четири броя детски съоръжения върху ударопоглъщаща настилка, декоративна ограда, пейки, кошчета за отпадъци и информационна табела.

Освен това се предвижда залесяване на терена с храсти и дървета.

Във връзка с множество сигнали на граждани и Пътна полиция - Пловдив се извърши спешен ремонт на асфалтовата настилка на ул.”Брезовско шосе” в участъка от бул.”Северен” до границата с Община Марица, както и върху моста преди село Войводиново.

„Благодаря на Кмета на Община Пловдив инж.Тотев за своевременната намеса за разрешаване на проблема с оглед лошото състояние на настилката, създаващи предпоставки за възникване на ПТП”.

<< Начало < Предишна 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Следваща > Край >>
Страница 291 от 325
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!